Strategisch advies deelmobiliteit in Gelderland

Strategisch advies deelmobiliteit in Gelderland

21 dec 2020

De Provincie Gelderland zocht naar slimme inzichten om deelauto’s op straat te zetten. Samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Yellowchess en V-TRON heeft Keypoint deelgenomen aan de expertgroep die vanuit verschillende perspectieven heeft gesproken over de juiste implementatiestrategie.

Een belangrijke bevinding was dat de basis op orde moet zijn, voordat deelauto’s als volwaardige diensten gezien en ingezet kunnen worden. Zo concludeerde de expertgroep dat de klantreis, de beleving van de eindgebruiker en logische ontwikkelstappen voor de dienstverlening goed in ogenschouw moeten worden genomen, voordat de deelauto een volwassen mobiliteitsalternatief kan worden. Verder adviseerde de expertgroep een ontwikkelpad, met als eerste stap te werken aan lokale bekendheid van deelauto’s, in combinatie met gemeenschapsvorming.

Keypoint heeft veel expertise op het gebied van deelauto’s, MaaS, hubs en klantbeleving. We zetten deze expertise graag in voor uw vragen op het gebied van deelmobiliteit.

Meer weten? Neem contact op met Ronnie of Patrick.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Deelmobiliteitshubs in Enschede – Hoe zien mensen de hubs?

Project

20 nov
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Deelmobiliteitshubs in Enschede – Hoe zien mensen de hubs?

De gemeente Enschede heeft in 2022 deelmobiliteithubs geplaatst op het Kennispark. Het Kennispark bestaat uit de campus van de Universiteit Twente en het bedrijventerrein. Keypoint heeft onderzocht of de instructies op de borden duidelijk zijn voor gebruikers en of de hubs opvallen in de omgeving.

Lees verder
Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

Project

08 jun
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

Keypoint heeft een data-analyse uitgevoerd met betrekking tot deelmobiliteit voor de steden Enschede en Hengelo. Deze analyse is gebaseerd op gegevens afkomstig van het landelijke dashboard voor deelmobiliteit.

Lees verder
P+R: bestemming bereikt?!

Project

08 mrt
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

P+R: bestemming bereikt?!

Onder invloed van onder andere de woningbouwopgave en de energietransitie verandert onze leefomgeving in hoog tempo. Daarbij geven we vooral in steden minder ruimte aan de auto. Dit betekent dat we de overstap van auto op openbaar vervoer en actieve mobiliteit aan de rand van de stad moeten faciliteren. Keypoint voerde een scan uit en bepaalde zo voor vier bestaande P+R terreinen in Arnhem en Nijmegen welke maatregelen gewenst zijn om deze terreinen op te waarderen naar multimodale mobiliteitshub.

Lees verder