Project

Een nieuwe verkeersmanagement-visie voor Zwolle

19 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Zwolle

Projectrol

Advies

Start project

feb 2018

Een nieuwe verkeersmanagement-visie voor Zwolle
Ronnie

Ronnie

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

Ronnie Bas
De mobiliteitsvisie Zwolle bevat een mobiliteitsagenda met drie thema’s: Verkeersveilige en toegankelijke stad, Bereikbare en gastvrije stad, en Innovatieve en duurzame wereldfietsstad. Onder het thema Bereikbare en gastvrije stad wordt onder andere een actieplan ITS opgesteld. De nieuwe verkeersmanagementvisie vormt aldus de verbindende schakel tussen de brede mobiliteitsvisie en het gerichte actieplan ITS.

Het eindproduct is een verkeersmanagementvisie die bestaat uit drie samenhangende onderdelen:
  • Inventarisatie: een beschrijving en beschouwing van de huidige verkeersmanagement assets met hun kenmerken en functionaliteiten, alsmede de organisatie en processen op het gebied van verkeersmanagement en ITS (hardware/software en orgware).
  • Visie: hoe wil gemeente Zwolle zich in de toekomst positioneren, hoe wordt verkeersmanagement en ITS ingericht en ingezet, en welke eisen en wensen levert dit voor de toekomstige hardware/software en orgware?
  • Routekaart: via welke stappen kan gemeente Zwolle de geformuleerde ambitie waarmaken?
Keypoint is al vele jaren actief voor gemeente Zwolle op het gebied van verkeersmanagement en ITS. Deze ervaring, plus onze inhoudelijke en procesmatige expertise op het gebied van verkeersmanagement en smart mobility, en gesprekken met diverse stakeholders binnen de gemeentelijke organisatie leveren de bouwstenen voor een samenhangende verkeersmanagementvisie.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis

Project

31 okt
Justin Door

Justin

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis

Tuincentrum Borghuis te Deurningen wenst haar winkel uit te breiden. Borghuis wil geen verkeersproblemen veroorzaken op het omliggende wegennet en heeft daarom Keypoint laten onderzoeken welke eventuele verkeerskundige gevolgen de uitbreiding heeft.

Lees verder
Mobiliteitspunten IJsselstein

Project

29 okt
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten IJsselstein

Weet jij al wat mobiliteitspunten jouw gemeente kunnen brengen? IJsselstein wel! We hebben voor IJsselstein een advies voor mobiliteitspunten met concreet stappenplan opgesteld.

Lees verder
Begeleiding MRDH / Provincie Zuid-Holland bij Digitaliseringsopgave Krachtenbundeling

Project

24 okt
Patrick Door

Patrick

Begeleiding MRDH / Provincie Zuid-Holland bij Digitaliseringsopgave Krachtenbundeling

Provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag willen namens de regio regievoerder zijn voor de digitaliseringsopgave van mobiliteitsdata. Wegbeheerders wordt de komende jaren gevraagd om mobiliteitsdata te ontsluiten en beschikbaar te stellen. De provincie en MRDH willen dit proces regisseren. Zij hebben Keypoint Consultancy gevraagd om hen te adviseren over de uitgangspunten op basis waarvan zij dit proces inrichten.

Lees verder