Project

Voetgangerssimulatie

21 jan 2011

Opdrachtgever

NS Poort

Projectrol

Advies

Start project

jan 2011

Voetgangerssimulatie
Erik

Erik

Adviseur Mobiliteit

Analytisch en gedreven door duurzame mobiliteitsveranderingen

Hoe kunnen we de transitie naar duurzame mobiliteit concreet vormgeven? En hoe kunnen we de voortgang en het effect van beleid en maatregelen het beste meten? Concrete vragen waarvoor u bij Erik aan het juiste adres bent.

Meer over Erik

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Voetgangerssimulatie

21 jan 2011

Voetgangerssimulaties kunnen helpen om publieke ruimten zo optimaal mogelijk in te richten. Het gedrag van personen laat zich niet eenvoudig beschrijven in formules. Daarom worden voor het ontwerp van voetgangersknooppunten vaak vuistregels gebruikt. Keypoint zet hiervoor echter microsimulatie in. Voetgangerssimulatiemodellenmaken het mogelijk om stromen van voetgangers in relatief kleine omgevingen met veel detail weer te geven. De resultaten komen voort uit de interactie van voetgangers met elkaar en met hun omgeving. Een microsimulatie maakt hetmogelijk om op detailniveau te ontwerpen en ontwerpen te toetsen, onder andere doordat aan individuele voetgangers unieke eigenschappen kunnen worden toegewezen. Keypoint beschikt over de kennis en mogelijkheden om voetgangersmodellen op basis van microsimulatie te maken en adviseert over het geleiden van loopstromen en het verhogen van de veiligheid, het loopcomfort en een snelle afwikkeling van voetgangers in gebieden die hierom vragen. Hiertoe vertalen wij de uitkomsten van de simulatiemodellen naar bruikbare aanbevelingen. Keypoint heeft in opdracht van NS Poort een onderzoek uitgevoerdnaar beleving van reizigers op stations. Hierbij hebben wij een verdiepingsslag aangebracht in het standaard onderzoek naar voetgangersstromen door beleving van reizigers en bezoekers mee te nemen in het simulatiemodel. Het blijkt dat het gedrag van reizigers gevolgen heeft voor stationsprestaties. In het vervolgtraject heeft Keypoint onder andere samengewerkt met de TU Delft. Andere mogelijke toepassingen van voetgangerssimulatiemodellen zijn busstations, stadions, grote evenementen (festivals), tunnels of winkelcentra. Eengesimuleerde evacuatie van zulke omgevingen is ook mogelijk. Heeft u een gebied waar voetgangersstromen onder de loep genomen moeten worden?
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

DRIS beheer Overijssel

Project

04 jun
Ronald Door

Ronald

DRIS beheer Overijssel

Keypoint beheert binnen OV-Oost voor de provincie Overijssel de DRIS displays. Alle honderden displays in Overijssel voorzien dagelijks duizenden busreizigers van informatie. Om te zorgen dat deze displays goed functioneren en incidenten verholpen worden voert Keypoint het beheer uit.

Lees verder
Keypoint Utrecht is jarig en deelt uit

Nieuws

03 jun
Patrick Door

Patrick

Keypoint Utrecht is jarig en deelt uit

10 jaar geleden hebben we onze vestiging in Utrecht geopend en om dat te vieren willen we graag een cadeau geven aan één van onze (potentiële) klanten. Doe tot 14 juni mee met de Keypoint jubileumactie!

Lees verder
ADAS training voor wegbeheerders

Nieuws

03 jun
Ronnie Door

Ronnie

ADAS training voor wegbeheerders

In een wereld waarin innovatie snel gaat en steeds meer auto’s standaard de beschikking hebben over geavanceerde ADAS (rijhulp)systemen, is het belangrijk om de potentie van deze systemen optimaal te benutten. ADAS systemen zorgen namelijk voor een belangrijke verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming. Maar dat lukt alleen, wanneer die systemen op de juiste manier gebruikt worden én wanneer de omgeving zo is ingericht dat ADAS systemen optimaal functioneren.

Lees verder