Nieuws

Verkeersmanagement Informatie voor Route Advies (VM-IVRA)

15 feb 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

feb 2021

Verkeersmanagement Informatie voor Route Advies (VM-IVRA)
Ronnie Quaink

Ronnie Quaink

Teamleider Smart Mobility en ITS

Samen nieuwe, slimme mobiliteitssystemen ontwikkelen en beproeven

Ronnie is sociaal, prettig in de omgang en gaat graag met u in gesprek over wat ITS voor u kan betekenen. Pragmatisch, doelgericht en respectvol samenwerken staat bij Ronnie voorop.

Meer over Ronnie Quaink

Andere betrokken collega's:

Binnen het project VM-IVRA (Verkeersmanagement Informatie Voor Route Advies ) werken landelijke wegbeheerders (Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten) samen aan het delen van data uit de verkeerscentrales met serviceproviders. Hiermee wordt invulling gegeven aan het data item regelscenario’s uit de Data Top 15 van de digitaliseringsopgave van de wegbeheerders. Ronnie Quaink is door RWS ingehuurd als projectmanager voor dit uitdagende project.

VM-IVRA wordt uitgevoerd binnen de samenwerkingsagenda van het LVMB (Landelijk Verkeersmanagement Beraad). Dat betekent dat aan publieke zijde alle grote wegbeheerders betrokken zijn. Inzet is om, via NDW, één uniform publiek kanaal te gebruiken om de informatie te delen. Dit project levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de transitie van wegkant naar in-car informatie voorziening. Het project VM-IVRA werkt concreet aan de volgende functionele digitale toepassingen:

  • Incidenten inclusief omleiding;
  • Tunnel afsluitingen;
  • Ingezette maatregelen uit regelscenario’s;
  • Waarschuwing (geplande) brugopening inclusief omleiding;
  • Digitaal Informatie Baken/Virtuele Drip;
  • Servicebericht vanuit een verkeerscentrale naar weggebruikers binnen een bepaalde geofence.
  • Ontsluiting van statische data: milieuzones, venstertijden, netwerkkaders.

Voor VM-IVRA wordt dit jaar een PoC (Proof of Concept) met een aantal koploper regio’s en serviceproviders uitgevoerd om de meerwaarde van de oplossing aan te tonen. Na positieve besluitvorming binnen het LVMB verband kan de landelijke uitrol plaatsvinden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Geslaagde Datadag Mobiliteit

Nieuws

09 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Geslaagde Datadag Mobiliteit

We kijken terug op een geslaagde Datadag Mobiliteit, met een drukbezochte interactieve webinar over data uit voertuigen door Keypoint en NDW, en mooie één op één gesprekken in onze digitale stand.

Lees verder
Helpen in Houten

Project

08 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Helpen in Houten

Als projectleider mobiliteit zorgen wij ervoor dat diverse projecten in Houten worden gerealiseerd. We richten ons vooral op projecten uit de mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk.

Lees verder
Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

Nieuws

09 mrt
Bas Door

Bas

Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

In Nederland is afgesproken dat eind 2023 alle wegbeheerders Mobiliteitsdata leveren. De zogenaamde Digitaliserings-opgave. Bij Keypoint is Bas Pietersen volop met dit onderwerp bezig. Maar wat betekent het eigenlijk, wat is de stand van zaken en wat gaat het ons brengen?

Lees verder