Nieuws

Veilig naar school dankzij ITS

05 mrt 2018

Opdrachtgever

-

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

mrt 2018

Veilig naar school dankzij ITS
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Na een intensieve periode van goede samenwerking tussen gemeente Hardenberg, provincie Overijssel, aannemer Sysconnect en Keypoint is onlangs de pilot ITS en Verkeersveiligheid in Hardenberg feestelijk van start gegaan.

De pilot richt zich op scholieren die op hun schoolroute regelmatig landbouw- en vrachtverkeer tegenkomen. Dit levert potentieel gevaarlijke situaties op en tijdens de pilot worden de scholieren door middel van bebording en verlichting geadviseerd om een veiligere route te nemen. Dit gebeurt enkel wanneer verderop daadwerkelijk landbouw- of vrachtverkeer wordt waargenomen. Het grote voordeel hiervan is dat fietsers geen overdaad aan waarschuwingen krijgen, maar enkel op de momenten waarop dat nodig is.

Het systeem is een technisch hoogstandje en maakt gebruik van thermische camera’s en draadloze 4G-verbindingen. De camera’s maken onderscheid tussen groot verkeer, auto’s en fietsers en weten precies wat er langsrijdt. Het systeem werkt hierdoor enkel wanneer dat omwille van de verkeersveiligheid nodig is. De communicatie gaat via een 4G-verbinding. Daarmee is het systeem voorbereid op de toekomst, waarin wegkantsystemen en slimme voertuigen met elkaar kunnen communiceren.

Keypoint is er trots op aan dit project mee te mogen werken en de komende maanden zullen we de pilot uitgebreid evalueren. We vinden het ook leuk om te zien dat er uitgebreide aandacht aan de pilot wordt besteed. Zie voor uitgebreide verslagen o.a.:

RTV Oost - Hardenberg start met pilot om fietsveiligheid te vergroten

AD - ITS pilot voor fietsveiligheid Hardenberg gestart

Verkeersnet - Hardenberg zet ITS techniek verkeersveiligheid in

Overijssel - Innovatieve pilot

De Toren - Hardenberg eerste gemeente met ITS pilot voor fietsers
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder
Adviseur Data in MRA-programma Smart Mobility

Project

27 jun
Dennis Door

Dennis

Adviseur Data in MRA-programma Smart Mobility

Het programma Smart Mobility Metropoolregio Amsterdam is het programma dat de smart mobility projecten in de regio samenbrengt. Het zorgt voor opschaling van lokale initiatieven naar regionale ontwikkelingen. Het kernteam Data neemt hiertoe het initiatief en zorgt voor kennisdeling. Onze adviseur Dennis Hijkoop is als adviseur Data betrokken.

Lees verder
DRIS beheer Overijssel

Project

04 jun
Ronald Door

Ronald

DRIS beheer Overijssel

Keypoint beheert binnen OV-Oost voor de provincie Overijssel de DRIS displays. Alle honderden displays in Overijssel voorzien dagelijks duizenden busreizigers van informatie. Om te zorgen dat deze displays goed functioneren en incidenten verholpen worden voert Keypoint het beheer uit.

Lees verder