Project

Veilig doorstromen in Apeldoorn

01 mei 2018

Opdrachtgever

Gemeente Apeldoorn

Projectrol

Verkeersanalyse

Start project

mei 2018

Veilig doorstromen in Apeldoorn
Mariska

Mariska

Adviseur Mobiliteit

Mariska kijkt naar de mens, het product en de context

Gevaarlijke kruisingen, een slechte doorstroming van het verkeer of duurzame mobiliteit; Mariska benadert verkeer en mobiliteitsvraagstukken graag integraal.

Meer over Mariska

Andere betrokken collega's:

Cees Johan

Projecthistorie

Veilig doorstromen in Apeldoorn

De afgelopen jaren zijn er op het T-kruispunt van de westelijke af-/toerit A50 Apeldoorn-Noord relatief hoge aantallen (letsel) ongevallen voorgekomen. Tevens vindt er door een haperende verkeersdoorstroming terugslag op het wegvak plaats; vanaf de T-kruising in westelijke richting. Door ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied, verwacht gemeente Apeldoorn een verkeerstoename op het wegvak. In combinatie met hoge snelheidsverschillen en baanwisselingen op het wegvak leidt dit mogelijk tot extra verkeersonveiligheid.

Om inzicht te krijgen in de situatie heeft Keypoint een verkeersonderzoek uitgevoerd, waarbij we aan de hand van camera’s de ernst van de problematiek in kaart hebben gebracht. Tevens hebben we onderzocht welke oorzaken hieraan ten grondslag liggen. De resultaten van dit onderzoek hebben we gebruikt voor onze aanbevelingen over verschillende mogelijke oplossingsvarianten.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Blauwe zone Blaricum krijgt een vervolg

Nieuws

05 jan
Edgar Door

Edgar

Blauwe zone Blaricum krijgt een vervolg

De gemeenteraad van Blaricum heeft in de gemeenteraadsvergadering van 28 november besloten dat de blauwe zone in het Oude Dorp van Blaricum gehandhaafd blijft.

Lees verder
Dienstregelingsuren 2000/2001

Project

01 nov
Cees Door

Cees

Dienstregelingsuren 2000/2001

Door het nauwkeurig tellen van alle dienstregelingsuren uit de dienstregelingen van de jaren 2000, 2001 en 2002 wordt een vergelijkig gemaakt van de geleverde vervoersprestatie in de regio Twente...

Lees verder
DRIS Overijssel

Project

27 feb
Ronnie Door

Ronnie

DRIS Overijssel

Keypoint gaat het aanbestedingstraject voor het DRIS van de provincie Overijssel begeleiden. Hiervoor wordt op dit moment het bestek, voor ongeveer 100 displays (voor zowel grotere knooppunten als de haltedisplays/zuilen) opgesteld...

Lees verder