Project

Succes OV-probeerpas geëvalueerd

15 mei 2020

Opdrachtgever

Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Projectrol

Advies

Start project

mrt 2020

Succes OV-probeerpas geëvalueerd
Justin

Justin

Adviseur Smart Mobility en ITS

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Heleen

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft een OV-probeerpas geïntroduceerd met het doel om werknemers - die normaal gesproken veelvoudig de auto gebruiken - kennis te laten maken met het openbaar vervoer.

Met de Probeerpas reizen werknemers tot 2 maanden kosteloos met het OV tussen de woon-werklocatie. Deelnemers ontvangen een anonieme OV-chipkaart waarmee ze de voordelen van het reizen met het OV ervaren.

MRDH heeft Keypoint gevraagd om te evalueren wat het effect is van het verstrekken van de OV-Probeerpas. Keypoint rekent daarom met behulp van data-analyse door hoeveel reizigers het OV structureel blijven gebruiken en schat op basis hiervan de vermeden autokilometers, CO2-, NOx- en PM10-uitstoot.

Met deze informatie heeft de Metropoolregio zicht op het succes van de probeeractie en de waarde van toekomstige acties.

Foto:  Flickr (CC BY-SA 2.0)

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

GVVP Zeewolde

Project

11 sept
Ronnie Door

Ronnie

GVVP Zeewolde

Voor de gemeente Zeewolde stelt Keypoint het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan op. Het beschrijft het mobiliteitsbeleid langs vier belangrijke thema’s: Bereikbaarheid, Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Duurzaamheid. Twee kernwoorden van het nieuwe GVVP zijn: handzaam en gedragen.

Lees verder
Vraag het Keypoint !

Nieuws

11 aug
Ronnie Door

Ronnie

Vraag het Keypoint !

Bent u als wegbeheerder benieuwd wat de iVRI voor uw gemeente kan betekenen?  Wilt u weten wat OV- of fietsdata kan betekenen voor uw beleidsplannen? Of heeft u andere vragen met betrekking tot mobiliteit?  Vraag het Keypoint tijdens één van de sessies.

Lees verder
Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Project

11 aug
Rick Door

Rick

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Het Board Smart Mobility houdt zich bezig met gebruikersvraagstukken rondom Smart Mobility. Collega Rick Schotman neemt als gedragsingenieur deel aan dit board.

Lees verder