Project

Update wegwijzer Smart Mobility en Human Factors

15 dec 2020

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Advies

Start project

jul 2020

Update wegwijzer Smart Mobility en Human Factors
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Ronnie Quaink

Binnen de afdeling Water, Verkeer en Leefomgeving van Rijkswaterstaat werken verschillende Human Factors experts aan vraagstukken rondom smart mobility. Een handig hulpmiddel is de Wegwijzer gebruikersperspectief Slimme mobiliteit. Een van de twee delen waaruit de wegwijzer bestaat is een toetsing van smart mobility-diensten op basis van Human Factors. De wegwijzer helpt gebruikers ervan de juiste informatie en werkwijzen te vinden voor toetsing van dergelijke diensten.

RWS WVL heeft Keypoint gevraagd dit deel inhoudelijk uit te diepen en uit te breiden. De wegwijzer dient verder niet enkel gebruikt te worden voor toetsing achteraf, maar moet gebruikers gedurende het gehele ontwerpproces ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat Human Factors vanaf het begin van een ontwerpproces wordt meegenomen, wat uiteindelijk leidt tot betere en beter geaccepteerde producten en diensten.

Keypoint heeft de wegwijzer vervlochten met de Design Thinking aanpak, die steeds vaker in overheidsprocessen wordt ingezet. Design Thinking is een werkwijze die ontwerpers dwingt zich in de eindgebruiker te verplaatsen en een goed begrip te vormen van de behoeftes van die eindgebruiker. De door Keypoint ontwikkelde wegwijzer helpt ambtenaren en ontwerpers op basis van doelgedrag oplossingen te ontwerpen en te toetsen, die uiteindelijk goed aansluiten bij de geformuleerde probleemstelling.

De wegwijzer is een intern document dat ingezet kan worden in een groot scala aan innovatieprojecten en behandelt acties, methodieken en achtergrondbronnen op een laagdrempelige manier. Zo kan iedereen de wegwijzer gebruiken, ook mensen die niet bekend zijn met ontwerpprocessen.

Staat u aan de vooravond van een smart mobility ontwikkeling, of bent u gewoon benieuwd welke nieuwe inzichten de wegwijzer u kan geven? Benader ons en we gaan er graag met u over in gesprek.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

Project

01 feb
Justin Door

Justin

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

In toenemende mate werken publieke en private partijen samen aan duurzame oplossingen voor verstedelijking en mobiliteit. Eén van die oplossingen is het realiseren van buurthubs waar diverse providers deelmobiliteit aanbieden. Ook Enschede heeft zich op dat pad begeven en gaat voor een uitgebreid netwerk van compacte buurthubs. Keypoint heeft een tussenevaluatie gemaakt voor deze hubs.

Lees verder
Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder