Project

Verkeersonderzoek parkeerplaats winkelcentrum De Höfte

21 nov 2018

Opdrachtgever

Gemeente Borne

Projectrol

Verkeersanalyse

Start project

nov 2018

Verkeersonderzoek parkeerplaats winkelcentrum De Höfte
Mariska

Mariska

Adviseur Mobiliteit

Mariska kijkt naar de mens, het product en de context

Gevaarlijke kruisingen, een slechte doorstroming van het verkeer of duurzame mobiliteit; Mariska benadert verkeer en mobiliteitsvraagstukken graag integraal.

Meer over Mariska

Andere betrokken collega's:

Johan
De Höfte is een winkelcentrum aan de rand van het centrum van Borne, waar onder andere twee supermarkten, een drogisterij en een dierenspeciaalzaak zijn gevestigd. Het winkelcentrum is voor auto’s en vrachtwagens alleen bereikbaar vanaf de Grotestraat. Fietsers en voetgangers kunnen ook vanaf de noordkant het winkelcentrum bereiken via de Van Cleeffstraat en de Van Dijckstraat.

Omwonenden geven aan dat de huidige verkeerssituatie rondom het winkelcentrum niet langer wenselijk is. Men geeft aan dat er erg veel vrachtwagens, auto’s, fietsers en voetgangers zijn die het winkelcentrum bezoeken vanuit de Grotestraat. De vrachtwagens rijden achteruit vanuit de Grotestraat De Höfte in om de laad- en losplaatsen te bereiken. Wanneer er meerdere vrachtwagens tegelijk willen laden en lossen en dit niet mogelijk is, blijven deze volgens de bewoners op de in-/uitrit staan waardoor opstoppingen worden veroorzaakt. Tot slot geven de bewoners aan dat auto’s en fietsers niet parkeren op de aangewezen plekken en dat de voetgangers slechts een smal trottoir tot hun beschikking hebben.

Keypoint is gevraagd onderzoek te doen naar de verkeerssituatie bij het winkelcentrum De Höfte. Op basis van de resultaten dragen wij adviezen voor verbetering van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van het winkelcentrum aan.

Om inzicht te verschaffen in de verkeerssituatie voeren wij een onderzoek uit waarbij wij twee weken lang de situatie monitoren door middel van camera’s. Daarnaast wordt steekproefsgewijs de parkeersituatie beschouwd. Hierbij brengen wij de vrachtbewegingen (inclusief mogelijke opstoppingen en onveilige situaties), de parkeerdruk, foutparkeerders en de situatie voor voetgangers in kaart.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Wij zijn als projectbeheerder sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek en andere leden van het projectmanagement team op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder
Monitor Mobiliteit

Project

20 mrt
Edgar Door

Edgar

Monitor Mobiliteit

Voor de gemeente Almere heeft Keypoint een Monitor Mobiliteit opgesteld voor auto, fiets, openbaar vervoer en verkeersveiligheid. En daarnaast is met behulp van Fiets Telweek data inzicht verkregen in het hoofdnet fiets en fietsvertragingen bij verkeerslichten in het centrum.

Lees verder