Project

Vervoerkundige analyses op basis van de bedachte inrichtingsalternatieven

24 sept 2019

Opdrachtgever

Provincie Zuid Holland (ism Witteveen en Bos)

Projectrol

Adviseur OV

Start project

sept 2019

Vervoerkundige analyses op basis van de bedachte inrichtingsalternatieven
Heleen

Heleen

Adviseur Mobiliteit

Wisselwerking tussen mobiliteit en ruimte heeft mijn aandacht

Heleen verdiept zich graag in dit soort vraagstukken. Waarom verplaatst iemand zich van A naar B? En waarom kiest hij/zij (niet) voor een bepaald vervoermiddel?

Meer over Heleen

Andere betrokken collega's:

Cees
Binnen dit project verricht Keypoint de vervoerkundige analyses op basis van de bedachte inrichtingsalternatieven:

Op basis van de huidige dienstregeling bepalen wij met de gewijzigde routes en haltelocaties de nieuwe afstanden voor het onderliggend lijnennet en het HOV. Dit leidt met gebruikmaking van gemiddelde operationele snelheden tot gewijzigde rijtijden. Daaruit volgt een nieuwe dienstregeling waar het aantal dienstregelingsuren van berekend kan worden.

Met behulp van elasticiteiten berekenen wij op basis van de gewijzigde rijtijden wat het effect is op het aantal reizigers, de reizigerskilometers en in het verlengde daarvan de reizigersopbrengsten. Daarnaast bepalen wij op basis van expert judgement wat de wijzigingen in loopafstanden voor de passagiers betekenen voor het meer of minder gebruik van het OV. Tenslotte besteden wij aandacht aan de betrouwbaarheid van het OV (nieuwe afslagen, invoegen) en de ‘leesbaarheid’ van de overstap voor de passagiers.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Geslaagde Datadag Mobiliteit

Nieuws

09 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Geslaagde Datadag Mobiliteit

We kijken terug op een geslaagde Datadag Mobiliteit, met een drukbezochte interactieve webinar over data uit voertuigen door Keypoint en NDW, en mooie één op één gesprekken in onze digitale stand.

Lees verder
Helpen in Houten

Project

08 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Helpen in Houten

Als projectleider mobiliteit zorgen wij ervoor dat diverse projecten in Houten worden gerealiseerd. We richten ons vooral op projecten uit de mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk.

Lees verder
Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

Nieuws

09 mrt
Bas Door

Bas

Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

In Nederland is afgesproken dat eind 2023 alle wegbeheerders Mobiliteitsdata leveren. De zogenaamde Digitaliserings-opgave. Bij Keypoint is Bas Pietersen volop met dit onderwerp bezig. Maar wat betekent het eigenlijk, wat is de stand van zaken en wat gaat het ons brengen?

Lees verder