Project

Toets meetmethodiek Veilig Gebruik ADAS

05 jan 2021

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Expert input

Start project

nov 2020

Toets meetmethodiek Veilig Gebruik ADAS
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Ronnie Poorterman

Projecthistorie

Vanaf 2023 moet elke nieuw verkochte auto in de Europese Unie voorzien zijn van een aantal hulpsystemen, die bijvoorbeeld zelfstandig noodstoppen kunnen maken, die waarschuwen voor verkeer in de dode hoek of die het voertuig binnen de lijnen laat rijden. Deze systemen noemen we Advanced Driver Assistance Systems, ofwel ADAS.

Steeds meer auto’s zijn al met deze technologie uitgerust, maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten welke systemen ze hebben of hoe de systemen werken. Vanuit Rijkswaterstaat wordt gewerkt aan een toets om de landelijke kennis van ADAS-bezitters te monitoren.

Rijkswaterstaat heeft enkele experts, waaronder onze collega Rick Schotman, gevraagd de meetmethodiek inhoudelijk te beoordelen en aanbevelingen te geven voor verbetering ervan. Keypoint heeft zo haar combinatie van kennis van technologie en gedrag en Human Factors ingezet om de meetmethodiek een stap verder te brengen.

Keypoint is aangesloten bij de ADAS-alliantie en we zijn voorvechter van het verantwoord gebruiken van ADAS. Wilt u meer weten over ADAS, onze werkzaamheden, of wilt u graag de ADAS-quiz spelen met uw collega’s? Neem contact met ons op en we spreken u graag verder
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

De maximumsnelheid op je navigatie-app: betrouwbaar of niet?

Project

14 jan
Heleen Door

Heleen

De maximumsnelheid op je navigatie-app: betrouwbaar of niet?

Sinds maart 2020 geldt overdag op alle snelwegen in Nederland een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. ’s Nachts geldt op veel plekken een hogere snelheid van 120 of 130 kilometer per uur. Voor navigatie-apps een uitdaging. Want hoe zorg je er voor dat de app op elk tijdstip de juiste snelheid weergeeft? Keypoint zocht uit bij welke apps dit goed gaat, en bij welke nog niet.

Lees verder
Toepassingen vanuit data uit voertuigen voor wegbeheerders: evaluatie en vooruitblik

Project

13 jan
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Toepassingen vanuit data uit voertuigen voor wegbeheerders: evaluatie en vooruitblik

In opdracht van NDW onderzoekt Keypoint de toepassingen vanuit data uit voertuigen door wegbeheerders. Het onderzoek geeft aan waar we in Nederland staan met data uit voertuigen. Het geeft daarnaast advies voor vervolgstappen op het gebied van techniek, functionaliteit en organisatie.

Lees verder
Een mobiliteitsvisie voor de toekomst van Nijkerk

Project

12 jan
Erik Door

Erik

Een mobiliteitsvisie voor de toekomst van Nijkerk

Keypoint adviseert de gemeente Nijkerk voor de nieuwe mobiliteitsvisie. Daarbij richten we ons op de fiets, verkeersveiligheid en het hoofdwegennet.

Lees verder