Project

Visie verkeersmanagement Zwolle

19 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Zwolle

Projectrol

Advies

Start project

feb 2018

Visie verkeersmanagement Zwolle
Ronnie

Ronnie

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

Ronnie Bas

Projecthistorie

De mobiliteitsvisie Zwolle bevat een mobiliteitsagenda met drie thema’s: Verkeersveilige en toegankelijke stad, Bereikbare en gastvrije stad, en Innovatieve en duurzame wereldfietsstad. Onder het thema Bereikbare en gastvrije stad wordt onder andere een actieplan ITS opgesteld. De nieuwe verkeersmanagementvisie vormt aldus de verbindende schakel tussen de brede mobiliteitsvisie en het gerichte actieplan ITS.

Het eindproduct is een verkeersmanagementvisie die bestaat uit drie samenhangende onderdelen:
  • Inventarisatie: een beschrijving en beschouwing van de huidige verkeersmanagement assets met hun kenmerken en functionaliteiten, alsmede de organisatie en processen op het gebied van verkeersmanagement en ITS (hardware/software en orgware).
  • Visie: hoe wil gemeente Zwolle zich in de toekomst positioneren, hoe wordt verkeersmanagement en ITS ingericht en ingezet, en welke eisen en wensen levert dit voor de toekomstige hardware/software en orgware?
  • Routekaart: via welke stappen kan gemeente Zwolle de geformuleerde ambitie waarmaken?
Keypoint is al vele jaren actief voor gemeente Zwolle op het gebied van verkeersmanagement en ITS. Deze ervaring, plus onze inhoudelijke en procesmatige expertise op het gebied van verkeersmanagement en smart mobility, en gesprekken met diverse stakeholders binnen de gemeentelijke organisatie leveren de bouwstenen voor een samenhangende verkeersmanagementvisie.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Onderzoek laad-/losplek Havenplein Leiden

Project

20 jul
Sanne Door

Sanne

Onderzoek laad-/losplek Havenplein Leiden

De gemeente Leiden wil graag meer inzicht in het gebruik van de laad –en losplek welke is gelegen tussen Oude Vest en Haarlemmerstraat, aan de westzijde van het Havenplein. Daarbij is verzocht om gedurende één week te inventariseren op welke tijden e...

Lees verder
Projectleiderschap zevenster fietsroute vijfhoek

Project

01 jun
Cees Door

Cees

Projectleiderschap zevenster fietsroute vijfhoek

Voor de gemeente Deventer is op detacheringsbasis een projectorganisatie opgezet om een hoogwaardige fietsverbinding te realiseren tussen de Vijfhoek en het centrum van Deventer. Onderdelen van de route betreffen ondermeer een fietsstraat, een fietst...

Lees verder
Toegankelijkheid collectief vervoer

Project

01 sept
Patrick Door

Patrick

Toegankelijkheid collectief vervoer

Keypoint Consultancy heeft zitting in het Platform 'Toegankelijkheid Collectief Personenvervoer'. Daarmee heeft zij een vooraanstaande rol bij het vaststellen van toegankelijkheidseisen...

Lees verder