Project

Station Zuidasdok in beweging

11 apr 2021

Opdrachtgever

Vervoerregio Amsterdam

Projectrol

Inhoudelijk expert

Start project

jan 2021

Station Zuidasdok in beweging
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

De Zuidas in Amsterdam is al jaren sterk groeiend. Dat vertaalt zich in een sterke groei van het trein-, metro- en busvervoer. Ook de komende jaren gaat de ontwikkeling van de Zuidas door. De spoorlijn en de snelweg A10 kunnen de groei van de mobiliteit in de toekomst, mede hierdoor, niet meer aan. Daarom wordt er in het Zuidasdok gewerkt aan een verbreding en ondertunneling van de snelweg en een uitbreiding van capaciteit en kwaliteit van station Amsterdam Zuid. Ook wordt de openbare ruimte van het stationsgebied heringericht om de leefbaarheid van het gebied te vergroten. 

Keypoint/Inno-V en Movin leveren – namens de Vervoerregio Amsterdam – inhoudelijke expertise in diverse werkgroepen. Zo doen we de review van de ontwerpdocumenten van station en omgeving en nemen we deel aan het integraal stationsoverleg, waarin de partners alle issues bespreken die bij bouw van het nieuwe station aan de orde zijn. Belangrijk hierbij is een bouwfasering met zo min mogelijk hinder voor de reiziger. Ook participeren we in de werkgroep loopstromen waarin door middel van simulaties wordt onderzocht hoe het station in alle fases functioneert. Tot slot houden we ons bezig met tram en busvervoer van en naar station Zuid en de infrastructuur die hierbij nodig is. Een uiterst complex en veelzijdig project waarvan de bouw zoals nu voorzien tot 2033 gaat duren. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder