Project

Veilig op weg met Safety Priority Services

18 jul 2022

Opdrachtgever

Ministerie IenW

Projectrol

Operational Projectmanager

Start project

jan 2022

Veilig op weg met Safety Priority Services
Ronnie Poorterman

Ronnie Poorterman

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie Poorterman

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Informeren en waarschuwen

Door gegevensuitwisseling tussen overheden en bedrijven, maar ook tussen bedrijven onderling, kunnen verkeersonveilige situaties eerder worden gedetecteerd en meegenomen in waarschuwingen. Denk bijvoorbeeld aan naderende nood- en hulpdiensten, spookrijders, tijdelijk glad wegdek, obstakels of puin op de weg, ongevallen en uitzonderlijke weersomstandigheden. Ook krijgen weggebruikers waarschuwingen over een filestaart verderop hun route, afgesloten rijstroken en de voor hen geldende maximumsnelheid. Bovendien ontstaat door deze samenwerking meer inzicht in de impact van deze verkeerswaarschuwingen en de kwaliteit en bruikbaarheid van de beschikbare (overheids)data. Dat biedt de mogelijkheid om deze waar nodig te verbeteren.

 

Safety Priority Services

Safety Priority Services maakt het mogelijk weggebruikers op alle wegen in Nederland te informeren en waarschuwen, waaronder ook op de vaak relatief onveilige provinciale en lokale wegen. De komende tijd gaan de bedrijven en het ministerie van IenW ook onderzoeken hoe wat er mogelijk is met slimme routering, waarbij bijvoorbeeld het vermijden van schoolzones of ongevalslocaties deel kan uitmaken van het routeadvies.

 

Publiek-private gesprekstafel

De afspraken voor het leveren van de Safety Priority Services zijn gemaakt tot en met 2024, met het voornemen langduriger samen te werken. Wens is Safety Priority Services te laten uitgroeien tot dé centrale publiek-private gesprekstafel voor strategisch overleg tussen landelijke, regionale en lokale overheden in Nederland en leveranciers van informatiediensten.

 

Operational projectmanager

Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS. Dit houdt onder andere in dat hij de dagelijkse gang van zaken in het projectteam coördineert en dat hij het eerste aanspreekpunt is in de communicatie met de gecontracteerde bedrijven.

 

Meer informatie: www.safetypriorityservices.nl

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder