Project

Voetgangersoversteek Beckum

11 mei 2020

Opdrachtgever

Holland Middle East Trading b.v.

Projectrol

Advies

Start project

aug 2019

Voetgangersoversteek Beckum
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Data en mobiliteit binnen bereik

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Beckum Palace is een combinatie van een zalencentrum en een restaurant. Om grotere evenementen met meer bezoekers te kunnen organiseren is extra parkeergelegenheid nodig. Deze liggen aan de andere zijde van de N739. Hiervoor is een veilige voetgangersoversteek nodig. Keypoint heeft onderzocht welk ontwerp voor de oversteek het beste is.

Gezien het beperkte aantal keer per jaar dat er een groot evenement is, is het aanleggen van een ongelijkvloerse oversteek economisch gezien niet realistisch. Een gelijkvloerse oversteek kan bij de rotonde worden aangelegd of iets daarvandaan tussen de parkeerplaats en de hoofdingang van Beckum Palace. Na onderzoek hebben wij geconcludeerd dat de veiligste optie die bij de rotonde is. Daarnaast doet Keypoint aanbevelingen om zoekverkeer te begeleiden en voetgangers te stimuleren op een juiste wijze over te steken.

Keypoint Consultancy heeft in dit project de situatie geanalyseerd en hiervoor de beste oplossing bepaald. Hiermee kan de uitbreiding van de parkeergelegenheid op een veilige manier plaatsvinden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

Project

08 jun
Justin Door

Justin

Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

Keypoint heeft voor Enschede en Hengelo een data-analyse uitgevoerd over deelmobiliteit. Dat alles met data uit het landelijke dashboard deelmobiliteit.

Lees verder
Nieuwe databronnen in beeld

Project

20 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Nieuwe databronnen in beeld

Er komen steeds meer nieuwe databronnen beschikbaar. Denk aan voertuigdata, floating car data en cellulaire data. Hoe kunnen die de werkprocessen van wegbeheerders ondersteunen? Voor de tweede Samenwerkingsagenda Smart Mobility van het LVMB hebben we de recente ontwikkelingen van dit soort ‘nieuwe databronnen’ tegen het licht gehouden.

Lees verder
Handreiking digitaal VM voor wegbeheerders

Project

30 mrt
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Handreiking digitaal VM voor wegbeheerders

Bij verkeersmanagement wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale (in-car) instrumenten. Voor de tweede Samenwerkingsagenda Smart Mobility van het LVMB hebben we een handreiking opgesteld, die antwoord geeft op de vraag: Hoe kunnen wegbeheerders digitaal verkeersmanagement inzetten voor drie onderwerpen: Filestaart waarschuwing, Vooraankondigingen bij wegwerkzaamheden en evenementen, en Routekeuze en sluipverkeer.

Lees verder