Project

Van GVVP naar centrumcarré

15 okt 2021

Opdrachtgever

Gemeente Zeewolde

Projectrol

Advies

Start project

jul 2020

Van GVVP naar centrumcarré
Ronnie Poorterman

Ronnie Poorterman

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie Poorterman

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Verkeersplan Twekkelo

19 okt 2021

GVVP Zeewolde

11 sept 2020

Eerste maatregel uit nieuwe GVVP

Op 24 juni stelde de gemeenteraad van Zeewolde unaniem het door Keypoint opgestelde Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan Zeewolde vast. Daarbij vroeg de raad om als eerste vervolgstap de in het GVVP opgenomen maatregel ‘centrumcarré Zeewolde 30 km/uur’ op te pakken. Wij zijn verheugd dat wij ook deze opdracht mogen uitvoeren.

Wat speelt er op de centrumcarré

De centrumcarré bestaat uit de Gelderseweg, Horsterweg, Zuiderzeeweg, Flevoweg en Stevinweg. Samen vormen deze wegen (zoals de naam al doet vermoeden) een vierkant om het centrum, waar veel voorzieningen zoals winkels en zorginstellingen en woningen aanwezig zijn. Op de centrumcarré gelden nu nog verschillende maximumsnelheden (15, 30 en 50 km/uur). Door de centrumcarré volledig als 30 km/uur route in te richten, ontstaan mogelijkheden voor een meer uniforme weginrichting, waardoor bijvoorbeeld de voorrangssituaties en oversteekvoorzieningen eenduidiger, voorspelbaarder en daarmee veiliger worden. Dit stimuleert ook om vaker te voet of per fiets naar het centrum te komen.

Keypoint en HGCA

Bij het uitvoeren van de werkzaamheden werken we samen met civieltechnisch adviesbureau HGCA. We maken een verkeerkundige analyse en werken een ontwerp en bijpassende kostenraming voor de centrumcarré uit. Dit doen we in afstemming met de direct omwonenden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder