Project

Trolley 2.0 voor Arnhem

01 aug 2019

Opdrachtgever

Gemeente Arnhem

Projectrol

Projectleider

Start project

aug 2019

Trolley 2.0 voor Arnhem
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

De gemeente Arnhem heeft als enige gemeente in Nederland openbaar vervoer uitgevoerd met trolleybussen. Trolleybussen rijden net als trams onder een bovenleiding, maar hebben verder de eigenschappen van een bus. 

Om het trolleynetwerk optimaal in te blijven zetten, is Arnhem een actieve promotor van Trolley 2.0 vervoer. Bij Trolley 2.0 worden Trolleybussen voorzien van accu's met een geoptimaliseerde energieprestatie. Het bestaande Arnhemse bovenleidingnet wordt daarbij gebruikt als laadinfrastructuur. Door de accu’s ontstaat de mogelijkheid om te rijden zonder gebruikmaking van de bovenleiding en kunnen bestaande lijnen worden verlengd tot de buitengebieden en kunnen bussen die rijden op diesel of gas worden vervangen.  Door het realiseren van Opportunity Charging (OC) laadpunten kan tot slot de toepassing van Trolley 2.0 nog verder worden uitgebreid in het netwerk. 

De gemeente gaat twee Trolley 2.0-bussen  en OC-laadpunten aanschaffen en heeft Keypoint gevraagd om deze twee aanbestedingen te organiseren en de input voor de benodigde documentatie te verzamelen en vorm te geven. Daarbij neemt Keypoint de afstemming met interne en externe stakeholders voor zijn rekening, waarbij we de gemeente geheel ontzorgen.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

P+R: bestemming bereikt?!

Nieuws

08 mrt
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

P+R: bestemming bereikt?!

Onder invloed van onder andere de woningbouwopgave en de energietransitie verandert onze leefomgeving in hoog tempo. Daarbij geven we vooral in steden minder ruimte aan de auto. Dit betekent dat we de overstap van auto op openbaar vervoer en actieve mobiliteit aan de rand van de stad moeten faciliteren. Keypoint voerde een scan uit en bepaalde zo voor vier bestaande P+R terreinen in Arnhem en Nijmegen welke maatregelen gewenst zijn om deze terreinen op te waarderen naar multimodale mobiliteitshub.

Lees verder
Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

Project

01 feb
Justin Door

Justin

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

In toenemende mate werken publieke en private partijen samen aan duurzame oplossingen voor verstedelijking en mobiliteit. Eén van die oplossingen is het realiseren van buurthubs waar diverse providers deelmobiliteit aanbieden. Ook Enschede heeft zich op dat pad begeven en gaat voor een uitgebreid netwerk van compacte buurthubs. Keypoint heeft een tussenevaluatie gemaakt voor deze hubs.

Lees verder
Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder