Verkeersplan Twekkelo

Verkeersplan Twekkelo

19 okt 2021

Bewoners van Twekkelo, gelegen tussen Enschede en Hengelo, hebben last van het vele sluipverkeer door het buurtschap en de onveiligheid die dat met zich meebrengt. Daarom heeft de Vereniging Behoud Twekkelo het initiatief genomen voor het ontwikkelen van een Verkeersplan.

Keypoint faciliteert het proces om te komen tot een verkeersplan en levert het bijbehorende verkeerskundig advies.

 

Verkeersplan Twekkelo

 

Het Verkeersplan wordt voor en door Twekkelo opgesteld. Dat wil zeggen dat er wordt gewerkt met een verkeerscommissie - een vertegenwoordiging van de Twekkelose samenleving - en klankbordgroepbijeenkomsten - waarvoor het hele buurtschap wordt uitgenodigd. Uitgangspunt is dat het een breed gedragen plan wordt met verkeersmaatregelen waarmee de gemeenten concreet aan de slag kunnen.

 

Pijlers onder het verkeersplan zijn: Verkeersveilig, Verkeersluw en Bereikbaar.

Dat is niet altijd een gemakkelijke opgave, aangezien de pijlers soms tegenstrijdig aan elkaar zijn. Binnen het project wordt een aanpak doorlopen waarbij we eerst de knelpunten inventariseren, bijbehorende oplossingsrichtingen schetsen en vervolgens richting een integraal pakket aan maatregelen werken. Zoals aangegeven met telkens een ruime inbreng van (een afvaardiging van) Twekkelo.

Rol Keypoint

Vanuit het proces- en projectleiderschap begeleiden we de bijeenkomsten van de verkeerscommissie en de klankbordgroep en bereiden we deze voor. Ook zorgen we dat belanghebbenden op de juiste wijze worden meegenomen.

Naast het faciliteren van het proces, zorgt Keypoint voor de inhoudelijke onderbouwing. Dat bestaat bijvoorbeeld uit het inventariseren van de knelpunten, het aanreiken van oplossingsrichtingen en (verkeers-)maatregelen en het opstellen van het uiteindelijke Verkeersplan.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze aanpak voor het opstellen van verkeersplannen en mobiliteitsbeleid? Of hebt u een concrete verkeerskundige vraag waar we u bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Deelmobiliteit in Enschede: Waar zijn we, en waar gaan we naartoe?

Project

22 mrt
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Deelmobiliteit in Enschede: Waar zijn we, en waar gaan we naartoe?

Hoe verschillen ritpatronen tijdens de verschillende spitsperiodes? Welke hubs hebben een grotere vraag dan aanbod? Keypoint ondersteunt de gemeente Enschede met het analyseren van de deelmobiliteit in Enschede.

Lees verder
Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Project

29 feb
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Haarlem is bezig veel wegen te transformeren naar GOW30. Keypoint voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar het effect dat deze transitie kan hebben op het openbaar vervoer in de stad.

Lees verder
Keypoint biedt verkeerskundige ondersteuning aan de gemeente Wierden

Project

28 aug
Frits de Haan Door

Frits de Haan

Keypoint biedt verkeerskundige ondersteuning aan de gemeente Wierden

Keypoint Consultancy ondersteunt het team van gemeente Wierden met verkeerskunde.

Lees verder