Nieuws

Veilig naar school dankzij ITS

05 mrt 2018

Opdrachtgever

-

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

mrt 2018

Veilig naar school dankzij ITS
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Na een intensieve periode van goede samenwerking tussen gemeente Hardenberg, provincie Overijssel, aannemer Sysconnect en Keypoint is onlangs de pilot ITS en Verkeersveiligheid in Hardenberg feestelijk van start gegaan.

De pilot richt zich op scholieren die op hun schoolroute regelmatig landbouw- en vrachtverkeer tegenkomen. Dit levert potentieel gevaarlijke situaties op en tijdens de pilot worden de scholieren door middel van bebording en verlichting geadviseerd om een veiligere route te nemen. Dit gebeurt enkel wanneer verderop daadwerkelijk landbouw- of vrachtverkeer wordt waargenomen. Het grote voordeel hiervan is dat fietsers geen overdaad aan waarschuwingen krijgen, maar enkel op de momenten waarop dat nodig is.

Het systeem is een technisch hoogstandje en maakt gebruik van thermische camera’s en draadloze 4G-verbindingen. De camera’s maken onderscheid tussen groot verkeer, auto’s en fietsers en weten precies wat er langsrijdt. Het systeem werkt hierdoor enkel wanneer dat omwille van de verkeersveiligheid nodig is. De communicatie gaat via een 4G-verbinding. Daarmee is het systeem voorbereid op de toekomst, waarin wegkantsystemen en slimme voertuigen met elkaar kunnen communiceren.

Keypoint is er trots op aan dit project mee te mogen werken en de komende maanden zullen we de pilot uitgebreid evalueren. We vinden het ook leuk om te zien dat er uitgebreide aandacht aan de pilot wordt besteed. Zie voor uitgebreide verslagen o.a.:

RTV Oost - Hardenberg start met pilot om fietsveiligheid te vergroten

AD - ITS pilot voor fietsveiligheid Hardenberg gestart

Verkeersnet - Hardenberg zet ITS techniek verkeersveiligheid in

Overijssel - Innovatieve pilot

De Toren - Hardenberg eerste gemeente met ITS pilot voor fietsers
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal

Project

01 okt
Sanne Door

Sanne

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal

De Eektestraat als aantrekkelijke route voor verkeer dat van noord naar zuid en omgekeerd Oldenzaal passeert. Dat is wat gemeente Oldenzaal graag wil. Een optimalisatie van de doorstroming door de inzet van iVRI’s is hiervoor volgens de gemeente nodig. Keypoint begeleidt de gemeente om te komen tot 1) een gedragen verkeerskundig beleidskader en 2) een uitvraag voor een netwerkoptimalisatie op basis van iVRI’s.

Lees verder
Keypoint treedt toe tot ADAS alliantie

Nieuws

26 sept
Ronnie Door

Ronnie

Keypoint treedt toe tot ADAS alliantie

Met het aanbieden van een ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) training voor wegbeheerders treedt Keypoint Consultancy toe tot de ADAS alliantie. In deze toegepaste training behandelen we zowel de theorie en praktijk van moderne rijhulpsystemen in voertuigen (ADAS). De training is een gezamenlijk product van Keypoint Consultancy en Prodrive Academy.

Lees verder
Verkenning CID Binckhorst

Project

24 sept
Cees Door

Cees

Verkenning CID Binckhorst

Om de verstedelijkingsopgave voor CID-Binckhorst in Den Haag te realiseren dient er een mobiliteitstransitie plaats te vinden. Dit project focust zich op het verkennen van oplossingen voor deze transitie.

Lees verder