Project

Een nieuwe verkeersmanagement-visie voor Zwolle

19 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Zwolle

Projectrol

Advies

Start project

feb 2018

Een nieuwe verkeersmanagement-visie voor Zwolle
Ronnie

Ronnie

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

Ronnie Bas
De mobiliteitsvisie Zwolle bevat een mobiliteitsagenda met drie thema’s: Verkeersveilige en toegankelijke stad, Bereikbare en gastvrije stad, en Innovatieve en duurzame wereldfietsstad. Onder het thema Bereikbare en gastvrije stad wordt onder andere een actieplan ITS opgesteld. De nieuwe verkeersmanagementvisie vormt aldus de verbindende schakel tussen de brede mobiliteitsvisie en het gerichte actieplan ITS.

Het eindproduct is een verkeersmanagementvisie die bestaat uit drie samenhangende onderdelen:
  • Inventarisatie: een beschrijving en beschouwing van de huidige verkeersmanagement assets met hun kenmerken en functionaliteiten, alsmede de organisatie en processen op het gebied van verkeersmanagement en ITS (hardware/software en orgware).
  • Visie: hoe wil gemeente Zwolle zich in de toekomst positioneren, hoe wordt verkeersmanagement en ITS ingericht en ingezet, en welke eisen en wensen levert dit voor de toekomstige hardware/software en orgware?
  • Routekaart: via welke stappen kan gemeente Zwolle de geformuleerde ambitie waarmaken?
Keypoint is al vele jaren actief voor gemeente Zwolle op het gebied van verkeersmanagement en ITS. Deze ervaring, plus onze inhoudelijke en procesmatige expertise op het gebied van verkeersmanagement en smart mobility, en gesprekken met diverse stakeholders binnen de gemeentelijke organisatie leveren de bouwstenen voor een samenhangende verkeersmanagementvisie.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

Nieuws

13 mei
Mark Door

Mark

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

In onze werkzaamheden zien we dat de opkomst van de iVRI veel veranderingen veroorzaakt en bij wegbeheerders veel vragen met zich meebrengt, bijvoorbeeld over de taken en verantwoordelijkheden van de wegbeheerder. In dit artikel nemen we u graag mee in de vragen waar wegbeherend Nederland voor staat om de iVRI succesvol te implementeren.

Lees verder
MIRT onderzoek A50 in goede banen

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

MIRT onderzoek A50 in goede banen

Wij zijn als projectbeheerder de sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek (en andere leden van het projectmanagement team), op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak. Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder