Project

Spijkernissebrug

12 nov 2013

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Advies

Start project

nov 2013

Spijkernissebrug
Patrick

Patrick

Directeur, Adviseur ITS

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Spijkernissebrug

12 nov 2013

De Spijkenisserbrug vormt de voornaamste wegverbinding tussen Hoogvliet en Spijkenisse. Op de brug zijn drie rijbanen aanwezig, waarbij de middelste rijbaan is ingericht als wisselstrook. Deze brug sluit een aantal malen per dag voor het wegverkeer om het scheepvaartverkeer op de Oude Maas doorgang te geven. Tijdens deze sluitingen ontstaat een wachtrij van wegverkeer aan beide zijden van de brug. In het voorjaar van 2013 heeft Keypoint reeds onderzoek gedaan naar de effecten van de brugsluitingen op het wegverkeer. Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten zijn aanpassingen gedaan aan zowel het openingsregime van de brug als aan het openingsregime van de wisselstrook. Nu heeft Keypoint een 1-meting uitgevoerd om de effecten van de genoemde aanpassingen te analyseren. Opnieuw is met 6 van onze camera’s, waarvan 2 in de bovenste brugwachtersruimte, de verkeerssituatie in beeld gebracht. Enkele effecten die in beeld worden gebracht zijn het aantal brugopeningen, de wachtrijvorming bij een brugopening, de afwikkeling op de kruispunten nadat de brug weer is gesloten en de verkeerssituatie bij sluiting van de wisselstrook.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Parkeeronderzoek De Zuidmolen

Project

11 sept
Patrick Door

Patrick

Parkeeronderzoek De Zuidmolen

In verband met splitsing van de 3 verdiepingen van parkeergarage De Zuidmolen heeft de gemeente inzicht nodig in het gebruik en de inwisselbaarheid van de verschillende dekken. Keypoint heeft het parkeeronderzoek uitgevoerd...

Lees verder
Tellingen in- en uitstappers bus Deventer

Project

28 mei
Cees Door

Cees

Tellingen in- en uitstappers bus Deventer

Keypoint heeft onderzoek gedaan naar het aantal in- en uitstappers op een aantal lijnen in Deventer door het inzetten van veldwerkers. Het betrof vooronderzoek in verband met een gewijzigde OV-bediening voor het dorp Diepenveen en van de binnenstad v...

Lees verder
CROW publicatie Busvriendelijk wegontwerp

Nieuws

01 mrt
Mark Door

Mark

CROW publicatie Busvriendelijk wegontwerp

Kennis over het busvriendelijk ontwerp van wegen is ondergebracht in veel verschillende kennisproducten. CROW werkt sinds het voorjaar 2016 samen met een werkgroep om die kennis te bundelen en om nieuwe kennis te ontwikkelen.

Lees verder