Project

Veilig doorstromen in Apeldoorn

01 mei 2018

Opdrachtgever

Gemeente Apeldoorn

Projectrol

Verkeersanalyse

Start project

mei 2018

Veilig doorstromen in Apeldoorn
Mariska

Mariska

Adviseur Mobiliteit

Mariska kijkt naar de mens, het product en de context

Gevaarlijke kruisingen, een slechte doorstroming van het verkeer of duurzame mobiliteit; Mariska benadert verkeer en mobiliteitsvraagstukken graag integraal.

Meer over Mariska

Andere betrokken collega's:

Cees Johan

Projecthistorie

Veilig doorstromen in Apeldoorn

De afgelopen jaren zijn er op het T-kruispunt van de westelijke af-/toerit A50 Apeldoorn-Noord relatief hoge aantallen (letsel) ongevallen voorgekomen. Tevens vindt er door een haperende verkeersdoorstroming terugslag op het wegvak plaats; vanaf de T-kruising in westelijke richting. Door ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied, verwacht gemeente Apeldoorn een verkeerstoename op het wegvak. In combinatie met hoge snelheidsverschillen en baanwisselingen op het wegvak leidt dit mogelijk tot extra verkeersonveiligheid.

Om inzicht te krijgen in de situatie heeft Keypoint een verkeersonderzoek uitgevoerd, waarbij we aan de hand van camera’s de ernst van de problematiek in kaart hebben gebracht. Tevens hebben we onderzocht welke oorzaken hieraan ten grondslag liggen. De resultaten van dit onderzoek hebben we gebruikt voor onze aanbevelingen over verschillende mogelijke oplossingsvarianten.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Wij zijn als projectbeheerder sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek en andere leden van het projectmanagement team op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder
Monitor Mobiliteit

Project

20 mrt
Edgar Door

Edgar

Monitor Mobiliteit

Voor de gemeente Almere heeft Keypoint een Monitor Mobiliteit opgesteld voor auto, fiets, openbaar vervoer en verkeersveiligheid. En daarnaast is met behulp van Fiets Telweek data inzicht verkregen in het hoofdnet fiets en fietsvertragingen bij verkeerslichten in het centrum.

Lees verder