Project

Verkeersonderzoek parkeerplaats winkelcentrum De Höfte

21 nov 2018

Opdrachtgever

Gemeente Borne

Projectrol

Verkeersanalyse

Start project

nov 2018

Verkeersonderzoek parkeerplaats winkelcentrum De Höfte
Mariska

Mariska

Adviseur verkeer & mobiliteit

Mariska kijkt naar de mens, het product en de context

Gevaarlijke kruisingen, een slechte doorstroming van het verkeer of duurzame mobiliteit; Mariska benadert verkeer en mobiliteitsvraagstukken graag integraal.

Meer over Mariska

Andere betrokken collega's:

Johan
De Höfte is een winkelcentrum aan de rand van het centrum van Borne, waar onder andere twee supermarkten, een drogisterij en een dierenspeciaalzaak zijn gevestigd. Het winkelcentrum is voor auto’s en vrachtwagens alleen bereikbaar vanaf de Grotestraat. Fietsers en voetgangers kunnen ook vanaf de noordkant het winkelcentrum bereiken via de Van Cleeffstraat en de Van Dijckstraat.

Omwonenden geven aan dat de huidige verkeerssituatie rondom het winkelcentrum niet langer wenselijk is. Men geeft aan dat er erg veel vrachtwagens, auto’s, fietsers en voetgangers zijn die het winkelcentrum bezoeken vanuit de Grotestraat. De vrachtwagens rijden achteruit vanuit de Grotestraat De Höfte in om de laad- en losplaatsen te bereiken. Wanneer er meerdere vrachtwagens tegelijk willen laden- en lossen en dit niet mogelijk is, blijven deze volgens de bewoners op de in-/uitrit staan waardoor opstoppingen worden veroorzaakt. Tot slot geven de bewoners aan dat auto’s en fietsers niet parkeren op de aangewezen plekken en dat de voetgangers slechts een smal trottoir tot hun beschikking hebben.

Keypoint is gevraagd onderzoek te doen naar de verkeerssituatie bij het winkelcentrum De Höfte. Op basis van de resultaten dragen wij verbetering van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van het winkelcentrum aan.

Om inzicht te verschaffen in de verkeerssituatie voeren wij een onderzoek uit waarbij wij twee weken lang de situatie monitoren door middel van camera’s. Daarnaast wordt steekproefsgewijs de parkeersituatie beschouwd. Hierbij brengen wij de vrachtbewegingen (inclusief mogelijke opstoppingen en onveilige situaties), de parkeerdruk, foutparkeerders en de situatie voor voetgangers in kaart.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Betalingsgraadonderzoek

Project

01 jun
Patrick Door

Patrick

Betalingsgraadonderzoek

Onderzoek naar betalingsgraad en betalingsbereidheid van parkeerders...

Lees verder
Inventarisatie DRIS

Project

26 apr
Patrick Door

Patrick

Inventarisatie DRIS

Voor de Provincie Zuid-Holland is een inventarisatie gedaan van de mogelijke scenario's voor het implementeren van een DRIS. Op basis van haar ervaring met verschillende oplossingen heeft Keypoint hier een advies gegeven over de beste manier waarop d...

Lees verder
Basiskwaliteit Twents Lijnennet

Project

14 jan
Patrick Door

Patrick

Basiskwaliteit Twents Lijnennet

Voor Regio Twente heeft Keypoint het Twents lijnennet doorgelicht. Op basis van kosten-baten analyses op lijn en dag(deel)-niveau zijn voorstellen gedaan voor het verhogen van de kostendekkingsgraad bij een teruglopend budget vanuit de BDU...

Lees verder