Project

Een nieuwe verkeersmanagement-visie voor Zwolle

19 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Zwolle

Projectrol

Advies

Start project

feb 2018

Een nieuwe verkeersmanagement-visie voor Zwolle
Ronnie

Ronnie

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

Ronnie Bas
De mobiliteitsvisie Zwolle bevat een mobiliteitsagenda met drie thema’s: Verkeersveilige en toegankelijke stad, Bereikbare en gastvrije stad, en Innovatieve en duurzame wereldfietsstad. Onder het thema Bereikbare en gastvrije stad wordt onder andere een actieplan ITS opgesteld. De nieuwe verkeersmanagementvisie vormt aldus de verbindende schakel tussen de brede mobiliteitsvisie en het gerichte actieplan ITS.

Het eindproduct is een verkeersmanagementvisie die bestaat uit drie samenhangende onderdelen:
  • Inventarisatie: een beschrijving en beschouwing van de huidige verkeersmanagement assets met hun kenmerken en functionaliteiten, alsmede de organisatie en processen op het gebied van verkeersmanagement en ITS (hardware/software en orgware).
  • Visie: hoe wil gemeente Zwolle zich in de toekomst positioneren, hoe wordt verkeersmanagement en ITS ingericht en ingezet, en welke eisen en wensen levert dit voor de toekomstige hardware/software en orgware?
  • Routekaart: via welke stappen kan gemeente Zwolle de geformuleerde ambitie waarmaken?
Keypoint is al vele jaren actief voor gemeente Zwolle op het gebied van verkeersmanagement en ITS. Deze ervaring, plus onze inhoudelijke en procesmatige expertise op het gebied van verkeersmanagement en smart mobility, en gesprekken met diverse stakeholders binnen de gemeentelijke organisatie leveren de bouwstenen voor een samenhangende verkeersmanagementvisie.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Projectupdate

20 aug
Rick Door

Rick

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Het in-car tonen van brugopeningen is zinvol: mensen waarderen de informatie en ze passen hun gedrag (soms) aan. Dit blijkt uit onderzoek dat door Keypoint is uitgevoerd.

Lees verder
Matchen de matrixborden?

Nieuws

15 aug
Heleen Door

Heleen

Matchen de matrixborden?

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. Dit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten. We hebben onderzocht of de publiek-private dataketen goed werkt: waar het goed en mis ging in de dataketen.

Lees verder
Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder