Verkenning CID Binckhorst
Cees Bakker
Cees Bakker
Teamleider Mobiliteit

Verkenning CID Binckhorst

24 sept 2019

Het projectgebied Central Innovation District (CID)-Binckhorst is een belangrijk economisch centrum voor zowel de regio Den Haag als het land. Dit gebied is dan ook door het Rijk aangemerkt als REOS toplocatie (Ruimtelijke Economische Ontwikkelstrategie) door de hoge dichtheid aan kennisinstellingen, onderwijs, zakencentra en instituten voor (inter)nationale governance. Om de internationale concurrentiekracht van CID-Binckhorst te behouden, dient dit gebied doorontwikkeld te worden en bereikbaar te blijven.

Om de verstedelijkingsopgave voor CID-Binckhorst te realiseren dient er een mobiliteitstransitie plaats te vinden. Dit project focust zich op het verkennen van oplossingen voor deze transitie en is geconcretiseerd in 3 opgaven:

  1. met bereikbaarheidsmaatregelen bijdragen aan de verstedelijkingsopgave als REOS toplocatie;
  2. het oplossen/voorkomen van het ontstaan van NMCA knelpunten in de zuidelijke Randstad;
  3. het bijdragen aan ambities op het gebied van fiets en OV.

Maatregelen op het gebied van parkeren, OV en fiets blijken grote invloed te hebben op de realisatie van de transitie. Verschillende OV-systemen zijn door Keypoint ingebracht, beoordeeld en globaal doorgerekend op kosten en opbrengsten. Daarnaast zijn een drietal werksessies met alle opdrachtgevers en stakeholders mede door Keypoint begeleid.

Naast de al ingezette verlaging van de Parkeernorm, is een combinatie van fiets en HOV doorslaggevend. Onderzocht is welke HOV-systemen kansrijk zijn op korte termijn en welke op de langere termijn. Ook is aandacht besteedt aan innovatieve HOV-concepten zoals ART (Autonomous Rapid Transit).

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

Project

05 dec
Helen de Sain Door

Helen de Sain

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

“Kan Crowd-Sourced data gebruikt worden in het Incident-Management proces in verkeerscentrales van Rijkswaterstaat?” Deze vraag heeft Helen de Sain willen beantwoorden tijdens haar stage bij Keypoint.

Lees verder
Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Project

04 dec
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Daan de Wit heeft bij Keypoint een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van Bus Rapid Transit (BRT) in Nederland. Welke factoren beïnvloeden de levensvatbaarheid van deze vorm van openbaar vervoer? Daan heeft dit grondig onderzocht.

Lees verder
Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

Project

30 nov
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

De opkomst van digitaal verkeersmanagement brengt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid met zich mee. In 2024 kunnen automobilisten een waarschuwing verwachten wanneer ze een schoolzone betreden. Keypoint draagt bij aan deze ontwikkeling.

Lees verder