Project

UT - Verkenning herinrichting

09 mrt 2020

Opdrachtgever

Universiteit Twente

Projectrol

Advies

Start project

mrt 2020

UT - Verkenning herinrichting
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

De campus van de Universiteit Twente is een gebied waar veel verkeersstromen elkaar tegenkomen. Het snelheidsregime is er 50 km/u. De Universiteit Twente heeft Keypoint gevraagd onderzoek te doen naar de verkeersgevolgen wanneer het snelheidsregime wordt verlaagd naar 30 km/u. Uitgaande van de Duurzaam Veilig richtlijnen houdt een verlaging van het snelheidsregime in dat er infrastructurele aanpassingen nodig zijn en dat voorrangssituaties wijzigen.

Keypoint heeft dit onderzoek uitgevoerd met bureau StadLandWater. Keypoint heeft de analysewerkzaamheden op zich genomen en in de verkeersstromen in kaart gebracht. StadLandWater heeft de ontwerpschetsen ontwikkeld. Samen met UT en gemeente Enschede zijn de belangrijkste locaties onder de loep genomen om tot een oplossing te komen waarin al het verkeer veilig afgewikkeld kan worden.

Het project heeft meerdere ontwerpoplossingen opgeleverd: standaardoplossingen voor “normale” stroomwegen en maatwerkoplossingen voor de belangrijkste knelpunten in het gebied. De universiteit heeft hiermee inzicht gekregen in de uitdagingen en effecten van verlaging van de maximumsnelheid.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder