Project

Succes OV-probeerpas geëvalueerd

15 mei 2020

Opdrachtgever

Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Projectrol

Advies

Start project

mrt 2020

Succes OV-probeerpas geëvalueerd
Justin

Justin

Adviseur Smart Mobility en ITS

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Heleen

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft een OV-probeerpas geïntroduceerd met het doel om werknemers - die normaal gesproken veelvoudig de auto gebruiken - kennis te laten maken met het openbaar vervoer.

Met de Probeerpas reizen werknemers tot 2 maanden kosteloos met het OV tussen de woon-werklocatie. Deelnemers ontvangen een anonieme OV-chipkaart waarmee ze de voordelen van het reizen met het OV ervaren.

MRDH heeft Keypoint gevraagd om te evalueren wat het effect is van het verstrekken van de OV-Probeerpas. Keypoint rekent daarom met behulp van data-analyse door hoeveel reizigers het OV structureel blijven gebruiken en schat op basis hiervan de vermeden autokilometers, CO2-, NOx- en PM10-uitstoot.

Met deze informatie heeft de Metropoolregio zicht op het succes van de probeeractie en de waarde van toekomstige acties.

Foto:  Flickr (CC BY-SA 2.0)

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Project

28 mei
Heleen Door

Heleen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Hoe zien de reizigersstromen met het openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer eruit en hoe kan het OV-netwerk geoptimaliseerd worden? Het gebruik van concessie-overstijgende reisgegevens van trein, bus, tram en metro vormt de sleutel tot succes. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan vooral verder.

Lees verder
Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Nieuws

28 mei
Ronnie Door

Ronnie

Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Corona heeft ons in de greep. Wat betekent dit voor onze samenleving in de toekomst? Wij kijken vooruit en vertellen aan de hand van trends welke blijvende veranderingen wij zien.

Lees verder
Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Nieuws

25 mei
Erik Door

Erik

Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Door goed in beeld te brengen wat maatregelen en programma’s opleveren, kunnen overheden betere beslissingen maken over de inzet van hun middelen. We nemen u mee naar een aantal voorbeelden uit onze praktijk.

Lees verder