Project

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis

31 okt 2019

Opdrachtgever

Harry Kamphuis architect

Projectrol

Analyse

Start project

mei 2019

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis
Justin

Justin

Adviseur Smart Mobility en ITS

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Tuincentrum Borghuis te Deurningen wenst haar winkel uit te breiden. Door deze uitbreiding stijgt het aantal bezoekers. Dat vraagt om extra parkeervoorzieningen. Bovendien ontstaan meer verkeersbewegingen van en naar het tuincentrum. Borghuis wil geen verkeersproblemen veroorzaken op het omliggende wegennet en heeft daarom Keypoint laten onderzoeken welke eventuele verkeerskundige gevolgen de uitbreiding heeft.

Met behulp van verkeerstellingen en gegevens over winkeltransacties en geanonimiseerde klantenkaartgegevens zijn de huidige verkeersstromen in kaart gebracht. Met behulp van CROW-kencijfers is de toenamen van het verkeer berekend.

Uit de onze doorrekeningen blijkt dat wachttijden voor auto’s acceptabel blijven. Er ontstaat dus geen verkeersproblematiek. De te verwachten hoeveelheid extra voertuigbewegingen ligt lager dan de CROW-normen. Dat maakt dat de uitbreiding op verkeerskundig gebied geen problemen veroorzaakt. Bovendien is er geen verkeersplan benodigd, omdat er geen werkzaamheden op openbare weg zullen plaatsvinden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Bussy – ons concept voor een corona-proof OV

Nieuws

29 jun
Cees Door

Cees

Bussy – ons concept voor een corona-proof OV

Samen met Vitence hebben we een concept bedacht om het OV in de coronatijden optimaal in te zetten, zonder dat daarvoor gereserveerd hoeft te worden. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Lees hier verder.

Lees verder
Lost Habits en gedragsverandering

Nieuws

29 jun
Rick Door

Rick

Lost Habits en gedragsverandering

De coronacrisis is een katalysator voor gedragsverandering. Ons verplaatsingsgedrag verandert grondig. Enerzijds is dit leuk en spannend. Het levert nieuwe ervaringen op. Anderzijds betekent dit verlies van gewoontes: Lost Habits.

Lees verder
MaaS Twente van start – Keypoint ontzorgt op meerdere manieren

Nieuws

26 jun
Gertjan Door

Gertjan

MaaS Twente van start – Keypoint ontzorgt op meerdere manieren

Onlangs is bekend gemaakt dat Qarin Tranzer de app Goan! gaat ontwikkelen voor de landelijke Mobility as a Service (MaaS) pilot in Twente. Keypoint ondersteunt de Twentse gemeenten op twee manieren om deze pilot te realiseren, als functioneel projectleider voor het Dataknooppunt voor doelgroepenvervoer en als informatiemanager in het MaaS projectteam. Gertjan Stoel en Erik Klok nemen u mee in de werkzaamheden die zij de afgelopen periode hebben uitgevoerd en wat nog op de rol staat.

Lees verder