Project

Update wegwijzer Smart Mobility en Human Factors

15 dec 2020

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Advies

Start project

jul 2020

Update wegwijzer Smart Mobility en Human Factors
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Ronnie Quaink Bas

Binnen de afdeling Water, Verkeer en Leefomgeving van Rijkswaterstaat werken verschillende Human Factors experts aan vraagstukken rondom smart mobility. Een handig hulpmiddel is de Wegwijzer gebruikersperspectief Slimme mobiliteit. Een van de twee delen waaruit de wegwijzer bestaat is een toetsing van smart mobility-diensten op basis van Human Factors. De wegwijzer helpt gebruikers ervan de juiste informatie en werkwijzen te vinden voor toetsing van dergelijke diensten.

RWS WVL heeft Keypoint gevraagd dit deel inhoudelijk uit te diepen en uit te breiden. De wegwijzer dient verder niet enkel gebruikt te worden voor toetsing achteraf, maar moet gebruikers gedurende het gehele ontwerpproces ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat Human Factors vanaf het begin van een ontwerpproces wordt meegenomen, wat uiteindelijk leidt tot betere en beter geaccepteerde producten en diensten.

Keypoint heeft de wegwijzer vervlochten met de Design Thinking aanpak, die steeds vaker in overheidsprocessen wordt ingezet. Design Thinking is een werkwijze die ontwerpers dwingt zich in de eindgebruiker te verplaatsen en een goed begrip te vormen van de behoeftes van die eindgebruiker. De door Keypoint ontwikkelde wegwijzer helpt ambtenaren en ontwerpers op basis van doelgedrag oplossingen te ontwerpen en te toetsen, die uiteindelijk goed aansluiten bij de geformuleerde probleemstelling.

De wegwijzer is een intern document dat ingezet kan worden in een groot scala aan innovatieprojecten en behandelt acties, methodieken en achtergrondbronnen op een laagdrempelige manier. Zo kan iedereen de wegwijzer gebruiken, ook mensen die niet bekend zijn met ontwerpprocessen.

Staat u aan de vooravond van een smart mobility ontwikkeling, of bent u gewoon benieuwd welke nieuwe inzichten de wegwijzer u kan geven? Benader ons en we gaan er graag met u over in gesprek.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder