Veilig op weg met Safety Priority Services

Veilig op weg met Safety Priority Services

18 jul 2022

Informeren en waarschuwen

Door gegevensuitwisseling tussen overheden en bedrijven, maar ook tussen bedrijven onderling, kunnen verkeersonveilige situaties eerder worden gedetecteerd en meegenomen in waarschuwingen. Denk bijvoorbeeld aan naderende nood- en hulpdiensten, spookrijders, tijdelijk glad wegdek, obstakels of puin op de weg, ongevallen en uitzonderlijke weersomstandigheden. Ook krijgen weggebruikers waarschuwingen over een filestaart verderop hun route, afgesloten rijstroken en de voor hen geldende maximumsnelheid. Bovendien ontstaat door deze samenwerking meer inzicht in de impact van deze verkeerswaarschuwingen en de kwaliteit en bruikbaarheid van de beschikbare (overheids)data. Dat biedt de mogelijkheid om deze waar nodig te verbeteren.

 

Safety Priority Services

Safety Priority Services maakt het mogelijk weggebruikers op alle wegen in Nederland te informeren en waarschuwen, waaronder ook op de vaak relatief onveilige provinciale en lokale wegen. De komende tijd gaan de bedrijven en het ministerie van IenW ook onderzoeken hoe wat er mogelijk is met slimme routering, waarbij bijvoorbeeld het vermijden van schoolzones of ongevalslocaties deel kan uitmaken van het routeadvies.

 

Publiek-private gesprekstafel

De afspraken voor het leveren van de Safety Priority Services zijn gemaakt tot en met 2024, met het voornemen langduriger samen te werken. Wens is Safety Priority Services te laten uitgroeien tot dé centrale publiek-private gesprekstafel voor strategisch overleg tussen landelijke, regionale en lokale overheden in Nederland en leveranciers van informatiediensten.

 

Operational projectmanager

Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS. Dit houdt onder andere in dat hij de dagelijkse gang van zaken in het projectteam coördineert en dat hij het eerste aanspreekpunt is in de communicatie met de gecontracteerde bedrijven.

 

Meer informatie: www.safetypriorityservices.nl

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nieuwe handreiking digitaal verkeersmanagement

Project

08 feb
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Nieuwe handreiking digitaal verkeersmanagement

De ontwikkelingen op het gebied van digitaal verkeersmanagement gaan snel! Daarom was het tijd om de handreiking digitaal verkeersmanagement uit 2022 bij te werken en uit te breiden met een aantal nieuwe toepassingen zoals digitale schoolzones. In opdracht van het LVMB stelde Keypoint de nieuwe handreiking op.

Lees verder
Op weg naar duurzame mobiliteit: het reisadvies van de toekomst

Project

10 nov
Jop Zwienenberg Door

Jop Zwienenberg

Op weg naar duurzame mobiliteit: het reisadvies van de toekomst

Jop Zwienenberg neemt je mee in de wereld van 'Multimodal Travel Information Services' (MMTIS), een kans om de volgende stap te zetten in de wereld van navigatie en multimodale mobiliteit.

Lees verder
Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Project

17 okt
Ronny Berning Door

Ronny Berning

Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Keypoint consultancy heeft in samenwerking met Witteveen+Bos, ondersteuning geleverd bij het opzetten van de aanbesteding voor iVRI's op de N264

Lees verder