Nieuws

Veilig naar school dankzij ITS

05 mrt 2018

Opdrachtgever

-

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

mrt 2018

Veilig naar school dankzij ITS
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Na een intensieve periode van goede samenwerking tussen gemeente Hardenberg, provincie Overijssel, aannemer Sysconnect en Keypoint is onlangs de pilot ITS en Verkeersveiligheid in Hardenberg feestelijk van start gegaan.

De pilot richt zich op scholieren die op hun schoolroute regelmatig landbouw- en vrachtverkeer tegenkomen. Dit levert potentieel gevaarlijke situaties op en tijdens de pilot worden de scholieren door middel van bebording en verlichting geadviseerd om een veiligere route te nemen. Dit gebeurt enkel wanneer verderop daadwerkelijk landbouw- of vrachtverkeer wordt waargenomen. Het grote voordeel hiervan is dat fietsers geen overdaad aan waarschuwingen krijgen, maar enkel op de momenten waarop dat nodig is.

Het systeem is een technisch hoogstandje en maakt gebruik van thermische camera’s en draadloze 4G-verbindingen. De camera’s maken onderscheid tussen groot verkeer, auto’s en fietsers en weten precies wat er langsrijdt. Het systeem werkt hierdoor enkel wanneer dat omwille van de verkeersveiligheid nodig is. De communicatie gaat via een 4G-verbinding. Daarmee is het systeem voorbereid op de toekomst, waarin wegkantsystemen en slimme voertuigen met elkaar kunnen communiceren.

Keypoint is er trots op aan dit project mee te mogen werken en de komende maanden zullen we de pilot uitgebreid evalueren. We vinden het ook leuk om te zien dat er uitgebreide aandacht aan de pilot wordt besteed. Zie voor uitgebreide verslagen o.a.:

RTV Oost - Hardenberg start met pilot om fietsveiligheid te vergroten

AD - ITS pilot voor fietsveiligheid Hardenberg gestart

Verkeersnet - Hardenberg zet ITS techniek verkeersveiligheid in

Overijssel - Innovatieve pilot

De Toren - Hardenberg eerste gemeente met ITS pilot voor fietsers
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

Nieuws

13 mei
Mark Door

Mark

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

In onze werkzaamheden zien we dat de opkomst van de iVRI veel veranderingen veroorzaakt en bij wegbeheerders veel vragen met zich meebrengt, bijvoorbeeld over de taken en verantwoordelijkheden van de wegbeheerder. In dit artikel nemen we u graag mee in de vragen waar wegbeherend Nederland voor staat om de iVRI succesvol te implementeren.

Lees verder
MIRT onderzoek A50 in goede banen

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

MIRT onderzoek A50 in goede banen

Wij zijn als projectbeheerder de sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek (en andere leden van het projectmanagement team), op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak. Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder