Project

Voorrang in Woudenberg

25 jan 2018

Opdrachtgever

Provincie Utrecht

Projectrol

Verkeersanalyse

Start project

jan 2018

Voorrang in Woudenberg
Sander

Sander

Adviseur Smart Mobility en ITS

Waarnemen, denken, doen

Je hebt een verkeers- of mobiliteitsprobleem en daar wil je een project voor formeren. Dan heb je Sander nodig. Sander weet messcherp het probleem te doorgronden en daarop een project of proces in te richten.

Meer over Sander

Andere betrokken collega's:

Mariska

Projecthistorie

Voorrang in Woudenberg

De N226 loopt door de bebouwde kom van Woudenberg. Ter hoogte van het centrumgebied van Woudenberg zijn twee voetgangersoversteekplaatsen en een fietsoversteek in twee richtingen gesitueerd. De oversteekplaatsen zijn conform de richtlijnen van het CROW ingericht. De fietsers hebben, in tegenstelling tot de voetgangers, geen voorrang. Op de oversteeklocatie hebben diverse ongevallen plaatsgevonden en de gemeente heeft klachten over de veiligheid van de oversteek ontvangen.

Op het kruispunt N226 – Laanzicht is in de ochtendspits veel voet- en fietsverkeer dat vanuit de Laanzicht de N226 oversteekt. Afslaand gemotoriseerd verkeer vanuit de Laanzicht moet voorrang verlenen aan deze overstekende voetgangers en fietsers. Het vermoeden is echter dat de voorrangsverplichting door automobilisten niet altijd wordt nageleefd.

De provincie Utrecht wil op beide locaties graag inzicht in het verkeersgedrag ter plaatse en heeft daarom aan Keypoint gevraagd een snelheidsmeting (d.m.v. een radarteller) en een cameraonderzoek uit te voeren.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

DRIS beheer Overijssel

Project

04 jun
Ronald Door

Ronald

DRIS beheer Overijssel

Keypoint beheert binnen OV-Oost voor de provincie Overijssel de DRIS displays. Alle honderden displays in Overijssel voorzien dagelijks duizenden busreizigers van informatie. Om te zorgen dat deze displays goed functioneren en incidenten verholpen worden voert Keypoint het beheer uit.

Lees verder
Keypoint Utrecht is jarig en deelt uit

Nieuws

03 jun
Patrick Door

Patrick

Keypoint Utrecht is jarig en deelt uit

10 jaar geleden hebben we onze vestiging in Utrecht geopend en om dat te vieren willen we graag een cadeau geven aan één van onze (potentiële) klanten. Doe tot 14 juni mee met de Keypoint jubileumactie!

Lees verder
ADAS training voor wegbeheerders

Nieuws

03 jun
Ronnie Door

Ronnie

ADAS training voor wegbeheerders

In een wereld waarin innovatie snel gaat en steeds meer auto’s standaard de beschikking hebben over geavanceerde ADAS (rijhulp)systemen, is het belangrijk om de potentie van deze systemen optimaal te benutten. ADAS systemen zorgen namelijk voor een belangrijke verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming. Maar dat lukt alleen, wanneer die systemen op de juiste manier gebruikt worden én wanneer de omgeving zo is ingericht dat ADAS systemen optimaal functioneren.

Lees verder