Nieuws

Verkeersmanagement Informatie voor Route Advies (VM-IVRA)

15 feb 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

feb 2021

Verkeersmanagement Informatie voor Route Advies (VM-IVRA)
Ronnie Quaink

Ronnie Quaink

Teamleider Smart Mobility en ITS

Samen nieuwe, slimme mobiliteitssystemen ontwikkelen en beproeven

Ronnie is sociaal, prettig in de omgang en gaat graag met u in gesprek over wat ITS voor u kan betekenen. Pragmatisch, doelgericht en respectvol samenwerken staat bij Ronnie voorop.

Meer over Ronnie Quaink

Andere betrokken collega's:

Binnen het project VM-IVRA (Verkeersmanagement Informatie Voor Route Advies ) werken landelijke wegbeheerders (Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten) samen aan het delen van data uit de verkeerscentrales met serviceproviders. Hiermee wordt invulling gegeven aan het data item regelscenario’s uit de Data Top 15 van de digitaliseringsopgave van de wegbeheerders. Ronnie Quaink is door RWS ingehuurd als projectmanager voor dit uitdagende project.

VM-IVRA wordt uitgevoerd binnen de samenwerkingsagenda van het LVMB (Landelijk Verkeersmanagement Beraad). Dat betekent dat aan publieke zijde alle grote wegbeheerders betrokken zijn. Inzet is om, via NDW, één uniform publiek kanaal te gebruiken om de informatie te delen. Dit project levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de transitie van wegkant naar in-car informatie voorziening. Het project VM-IVRA werkt concreet aan de volgende functionele digitale toepassingen:

  • Incidenten inclusief omleiding;
  • Tunnel afsluitingen;
  • Ingezette maatregelen uit regelscenario’s;
  • Waarschuwing (geplande) brugopening inclusief omleiding;
  • Digitaal Informatie Baken/Virtuele Drip;
  • Servicebericht vanuit een verkeerscentrale naar weggebruikers binnen een bepaalde geofence.
  • Ontsluiting van statische data: milieuzones, venstertijden, netwerkkaders.

Voor VM-IVRA wordt dit jaar een PoC (Proof of Concept) met een aantal koploper regio’s en serviceproviders uitgevoerd om de meerwaarde van de oplossing aan te tonen. Na positieve besluitvorming binnen het LVMB verband kan de landelijke uitrol plaatsvinden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Vacatures Enschede en Utrecht

Nieuws

15 feb
Michiel Door

Michiel

Vacatures Enschede en Utrecht

We hebben voor zowel de vestiging in Enschede als de vestiging in Utrecht een leuke vacature staan. Spreekt het je aan om in een hecht team te werken aan afwisselende mobiliteitsprojecten?

Lees verder
Verkeersmanagement Informatie voor Route Advies (VM-IVRA)

Nieuws

15 feb
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Verkeersmanagement Informatie voor Route Advies (VM-IVRA)

Binnen het project VM-IVRA (Verkeersmanagement Informatie Voor Route Advies ) werken landelijke wegbeheerders (Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten) samen aan het delen van data uit de verkeerscentrales met serviceproviders. Hiermee wordt invulling gegeven aan het data item regelscenario’s uit de Data Top 15 van de digitaliseringsopgave van de wegbeheerders.

Lees verder
Opvolggedrag en werkbelasting tijdens rijden met digitale verkeersberichten in een rijsimulator

Nieuws

08 feb
Rick Door

Rick

Opvolggedrag en werkbelasting tijdens rijden met digitale verkeersberichten in een rijsimulator

Mijn naam is Bente Rootmensen en ik doe de master Human Factors and Engineering Psychology aan de Universiteit van Twente. Afgelopen half jaar heb ik mijn afstudeeropdracht gedaan bij Keypoint Consultancy en me gericht op de invloed van in-car berichten op opvolggedrag en werkbelasting. Dit onderzoek is uitgevoerd in de rijsimulator van het BMS-lab op de universiteit.

Lees verder