Nieuws

Veilig naar school dankzij ITS

05 mrt 2018

Opdrachtgever

-

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

mrt 2018

Veilig naar school dankzij ITS
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Na een intensieve periode van goede samenwerking tussen gemeente Hardenberg, provincie Overijssel, aannemer Sysconnect en Keypoint is onlangs de pilot ITS en Verkeersveiligheid in Hardenberg feestelijk van start gegaan.

De pilot richt zich op scholieren die op hun schoolroute regelmatig landbouw- en vrachtverkeer tegenkomen. Dit levert potentieel gevaarlijke situaties op en tijdens de pilot worden de scholieren door middel van bebording en verlichting geadviseerd om een veiligere route te nemen. Dit gebeurt enkel wanneer verderop daadwerkelijk landbouw- of vrachtverkeer wordt waargenomen. Het grote voordeel hiervan is dat fietsers geen overdaad aan waarschuwingen krijgen, maar enkel op de momenten waarop dat nodig is.

Het systeem is een technisch hoogstandje en maakt gebruik van thermische camera’s en draadloze 4G-verbindingen. De camera’s maken onderscheid tussen groot verkeer, auto’s en fietsers en weten precies wat er langsrijdt. Het systeem werkt hierdoor enkel wanneer dat omwille van de verkeersveiligheid nodig is. De communicatie gaat via een 4G-verbinding. Daarmee is het systeem voorbereid op de toekomst, waarin wegkantsystemen en slimme voertuigen met elkaar kunnen communiceren.

Keypoint is er trots op aan dit project mee te mogen werken en de komende maanden zullen we de pilot uitgebreid evalueren. We vinden het ook leuk om te zien dat er uitgebreide aandacht aan de pilot wordt besteed. Zie voor uitgebreide verslagen o.a.:

RTV Oost - Hardenberg start met pilot om fietsveiligheid te vergroten

AD - ITS pilot voor fietsveiligheid Hardenberg gestart

Verkeersnet - Hardenberg zet ITS techniek verkeersveiligheid in

Overijssel - Innovatieve pilot

De Toren - Hardenberg eerste gemeente met ITS pilot voor fietsers
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Cameraonderzoek N225 Nude

Project

24 sept
Mariska Door

Mariska

Cameraonderzoek N225 Nude

In opdracht van de provincie Gelderland voert Keypoint een cameraonderzoek uit op de Lawickse Allee (N225) ter hoogte van het buurtschap Nude. De provincie heeft hier groot onderhoud gepland, waarbij de provinciale weg wordt heringericht volgens het ...

Lees verder
Bereikbaarheids-analyse fiets van en naar de Haagse binnenstad en stations

Project

04 feb
Sanne Door

Sanne

Bereikbaarheids-analyse fiets van en naar de Haagse binnenstad en stations

Voor gemeente Den Haag heeft Keypoint inzicht gegeven in het voor- en natransport met de fiets naar de Haagse binnenstad, NS-treinstations en haltes van de Randstadrail. Hiervoor is gebruik gemaakt van Fiets Telweekdata.

Lees verder
Effectmeting open brugdata op verkeersveiligheid

Project

08 nov
Rick Door

Rick

Effectmeting open brugdata op verkeersveiligheid

Navigatieapps tonen allerlei informatie. Hoe effectief is het wanneer deze apps informatie over open bruggen doorgeven? En wat draagt het bij aan verkeersveiligheid? Keypoint zoekt dit uit voor Rijkswaterstaat Noord Nederland.

Lees verder