Project

Verkeersplan Twekkelo

19 okt 2021

Opdrachtgever

Vereniging Behoud Twekkelo

Projectrol

Projectleider

Start project

okt 2021

Verkeersplan Twekkelo
Erik

Erik

Adviseur Mobiliteit

Analytisch en gedreven door duurzame mobiliteitsveranderingen

Hoe kunnen we de transitie naar duurzame mobiliteit concreet vormgeven? En hoe kunnen we de voortgang en het effect van beleid en maatregelen het beste meten? Concrete vragen waarvoor u bij Erik aan het juiste adres bent.

Meer over Erik

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

Verkeersplan Twekkelo

19 okt 2021

GVVP Zeewolde

11 sept 2020

Bewoners van Twekkelo, gelegen tussen Enschede en Hengelo, hebben last van het vele sluipverkeer door het buurtschap en de onveiligheid die dat met zich meebrengt. Daarom heeft de Vereniging Behoud Twekkelo het initiatief genomen voor het ontwikkelen van een Verkeersplan.

Keypoint faciliteert het proces om te komen tot een verkeersplan en levert het bijbehorende verkeerskundig advies.

 

Verkeersplan Twekkelo

 

Het Verkeersplan wordt voor en door Twekkelo opgesteld. Dat wil zeggen dat er wordt gewerkt met een verkeerscommissie - een vertegenwoordiging van de Twekkelose samenleving - en klankbordgroepbijeenkomsten - waarvoor het hele buurtschap wordt uitgenodigd. Uitgangspunt is dat het een breed gedragen plan wordt met verkeersmaatregelen waarmee de gemeenten concreet aan de slag kunnen.

 

Pijlers onder het verkeersplan zijn: Verkeersveilig, Verkeersluw en Bereikbaar.

Dat is niet altijd een gemakkelijke opgave, aangezien de pijlers soms tegenstrijdig aan elkaar zijn. Binnen het project wordt een aanpak doorlopen waarbij we eerst de knelpunten inventariseren, bijbehorende oplossingsrichtingen schetsen en vervolgens richting een integraal pakket aan maatregelen werken. Zoals aangegeven met telkens een ruime inbreng van (een afvaardiging van) Twekkelo.

Rol Keypoint

Vanuit het proces- en projectleiderschap begeleiden we de bijeenkomsten van de verkeerscommissie en de klankbordgroep en bereiden we deze voor. Ook zorgen we dat belanghebbenden op de juiste wijze worden meegenomen.

Naast het faciliteren van het proces, zorgt Keypoint voor de inhoudelijke onderbouwing. Dat bestaat bijvoorbeeld uit het inventariseren van de knelpunten, het aanreiken van oplossingsrichtingen en (verkeers-)maatregelen en het opstellen van het uiteindelijke Verkeersplan.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze aanpak voor het opstellen van verkeersplannen en mobiliteitsbeleid? Of hebt u een concrete verkeerskundige vraag waar we u bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

iVRI en de Metropool Regio Amsterdam. Huidige uitrol en hoe verder

Project

10 nov
Ronny Door

Ronny

iVRI en de Metropool Regio Amsterdam. Huidige uitrol en hoe verder

Eind 2020 stagneerde de uitrol van iVRI’s binnen de MRA. Keypoint Consultancy en Arcadis hebben in een gezamenlijk onderzoek de oorzaken in kaart gebracht en de adviezen gegeven voor het vervolg.

Lees verder
Rotondes maken plaats voor iVRI om doorstroming te bevorderen.

Project

10 nov
Ronny Door

Ronny

Rotondes maken plaats voor iVRI om doorstroming te bevorderen.

In de provincie Noord Brabant is de N264 een belangrijke oost-westverbinding tussen de A50 bij Uden en de A73 bij Haps. Omdat de verkeersafwikkeling in met name de ochtend en avondspitsen regelmatig tot problemen leidt heeft de provincie aan Witteveen+Bos en Keypoint Consultancy de opdracht gegeven dit aan te pakken met als doel de doorstroming op, en de leefbaarheid rond de N264 te verbeteren.

Lees verder
Verkeersplan Twekkelo

Project

19 okt
Erik Door

Erik

Verkeersplan Twekkelo

Keypoint faciliteert de Vereniging Behoud Twekkelo bij het maken van een Verkeersplan. Het doel is om het buurtschap te ondersteunen bij het maken van een gedragen Verkeersplan dat Twekkelo verkeersluw en veiliger maakt en tegelijkertijd bereikbaar houdt voor bewoners en bezoekers.

Lees verder