Project

Toets meetmethodiek Veilig Gebruik ADAS

05 jan 2021

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Expert input

Start project

nov 2020

Toets meetmethodiek Veilig Gebruik ADAS
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Ronnie Poorterman

Projecthistorie

Vanaf 2023 moet elke nieuw verkochte auto in de Europese Unie voorzien zijn van een aantal hulpsystemen, die bijvoorbeeld zelfstandig noodstoppen kunnen maken, die waarschuwen voor verkeer in de dode hoek of die het voertuig binnen de lijnen laat rijden. Deze systemen noemen we Advanced Driver Assistance Systems, ofwel ADAS.

Steeds meer auto’s zijn al met deze technologie uitgerust, maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten welke systemen ze hebben of hoe de systemen werken. Vanuit Rijkswaterstaat wordt gewerkt aan een toets om de landelijke kennis van ADAS-bezitters te monitoren.

Rijkswaterstaat heeft enkele experts, waaronder onze collega Rick Schotman, gevraagd de meetmethodiek inhoudelijk te beoordelen en aanbevelingen te geven voor verbetering ervan. Keypoint heeft zo haar combinatie van kennis van technologie en gedrag en Human Factors ingezet om de meetmethodiek een stap verder te brengen.

Keypoint is aangesloten bij de ADAS-alliantie en we zijn voorvechter van het verantwoord gebruiken van ADAS. Wilt u meer weten over ADAS, onze werkzaamheden, of wilt u graag de ADAS-quiz spelen met uw collega’s? Neem contact met ons op en we spreken u graag verder
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder