Project

Verkeersplan Twekkelo

19 okt 2021

Opdrachtgever

Vereniging Behoud Twekkelo

Projectrol

Projectleider

Start project

okt 2021

Verkeersplan Twekkelo
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

Verkeersplan Twekkelo

19 okt 2021

GVVP Zeewolde

11 sept 2020

Bewoners van Twekkelo, gelegen tussen Enschede en Hengelo, hebben last van het vele sluipverkeer door het buurtschap en de onveiligheid die dat met zich meebrengt. Daarom heeft de Vereniging Behoud Twekkelo het initiatief genomen voor het ontwikkelen van een Verkeersplan.

Keypoint faciliteert het proces om te komen tot een verkeersplan en levert het bijbehorende verkeerskundig advies.

 

Verkeersplan Twekkelo

 

Het Verkeersplan wordt voor en door Twekkelo opgesteld. Dat wil zeggen dat er wordt gewerkt met een verkeerscommissie - een vertegenwoordiging van de Twekkelose samenleving - en klankbordgroepbijeenkomsten - waarvoor het hele buurtschap wordt uitgenodigd. Uitgangspunt is dat het een breed gedragen plan wordt met verkeersmaatregelen waarmee de gemeenten concreet aan de slag kunnen.

 

Pijlers onder het verkeersplan zijn: Verkeersveilig, Verkeersluw en Bereikbaar.

Dat is niet altijd een gemakkelijke opgave, aangezien de pijlers soms tegenstrijdig aan elkaar zijn. Binnen het project wordt een aanpak doorlopen waarbij we eerst de knelpunten inventariseren, bijbehorende oplossingsrichtingen schetsen en vervolgens richting een integraal pakket aan maatregelen werken. Zoals aangegeven met telkens een ruime inbreng van (een afvaardiging van) Twekkelo.

Rol Keypoint

Vanuit het proces- en projectleiderschap begeleiden we de bijeenkomsten van de verkeerscommissie en de klankbordgroep en bereiden we deze voor. Ook zorgen we dat belanghebbenden op de juiste wijze worden meegenomen.

Naast het faciliteren van het proces, zorgt Keypoint voor de inhoudelijke onderbouwing. Dat bestaat bijvoorbeeld uit het inventariseren van de knelpunten, het aanreiken van oplossingsrichtingen en (verkeers-)maatregelen en het opstellen van het uiteindelijke Verkeersplan.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze aanpak voor het opstellen van verkeersplannen en mobiliteitsbeleid? Of hebt u een concrete verkeerskundige vraag waar we u bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder