Project

Voorrang in Woudenberg

25 jan 2018

Opdrachtgever

Provincie Utrecht

Projectrol

Verkeersanalyse

Start project

jan 2018

Voorrang in Woudenberg
Johan

Johan

Adviseur

Johan ziet altijd kansen in het verbinden van kennisgebieden

Innovator, productdeveloper en projectleider. Johan is niet eenduidig te vatten in zijn werkzaamheden en hij houdt zich op veel verschillende kennisgebieden van Keypoint bezig.

Meer over Johan

Andere betrokken collega's:

Mariska

Projecthistorie

Voorrang in Woudenberg

De N226 loopt door de bebouwde kom van Woudenberg. Ter hoogte van het centrumgebied van Woudenberg zijn twee voetgangersoversteekplaatsen en een fietsoversteek in twee richtingen gesitueerd. De oversteekplaatsen zijn conform de richtlijnen van het CROW ingericht. De fietsers hebben, in tegenstelling tot de voetgangers, geen voorrang. Op de oversteeklocatie diverse ongevallen en zijn er klachten over de veiligheid van de oversteek.

Op het kruispunt N226 – Laanzicht is in de ochtendspits veel voet- en fietsverkeer dat vanuit de Laanzicht de N226 oversteekt. Afslaand gemotoriseerd verkeer vanuit de Laanzicht moet voorrang verlenen aan deze overstekende voetgangers en fietsers. Het vermoeden is echter dat de voorrangsverplichting door automobilisten niet altijd wordt nageleefd.

De provincie Utrecht wil op beide locaties graag inzicht in het verkeersgedrag ter plaatse en heeft daarom aan Keypoint gevraagd een snelheidsmeting (d.m.v. een radarteller) en een cameraonderzoek uit te voeren.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Integrale Evaluatie Praktijkproef Amsterdam 2e fase

Project

17 okt
Patrick Door

Patrick

Integrale Evaluatie Praktijkproef Amsterdam 2e fase

De Praktijkproef Amsterdam (PPA) is een landelijke praktijkproef in de regio Amsterdam. In PPA werken het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam nauw s...

Lees verder
Visie busstations, knooppunten en haltevoorzieningen

Project

16 mrt
Cees Door

Cees

Visie busstations, knooppunten en haltevoorzieningen

Provincie Friesland wil een langetermijnvisie opstellen voor busstations, knooppunten en haltevoorzieningen. Hiermee wil de provincie een kwaliteitssprong bereiken, waarbij de busstations en haltevoorzieningen een wervend karakter hebben. Als onderde...

Lees verder
Verkeersonderzoek Brinkkanterbrug Woudenberg

Project

12 sept
Patrick Door

Patrick

Verkeersonderzoek Brinkkanterbrug Woudenberg

De afgelopen jaren zijn aan de Brinkkanterbrug diverse betonschades en andere gebreken geconstateerd. Naar verwachting zal de betonschade de komende jaren in omvang toenemen. Vanuit veiligheidsoverweging zijn investeringen in onderhoud noodzakelijk. ...

Lees verder