Project

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis

31 okt 2019

Opdrachtgever

Harry Kamphuis architect

Projectrol

Analyse

Start project

mei 2019

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis
Justin

Justin

Adviseur Smart Mobility en ITS

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Tuincentrum Borghuis te Deurningen wenst haar winkel uit te breiden. Door deze uitbreiding stijgt het aantal bezoekers. Dat vraagt om extra parkeervoorzieningen. Bovendien ontstaan meer verkeersbewegingen van en naar het tuincentrum. Borghuis wil geen verkeersproblemen veroorzaken op het omliggende wegennet en heeft daarom Keypoint laten onderzoeken welke eventuele verkeerskundige gevolgen de uitbreiding heeft.

Met behulp van verkeerstellingen en gegevens over winkeltransacties en geanonimiseerde klantenkaartgegevens zijn de huidige verkeersstromen in kaart gebracht. Met behulp van CROW-kencijfers is de toenamen van het verkeer berekend.

Uit de onze doorrekeningen blijkt dat wachttijden voor auto’s acceptabel blijven. Er ontstaat dus geen verkeersproblematiek. De te verwachten hoeveelheid extra voertuigbewegingen ligt lager dan de CROW-normen. Dat maakt dat de uitbreiding op verkeerskundig gebied geen problemen veroorzaakt. Bovendien is er geen verkeersplan benodigd, omdat er geen werkzaamheden op openbare weg zullen plaatsvinden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

Project

22 jan
Rick Door

Rick

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

De Gemeente Enschede heeft Keypoint gevraagd om een verkeerskundig adviseur. Rick heeft deze taak op zich genomen.

Lees verder
Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Nieuws

19 dec
Cees Door

Cees

Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Het einde van het jaar staat traditioneel in het teken van congressen en symposia, maar bestaat ook uit gesprekken met collega’s, opdrachtgevers en concurrenten over de plannen en trends voor het nieuwe jaar. Daarbij is het altijd een uitdaging om de trends in de wereld van mobiliteit – ondertussen een heel brede wereld – te duiden en te overzien wat ze voor ons werkveld betekenen. Een bloemlezing.

Lees verder
Korte autoritten

Project

18 dec
Erik Door

Erik

Korte autoritten

Voor de provincie Gelderland bracht Keypoint korte autoritten in kaart met behulp van INRIX data. Doel was om in beeld te brengen in hoeverre de data geschikt zijn als basis voor een effectieve inzet van fietsstimuleringsmaatregelen. Conclusie is dat dit kan, maar dat er ook een aantal beperkingen zijn.

Lees verder