Project

Toets meetmethodiek Veilig Gebruik ADAS

05 jan 2021

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Expert input

Start project

nov 2020

Toets meetmethodiek Veilig Gebruik ADAS
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Ronnie Poorterman

Projecthistorie

Vanaf 2023 moet elke nieuw verkochte auto in de Europese Unie voorzien zijn van een aantal hulpsystemen, die bijvoorbeeld zelfstandig noodstoppen kunnen maken, die waarschuwen voor verkeer in de dode hoek of die het voertuig binnen de lijnen laat rijden. Deze systemen noemen we Advanced Driver Assistance Systems, ofwel ADAS.

Steeds meer auto’s zijn al met deze technologie uitgerust, maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten welke systemen ze hebben of hoe de systemen werken. Vanuit Rijkswaterstaat wordt gewerkt aan een toets om de landelijke kennis van ADAS-bezitters te monitoren.

Rijkswaterstaat heeft enkele experts, waaronder onze collega Rick Schotman, gevraagd de meetmethodiek inhoudelijk te beoordelen en aanbevelingen te geven voor verbetering ervan. Keypoint heeft zo haar combinatie van kennis van technologie en gedrag en Human Factors ingezet om de meetmethodiek een stap verder te brengen.

Keypoint is aangesloten bij de ADAS-alliantie en we zijn voorvechter van het verantwoord gebruiken van ADAS. Wilt u meer weten over ADAS, onze werkzaamheden, of wilt u graag de ADAS-quiz spelen met uw collega’s? Neem contact met ons op en we spreken u graag verder
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

Project

01 feb
Justin Door

Justin

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

In toenemende mate werken publieke en private partijen samen aan duurzame oplossingen voor verstedelijking en mobiliteit. Eén van die oplossingen is het realiseren van buurthubs waar diverse providers deelmobiliteit aanbieden. Ook Enschede heeft zich op dat pad begeven en gaat voor een uitgebreid netwerk van compacte buurthubs. Keypoint heeft een tussenevaluatie gemaakt voor deze hubs.

Lees verder
Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder