Project

Vervoerkundige analyses op basis van de bedachte inrichtingsalternatieven

24 sept 2019

Opdrachtgever

Provincie Zuid Holland (ism Witteveen en Bos)

Projectrol

Adviseur OV

Start project

sept 2019

Vervoerkundige analyses op basis van de bedachte inrichtingsalternatieven
Heleen

Heleen

Adviseur Mobiliteit

Wisselwerking tussen mobiliteit en ruimte heeft mijn aandacht

Heleen verdiept zich graag in dit soort vraagstukken. Waarom verplaatst iemand zich van A naar B? En waarom kiest hij/zij (niet) voor een bepaald vervoermiddel?

Meer over Heleen

Andere betrokken collega's:

Cees
Binnen dit project verricht Keypoint de vervoerkundige analyses op basis van de bedachte inrichtingsalternatieven:

Op basis van de huidige dienstregeling bepalen wij met de gewijzigde routes en haltelocaties de nieuwe afstanden voor het onderliggend lijnennet en het HOV. Dit leidt met gebruikmaking van gemiddelde operationele snelheden tot gewijzigde rijtijden. Daaruit volgt een nieuwe dienstregeling waar het aantal dienstregelingsuren van berekend kan worden.

Met behulp van elasticiteiten berekenen wij op basis van de gewijzigde rijtijden wat het effect is op het aantal reizigers, de reizigerskilometers en in het verlengde daarvan de reizigersopbrengsten. Daarnaast bepalen wij op basis van expert judgement wat de wijzigingen in loopafstanden voor de passagiers betekenen voor het meer of minder gebruik van het OV. Tenslotte besteden wij aandacht aan de betrouwbaarheid van het OV (nieuwe afslagen, invoegen) en de ‘leesbaarheid’ van de overstap voor de passagiers.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Vraag het Keypoint !

Nieuws

11 aug
Ronnie Door

Ronnie

Vraag het Keypoint !

Bent u als wegbeheerder benieuwd wat de iVRI voor uw gemeente kan betekenen?  Wilt u weten wat OV- of fietsdata kan betekenen voor uw beleidsplannen? Of heeft u andere vragen met betrekking tot mobiliteit?  Vraag het Keypoint tijdens één van de sessies.

Lees verder
Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Project

11 aug
Rick Door

Rick

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Het Board Smart Mobility houdt zich bezig met gebruikersvraagstukken rondom Smart Mobility. Collega Rick Schotman neemt als gedragsingenieur deel aan dit board.

Lees verder
Looproutes en beleving

Nieuws

09 jul
Rick Door

Rick

Looproutes en beleving

De voetganger wordt voor wegbeheerders steeds belangrijker. Keypoint heeft de afgelopen periode student Jort Heuver begeleid bij zijn onderzoeksstage. Jort richtte zich op de optimalisering van looproutes in steden en ontwikkelde een nuttig afwegingskader.

Lees verder