Project

Verkeersonderzoek parkeerplaats winkelcentrum De Höfte

21 nov 2018

Opdrachtgever

Gemeente Borne

Projectrol

Verkeersanalyse

Start project

nov 2018

Verkeersonderzoek parkeerplaats winkelcentrum De Höfte
Mariska

Mariska

Adviseur Mobiliteit

Mariska kijkt naar de mens, het product en de context

Gevaarlijke kruisingen, een slechte doorstroming van het verkeer of duurzame mobiliteit; Mariska benadert verkeer en mobiliteitsvraagstukken graag integraal.

Meer over Mariska

Andere betrokken collega's:

Johan
De Höfte is een winkelcentrum aan de rand van het centrum van Borne, waar onder andere twee supermarkten, een drogisterij en een dierenspeciaalzaak zijn gevestigd. Het winkelcentrum is voor auto’s en vrachtwagens alleen bereikbaar vanaf de Grotestraat. Fietsers en voetgangers kunnen ook vanaf de noordkant het winkelcentrum bereiken via de Van Cleeffstraat en de Van Dijckstraat.

Omwonenden geven aan dat de huidige verkeerssituatie rondom het winkelcentrum niet langer wenselijk is. Men geeft aan dat er erg veel vrachtwagens, auto’s, fietsers en voetgangers zijn die het winkelcentrum bezoeken vanuit de Grotestraat. De vrachtwagens rijden achteruit vanuit de Grotestraat De Höfte in om de laad- en losplaatsen te bereiken. Wanneer er meerdere vrachtwagens tegelijk willen laden en lossen en dit niet mogelijk is, blijven deze volgens de bewoners op de in-/uitrit staan waardoor opstoppingen worden veroorzaakt. Tot slot geven de bewoners aan dat auto’s en fietsers niet parkeren op de aangewezen plekken en dat de voetgangers slechts een smal trottoir tot hun beschikking hebben.

Keypoint is gevraagd onderzoek te doen naar de verkeerssituatie bij het winkelcentrum De Höfte. Op basis van de resultaten dragen wij adviezen voor verbetering van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van het winkelcentrum aan.

Om inzicht te verschaffen in de verkeerssituatie voeren wij een onderzoek uit waarbij wij twee weken lang de situatie monitoren door middel van camera’s. Daarnaast wordt steekproefsgewijs de parkeersituatie beschouwd. Hierbij brengen wij de vrachtbewegingen (inclusief mogelijke opstoppingen en onveilige situaties), de parkeerdruk, foutparkeerders en de situatie voor voetgangers in kaart.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder
Adviseur Data in MRA-programma Smart Mobility

Project

27 jun
Dennis Door

Dennis

Adviseur Data in MRA-programma Smart Mobility

Het programma Smart Mobility Metropoolregio Amsterdam is het programma dat de smart mobility projecten in de regio samenbrengt. Het zorgt voor opschaling van lokale initiatieven naar regionale ontwikkelingen. Het kernteam Data neemt hiertoe het initiatief en zorgt voor kennisdeling. Onze adviseur Dennis Hijkoop is als adviseur Data betrokken.

Lees verder
DRIS beheer Overijssel

Project

04 jun
Ronald Door

Ronald

DRIS beheer Overijssel

Keypoint beheert binnen OV-Oost voor de provincie Overijssel de DRIS displays. Alle honderden displays in Overijssel voorzien dagelijks duizenden busreizigers van informatie. Om te zorgen dat deze displays goed functioneren en incidenten verholpen worden voert Keypoint het beheer uit.

Lees verder