Project

Succes OV-probeerpas geëvalueerd

15 mei 2020

Opdrachtgever

Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Projectrol

Advies

Start project

mrt 2020

Succes OV-probeerpas geëvalueerd
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Heleen

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft een OV-probeerpas geïntroduceerd met het doel om werknemers - die normaal gesproken veelvoudig de auto gebruiken - kennis te laten maken met het openbaar vervoer.

Met de Probeerpas reizen werknemers tot 2 maanden kosteloos met het OV tussen de woon-werklocatie. Deelnemers ontvangen een anonieme OV-chipkaart waarmee ze de voordelen van het reizen met het OV ervaren.

MRDH heeft Keypoint gevraagd om te evalueren wat het effect is van het verstrekken van de OV-Probeerpas. Keypoint rekent daarom met behulp van data-analyse door hoeveel reizigers het OV structureel blijven gebruiken en schat op basis hiervan de vermeden autokilometers, CO2-, NOx- en PM10-uitstoot.

Met deze informatie heeft de Metropoolregio zicht op het succes van de probeeractie en de waarde van toekomstige acties.

Foto:  Flickr (CC BY-SA 2.0)

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder