Project

Veilig op weg met Safety Priority Services

18 jul 2022

Opdrachtgever

Ministerie IenW

Projectrol

Operational Projectmanager

Start project

jan 2022

Veilig op weg met Safety Priority Services
Ronnie Poorterman

Ronnie Poorterman

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie Poorterman

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Informeren en waarschuwen

Door gegevensuitwisseling tussen overheden en bedrijven, maar ook tussen bedrijven onderling, kunnen verkeersonveilige situaties eerder worden gedetecteerd en meegenomen in waarschuwingen. Denk bijvoorbeeld aan naderende nood- en hulpdiensten, spookrijders, tijdelijk glad wegdek, obstakels of puin op de weg, ongevallen en uitzonderlijke weersomstandigheden. Ook krijgen weggebruikers waarschuwingen over een filestaart verderop hun route, afgesloten rijstroken en de voor hen geldende maximumsnelheid. Bovendien ontstaat door deze samenwerking meer inzicht in de impact van deze verkeerswaarschuwingen en de kwaliteit en bruikbaarheid van de beschikbare (overheids)data. Dat biedt de mogelijkheid om deze waar nodig te verbeteren.

 

Safety Priority Services

Safety Priority Services maakt het mogelijk weggebruikers op alle wegen in Nederland te informeren en waarschuwen, waaronder ook op de vaak relatief onveilige provinciale en lokale wegen. De komende tijd gaan de bedrijven en het ministerie van IenW ook onderzoeken hoe wat er mogelijk is met slimme routering, waarbij bijvoorbeeld het vermijden van schoolzones of ongevalslocaties deel kan uitmaken van het routeadvies.

 

Publiek-private gesprekstafel

De afspraken voor het leveren van de Safety Priority Services zijn gemaakt tot en met 2024, met het voornemen langduriger samen te werken. Wens is Safety Priority Services te laten uitgroeien tot dé centrale publiek-private gesprekstafel voor strategisch overleg tussen landelijke, regionale en lokale overheden in Nederland en leveranciers van informatiediensten.

 

Operational projectmanager

Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS. Dit houdt onder andere in dat hij de dagelijkse gang van zaken in het projectteam coördineert en dat hij het eerste aanspreekpunt is in de communicatie met de gecontracteerde bedrijven.

 

Meer informatie: www.safetypriorityservices.nl

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

P+R: bestemming bereikt?!

Nieuws

08 mrt
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

P+R: bestemming bereikt?!

Onder invloed van onder andere de woningbouwopgave en de energietransitie verandert onze leefomgeving in hoog tempo. Daarbij geven we vooral in steden minder ruimte aan de auto. Dit betekent dat we de overstap van auto op openbaar vervoer en actieve mobiliteit aan de rand van de stad moeten faciliteren. Keypoint voerde een scan uit en bepaalde zo voor vier bestaande P+R terreinen in Arnhem en Nijmegen welke maatregelen gewenst zijn om deze terreinen op te waarderen naar multimodale mobiliteitshub.

Lees verder
Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

Project

01 feb
Justin Door

Justin

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

In toenemende mate werken publieke en private partijen samen aan duurzame oplossingen voor verstedelijking en mobiliteit. Eén van die oplossingen is het realiseren van buurthubs waar diverse providers deelmobiliteit aanbieden. Ook Enschede heeft zich op dat pad begeven en gaat voor een uitgebreid netwerk van compacte buurthubs. Keypoint heeft een tussenevaluatie gemaakt voor deze hubs.

Lees verder
Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder