Project

Voetgangerssimulatie

21 jan 2011

Opdrachtgever

NS Poort

Projectrol

Advies

Start project

jan 2011

Voetgangerssimulatie
Erik

Erik

Adviseur Mobiliteit

Analytisch en gedreven door duurzame mobiliteitsveranderingen

Hoe kunnen we de transitie naar duurzame mobiliteit concreet vormgeven? En hoe kunnen we de voortgang en het effect van beleid en maatregelen het beste meten? Concrete vragen waarvoor u bij Erik aan het juiste adres bent.

Meer over Erik

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Voetgangerssimulatie

21 jan 2011

Voetgangerssimulaties kunnen helpen om publieke ruimten zo optimaal mogelijk in te richten. Het gedrag van personen laat zich niet eenvoudig beschrijven in formules. Daarom worden voor het ontwerp van voetgangersknooppunten vaak vuistregels gebruikt. Keypoint zet hiervoor echter microsimulatie in. Voetgangerssimulatiemodellenmaken het mogelijk om stromen van voetgangers in relatief kleine omgevingen met veel detail weer te geven. De resultaten komen voort uit de interactie van voetgangers met elkaar en met hun omgeving. Een microsimulatie maakt hetmogelijk om op detailniveau te ontwerpen en ontwerpen te toetsen, onder andere doordat aan individuele voetgangers unieke eigenschappen kunnen worden toegewezen. Keypoint beschikt over de kennis en mogelijkheden om voetgangersmodellen op basis van microsimulatie te maken en adviseert over het geleiden van loopstromen en het verhogen van de veiligheid, het loopcomfort en een snelle afwikkeling van voetgangers in gebieden die hierom vragen. Hiertoe vertalen wij de uitkomsten van de simulatiemodellen naar bruikbare aanbevelingen. Keypoint heeft in opdracht van NS Poort een onderzoek uitgevoerdnaar beleving van reizigers op stations. Hierbij hebben wij een verdiepingsslag aangebracht in het standaard onderzoek naar voetgangersstromen door beleving van reizigers en bezoekers mee te nemen in het simulatiemodel. Het blijkt dat het gedrag van reizigers gevolgen heeft voor stationsprestaties. In het vervolgtraject heeft Keypoint onder andere samengewerkt met de TU Delft. Andere mogelijke toepassingen van voetgangerssimulatiemodellen zijn busstations, stadions, grote evenementen (festivals), tunnels of winkelcentra. Eengesimuleerde evacuatie van zulke omgevingen is ook mogelijk. Heeft u een gebied waar voetgangersstromen onder de loep genomen moeten worden?
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Noordwijk – HOV studie

Project

05 aug
Patrick Door

Patrick

Noordwijk – HOV studie

Het openbaar vervoer op de corridor Noordwijk-Schiphol wordt geoptimaliseerd naar een hoogwaardige openbaar vervoer verbinding, oftewel een HOV tracé. Binnen de gemeente Noordwijk zijn maatregelen benodigd om de infrastructuur HOV-waardig te laten zi...

Lees verder
Mogelijkheden CAN-Bus data voor Assetmanagement (Wegbeheer)

Project

01 feb
Dennis Door

Dennis

Mogelijkheden CAN-Bus data voor Assetmanagement (Wegbeheer)

De provincie Gelderland wil de mogelijkheden onderzoeken hoe CAN-Bus data uit voertuigen in de toekomst kan bijdragen aan wegbeheer en -onderhoud . Zij heeft aan Keypoint Consultancy gevraagd om de huidige ontwikkelingen rondom de ontsluiting en ontwikkeling van CAN-Bus data in beeld te brengen.

Lees verder
Toegankelijkheid collectief vervoer

Project

01 sept
Patrick Door

Patrick

Toegankelijkheid collectief vervoer

Keypoint Consultancy heeft zitting in het Platform 'Toegankelijkheid Collectief Personenvervoer'. Daarmee heeft zij een vooraanstaande rol bij het vaststellen van toegankelijkheidseisen...

Lees verder