Van GVVP naar centrumcarré

Van GVVP naar centrumcarré

15 okt 2021

Eerste maatregel uit nieuwe GVVP

Op 24 juni stelde de gemeenteraad van Zeewolde unaniem het door Keypoint opgestelde Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan Zeewolde vast. Daarbij vroeg de raad om als eerste vervolgstap de in het GVVP opgenomen maatregel ‘centrumcarré Zeewolde 30 km/uur’ op te pakken. Wij zijn verheugd dat wij ook deze opdracht mogen uitvoeren.

Wat speelt er op de centrumcarré

De centrumcarré bestaat uit de Gelderseweg, Horsterweg, Zuiderzeeweg, Flevoweg en Stevinweg. Samen vormen deze wegen (zoals de naam al doet vermoeden) een vierkant om het centrum, waar veel voorzieningen zoals winkels en zorginstellingen en woningen aanwezig zijn. Op de centrumcarré gelden nu nog verschillende maximumsnelheden (15, 30 en 50 km/uur). Door de centrumcarré volledig als 30 km/uur route in te richten, ontstaan mogelijkheden voor een meer uniforme weginrichting, waardoor bijvoorbeeld de voorrangssituaties en oversteekvoorzieningen eenduidiger, voorspelbaarder en daarmee veiliger worden. Dit stimuleert ook om vaker te voet of per fiets naar het centrum te komen.

Keypoint en HGCA

Bij het uitvoeren van de werkzaamheden werken we samen met civieltechnisch adviesbureau HGCA. We maken een verkeerkundige analyse en werken een ontwerp en bijpassende kostenraming voor de centrumcarré uit. Dit doen we in afstemming met de direct omwonenden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Even voorstellen: Tim Vermast

Nieuws

20 feb
Ward de Jong Door

Ward de Jong

Even voorstellen: Tim Vermast

Deze week mogen we Tim Vermast verwelkomen bij Keypoint. Hij loopt stage op ons kantoor in Utrecht onder begeleiding van Ward de Jong.

Lees verder
Zonder oprit je auto opladen met zelfopgewekte zonne-energie

Project

12 jan
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Zonder oprit je auto opladen met zelfopgewekte zonne-energie

Hoe laad je je elektrische auto op met zelfopgewekte zonne-energie, als je niet kunt laden op eigen terrein? Keypoint Consultancy is samen met de gemeente Hengelo een samenwerking gestart om hier een oplossing voor te vinden.

Lees verder
Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Project

17 okt
Ronny Berning Door

Ronny Berning

Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Keypoint consultancy heeft in samenwerking met Witteveen+Bos, ondersteuning geleverd bij het opzetten van de aanbesteding voor iVRI's op de N264

Lees verder