Project

Vervoerkundige analyses op basis van de bedachte inrichtingsalternatieven

24 sept 2019

Opdrachtgever

Provincie Zuid Holland (ism Witteveen en Bos)

Projectrol

Adviseur OV

Start project

sept 2019

Vervoerkundige analyses op basis van de bedachte inrichtingsalternatieven
Heleen

Heleen

Adviseur Mobiliteit

Wisselwerking tussen mobiliteit en ruimte heeft mijn aandacht

Heleen verdiept zich graag in dit soort vraagstukken. Waarom verplaatst iemand zich van A naar B? En waarom kiest hij/zij (niet) voor een bepaald vervoermiddel?

Meer over Heleen

Andere betrokken collega's:

Cees
Binnen dit project verricht Keypoint de vervoerkundige analyses op basis van de bedachte inrichtingsalternatieven:

Op basis van de huidige dienstregeling bepalen wij met de gewijzigde routes en haltelocaties de nieuwe afstanden voor het onderliggend lijnennet en het HOV. Dit leidt met gebruikmaking van gemiddelde operationele snelheden tot gewijzigde rijtijden. Daaruit volgt een nieuwe dienstregeling waar het aantal dienstregelingsuren van berekend kan worden.

Met behulp van elasticiteiten berekenen wij op basis van de gewijzigde rijtijden wat het effect is op het aantal reizigers, de reizigerskilometers en in het verlengde daarvan de reizigersopbrengsten. Daarnaast bepalen wij op basis van expert judgement wat de wijzigingen in loopafstanden voor de passagiers betekenen voor het meer of minder gebruik van het OV. Tenslotte besteden wij aandacht aan de betrouwbaarheid van het OV (nieuwe afslagen, invoegen) en de ‘leesbaarheid’ van de overstap voor de passagiers.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Gebruik fietsenstallingen Utrecht tijdens coronamaatregelen

Nieuws

31 mrt
Rogier Door

Rogier

Gebruik fietsenstallingen Utrecht tijdens coronamaatregelen

Het dagelijks leven wordt momenteel sterk beïnvloed door maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Wij waren nieuwsgierig naar het effect van deze maatregelen op het gebruik van de fietsenstallingen rondom Utrecht centraal. Om dit inzichtelijk te maken hebben we de bezettingsgraad van de stallingen Stationsplein, Jaarbeursplein en Knoop geanalyseerd.  

Lees verder
OV-fiets gebruik tijdens Corona-maatregelen

Nieuws

17 mrt
Cees Door

Cees

OV-fiets gebruik tijdens Corona-maatregelen

De maatregelen die getroffen worden door de regering ter bestrijding van het coronavirus hebben grote invloed op het dagelijks leven. Eén van de effecten is zichtbaar op het gebied van mobiliteit. Omdat Keypoint professionele analysesoftware heeft ontwikkeld voor het openbaar vervoer en de fiets, hebben we de invloed van de maatregelen op het OV-fiets gebruik inzichtelijk kunnen maken.

Lees verder
Enschede beste Grote Fietsgemeente van Nederland!

Nieuws

02 mrt
Patrick Door

Patrick

Enschede beste Grote Fietsgemeente van Nederland!

Het jaar van de waarheid heeft in iets moois geresulteerd.

Lees verder