Nieuws

Speed-pedelecs: uitzonderen of de wet volgen?

02 nov 2018

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

verkeers analyse

Start project

aug 2018

Speed-pedelecs: uitzonderen of de wet volgen?
Rick

Rick

Adviseur, Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Sanne Johan

Projecthistorie

De elektrische fiets is al enkele jaren in opmars. Daar is sinds kort ook de snelle elektrische fiets (de speed pedelec) bijgekomen. Deze snelle fiets lijkt sterk op traditionele fietsen, maar is wat zwaarder en ondersteunt de fietser bij snelheden tot 45 km/u. Omdat de speed-pedelec vrij eenvoudig zo snel kan, worden speed-pedelecs als bromfiets beschouwd. En daar wringt de schoen.

Gevolgen voor de pedelec-rijder
Deze wettelijke indelingheeft voor de pedelecrijder verstrekkende gevolgen. De speed-pedelec is bijvoorbeeld niet toegestaan op het fietspad. Binnen de bebouwde kom en op plekken waar geen gecombineerd fiets/bromfietspad ligt, moet de speed-pedelec dus tussen de auto’s rijden. Dat zorgt voor irritatie bij automobilisten (waarom rijdt die fietser op de weg?!), maar het zorgt ook voor een gevoel van onveiligheid voor de pedelecrijder. Het overige verkeer rijdt namelijk vaak sneller dan de kruissnelheid van de speed-pedelec.

De uitzonderingsmaatregel
Landelijk discussiëren overheden met elkaar over de regels rondom de speed-pedelec. De plek op de weg staat daarbij ter discussie: volgen we de regels en zien we de speed-pedelec als bromfiets, of zorgen we voor maatwerk? De Provincie Gelderland heeft een dapper besluit genomen: voor de speed-pedelec geldt een uitzondering. Op provinciale komtraverses mag de speed-pedelecrijder zelf kiezen voor het fietspad of de rijbaan. Provincie Gelderland, maar ook andere Nederlandse overheden die over de schouders van Gelderland meekijken, zijn benieuwd naar het effect van de uitzonderingsmaatregel.

De effectmeting
Keypoint voert het onderzoek uit naar de effecten van deze uitzonderingsmaatregel. We werken momenteel met man en macht aan de voorbereiding van dit belangrijke project. In september voeren we het onderzoek uit: op straat, met speed-pedelecrijders, voor alle 16 uitzonderingstrajecten in Gelderland. Houd onze berichten de komende tijd in de gaten en kijk mee met het toonaangevende onderzoek naar speed-pedelecs.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Cameraonderzoek bussluis Kesteren

Project

28 jun
Johan Door

Johan

Cameraonderzoek bussluis Kesteren

Door de ingebruikname van de directe aansluiting van de N320 (Culemborg-Kesteren) op de N233 (Ochten-Rhenen), is de oude oprit naar de Rijnbrug (N233) afgesloten voor autoverkeer. Dit is gedaan met behulp van een bussluis. De bussluis brengt een aant...

Lees verder
cameraonderzoek Rotonde Nijverdal

Project

02 okt
Johan Door

Johan

cameraonderzoek Rotonde Nijverdal

Gemeente Hellendoorn Langs de rotonde op de kruising Helmkruidlaan – Baron van Sternbachlaan in de bebouwde kom van Nijverdal bevindt zich aan de zuidzijde een fietspad dat in twee richtingen wordt bereden. Omdat deze locatie binnen de gemeente is aa...

Lees verder
OV-visie Oss

Project

21 mei
Cees Door

Cees

OV-visie Oss

De gemeente Oss wenst het openbaar busvervoer in en rond Oss een schwung te geven. Keypoint heeft daartoe een ambitieuze OV-visie geschreven. Met daarin een gewijzigde lijnvoering op basis van een duidelijke scheiding in doelgroepen. Ook wordt de fre...

Lees verder