Project

Van GVVP naar centrumcarré

15 okt 2021

Opdrachtgever

Gemeente Zeewolde

Projectrol

Advies

Start project

jul 2020

Van GVVP naar centrumcarré
Ronnie Poorterman

Ronnie Poorterman

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie Poorterman

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Verkeersplan Twekkelo

19 okt 2021

GVVP Zeewolde

11 sept 2020

Eerste maatregel uit nieuwe GVVP

Op 24 juni stelde de gemeenteraad van Zeewolde unaniem het door Keypoint opgestelde Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan Zeewolde vast. Daarbij vroeg de raad om als eerste vervolgstap de in het GVVP opgenomen maatregel ‘centrumcarré Zeewolde 30 km/uur’ op te pakken. Wij zijn verheugd dat wij ook deze opdracht mogen uitvoeren.

Wat speelt er op de centrumcarré

De centrumcarré bestaat uit de Gelderseweg, Horsterweg, Zuiderzeeweg, Flevoweg en Stevinweg. Samen vormen deze wegen (zoals de naam al doet vermoeden) een vierkant om het centrum, waar veel voorzieningen zoals winkels en zorginstellingen en woningen aanwezig zijn. Op de centrumcarré gelden nu nog verschillende maximumsnelheden (15, 30 en 50 km/uur). Door de centrumcarré volledig als 30 km/uur route in te richten, ontstaan mogelijkheden voor een meer uniforme weginrichting, waardoor bijvoorbeeld de voorrangssituaties en oversteekvoorzieningen eenduidiger, voorspelbaarder en daarmee veiliger worden. Dit stimuleert ook om vaker te voet of per fiets naar het centrum te komen.

Keypoint en HGCA

Bij het uitvoeren van de werkzaamheden werken we samen met civieltechnisch adviesbureau HGCA. We maken een verkeerkundige analyse en werken een ontwerp en bijpassende kostenraming voor de centrumcarré uit. Dit doen we in afstemming met de direct omwonenden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Project

14 sept
Patrick Door

Patrick

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Bij de bouw van een villa ontstaat onzekerheid over de autolift in de nieuwe parkeerkelder. Keypoint helpt met een simulatie van de parkeerbewegingen.

Lees verder
Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

Project

08 sept
Liesbeth Door

Liesbeth

Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

We hebben de sluiting van de Weesperstraat in Amsterdam onder de loep genomen. Door gebruikt te maken van openbare data kunnen we kijken naar de effecten op het openbaar vervoer. Liesbeth en Justin nodigen u uit om te kijken wat er onder andere mogelijk is met openbare OV-data. Lees hier verder over hun bevindingen:

Lees verder
Het fietsen is weer begonnen

Project

05 sept
Justin Door

Justin

Het fietsen is weer begonnen

Vele Scholieren stappen vandaag weer op de fiets om naar school te komen. Dit is goed nieuws in een samenleving waarin we meer mensen op de fiets willen krijgen. Justin vraagt uw aandacht voor de obstakels die middelbare scholieren tegenkomen als ze regelmatig naar school fietsen. En waarom die zo belangrijk zijn om op te lossen.

Lees verder