Verkenning CID Binckhorst
Cees Bakker
Cees Bakker
Teamleider Mobiliteit

Verkenning CID Binckhorst

24 sept 2019

Het projectgebied Central Innovation District (CID)-Binckhorst is een belangrijk economisch centrum voor zowel de regio Den Haag als het land. Dit gebied is dan ook door het Rijk aangemerkt als REOS toplocatie (Ruimtelijke Economische Ontwikkelstrategie) door de hoge dichtheid aan kennisinstellingen, onderwijs, zakencentra en instituten voor (inter)nationale governance. Om de internationale concurrentiekracht van CID-Binckhorst te behouden, dient dit gebied doorontwikkeld te worden en bereikbaar te blijven.

Om de verstedelijkingsopgave voor CID-Binckhorst te realiseren dient er een mobiliteitstransitie plaats te vinden. Dit project focust zich op het verkennen van oplossingen voor deze transitie en is geconcretiseerd in 3 opgaven:

  1. met bereikbaarheidsmaatregelen bijdragen aan de verstedelijkingsopgave als REOS toplocatie;
  2. het oplossen/voorkomen van het ontstaan van NMCA knelpunten in de zuidelijke Randstad;
  3. het bijdragen aan ambities op het gebied van fiets en OV.

Maatregelen op het gebied van parkeren, OV en fiets blijken grote invloed te hebben op de realisatie van de transitie. Verschillende OV-systemen zijn door Keypoint ingebracht, beoordeeld en globaal doorgerekend op kosten en opbrengsten. Daarnaast zijn een drietal werksessies met alle opdrachtgevers en stakeholders mede door Keypoint begeleid.

Naast de al ingezette verlaging van de Parkeernorm, is een combinatie van fiets en HOV doorslaggevend. Onderzocht is welke HOV-systemen kansrijk zijn op korte termijn en welke op de langere termijn. Ook is aandacht besteedt aan innovatieve HOV-concepten zoals ART (Autonomous Rapid Transit).

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nieuwe handreiking digitaal verkeersmanagement

Project

08 feb
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Nieuwe handreiking digitaal verkeersmanagement

De ontwikkelingen op het gebied van digitaal verkeersmanagement gaan snel! Daarom was het tijd om de handreiking digitaal verkeersmanagement uit 2022 bij te werken en uit te breiden met een aantal nieuwe toepassingen zoals digitale schoolzones. In opdracht van het LVMB stelde Keypoint de nieuwe handreiking op.

Lees verder
Op weg naar duurzame mobiliteit: het reisadvies van de toekomst

Project

10 nov
Jop Zwienenberg Door

Jop Zwienenberg

Op weg naar duurzame mobiliteit: het reisadvies van de toekomst

Jop Zwienenberg neemt je mee in de wereld van 'Multimodal Travel Information Services' (MMTIS), een kans om de volgende stap te zetten in de wereld van navigatie en multimodale mobiliteit.

Lees verder
Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Project

17 okt
Ronny Berning Door

Ronny Berning

Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Keypoint consultancy heeft in samenwerking met Witteveen+Bos, ondersteuning geleverd bij het opzetten van de aanbesteding voor iVRI's op de N264

Lees verder