Project

Spoorzone Winterswijk

28 jul 2010

Opdrachtgever

Gemeente Winterswijk

Projectrol

Projectmanagement en advies

Start project

jul 2010

Spoorzone Winterswijk
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Spoorzone Winterswijk

28 jul 2010

In 2008 heeft Keypoint voor de gemeente Winterswijk de Integrale visie Spoorzone Winterswijk opgesteld. Onderdeel hiervan was een voetgangers/fietstunnel. Deze tunnel verbind de centrumkant van het station met de voormalige achterkant van het station. Op deze locatie is het nieuwe schoolgebouw Driemark gebouwd (oplevering in juni 2012, architect BDP Khandakar). Bouwvolume, inpassing in de omgeving en aansluiting van gebouw met de infrastructuur doen de voormalige barrierewerking van het spoor verbleken. Keypoint heeft het voorlopig ontwerp van de tunnel gemaakt, het financieringstraject begeleid, het parkeren (zowel de garage als de P+R) vormgegeven en de input geleverd voor het Prorail Client Requirement System . Onderdeel van de financiering zijn een bijdrage van de provincie Gelderland en een subsidie in het kader van SpoDo2 (regeling Spoorse Doorsnijding). Met een strakke planning, die ooit de kwalificatie mission impossible kreeg en een goede samenwerking zijn de projecten binnen de strakke planning en budgetten uitgevoerd. Voor alle partijen een geweldige ervaring. Bij de ontwikkeling van de kleine stationsomgeving Winterswijk zijn bijna alle problemen gepasseerd, die ook bij grote stations spelen. Maar op een zodanige schaal dat het oplossen hiervan relatief makkelijk en snel kon. Een geweldig leerproces voor alle betrokkenen. De tunnel is september 2012 feestelijk geopend.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder