Toets meetmethodiek Veilig Gebruik ADAS

Toets meetmethodiek Veilig Gebruik ADAS

05 jan 2021

Vanaf 2023 moet elke nieuw verkochte auto in de Europese Unie voorzien zijn van een aantal hulpsystemen, die bijvoorbeeld zelfstandig noodstoppen kunnen maken, die waarschuwen voor verkeer in de dode hoek of die het voertuig binnen de lijnen laat rijden. Deze systemen noemen we Advanced Driver Assistance Systems, ofwel ADAS.

Steeds meer auto’s zijn al met deze technologie uitgerust, maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten welke systemen ze hebben of hoe de systemen werken. Vanuit Rijkswaterstaat wordt gewerkt aan een toets om de landelijke kennis van ADAS-bezitters te monitoren.

Rijkswaterstaat heeft enkele experts, waaronder onze collega Rick Schotman, gevraagd de meetmethodiek inhoudelijk te beoordelen en aanbevelingen te geven voor verbetering ervan. Keypoint heeft zo haar combinatie van kennis van technologie en gedrag en Human Factors ingezet om de meetmethodiek een stap verder te brengen.

Keypoint is aangesloten bij de ADAS-alliantie en we zijn voorvechter van het verantwoord gebruiken van ADAS. Wilt u meer weten over ADAS, onze werkzaamheden, of wilt u graag de ADAS-quiz spelen met uw collega’s? Neem contact met ons op en we spreken u graag verder
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nieuwe handreiking digitaal verkeersmanagement

Project

08 feb
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Nieuwe handreiking digitaal verkeersmanagement

De ontwikkelingen op het gebied van digitaal verkeersmanagement gaan snel! Daarom was het tijd om de handreiking digitaal verkeersmanagement uit 2022 bij te werken en uit te breiden met een aantal nieuwe toepassingen zoals digitale schoolzones. In opdracht van het LVMB stelde Keypoint de nieuwe handreiking op.

Lees verder
Op weg naar duurzame mobiliteit: het reisadvies van de toekomst

Project

10 nov
Jop Zwienenberg Door

Jop Zwienenberg

Op weg naar duurzame mobiliteit: het reisadvies van de toekomst

Jop Zwienenberg neemt je mee in de wereld van 'Multimodal Travel Information Services' (MMTIS), een kans om de volgende stap te zetten in de wereld van navigatie en multimodale mobiliteit.

Lees verder
Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Project

17 okt
Ronny Berning Door

Ronny Berning

Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Keypoint consultancy heeft in samenwerking met Witteveen+Bos, ondersteuning geleverd bij het opzetten van de aanbesteding voor iVRI's op de N264

Lees verder