Project

Voorrang in Woudenberg

25 jan 2018

Opdrachtgever

Provincie Utrecht

Projectrol

Verkeersanalyse

Start project

jan 2018

Voorrang in Woudenberg
Sander

Sander

Adviseur Smart Mobility en ITS

Waarnemen, denken, doen

Je hebt een verkeers- of mobiliteitsprobleem en daar wil je een project voor formeren. Dan heb je Sander nodig. Sander weet messcherp het probleem te doorgronden en daarop een project of proces in te richten.

Meer over Sander

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Voorrang in Woudenberg

De N226 loopt door de bebouwde kom van Woudenberg. Ter hoogte van het centrumgebied van Woudenberg zijn twee voetgangersoversteekplaatsen en een fietsoversteek in twee richtingen gesitueerd. De oversteekplaatsen zijn conform de richtlijnen van het CROW ingericht. De fietsers hebben, in tegenstelling tot de voetgangers, geen voorrang. Op de oversteeklocatie hebben diverse ongevallen plaatsgevonden en de gemeente heeft klachten over de veiligheid van de oversteek ontvangen.

Op het kruispunt N226 – Laanzicht is in de ochtendspits veel voet- en fietsverkeer dat vanuit de Laanzicht de N226 oversteekt. Afslaand gemotoriseerd verkeer vanuit de Laanzicht moet voorrang verlenen aan deze overstekende voetgangers en fietsers. Het vermoeden is echter dat de voorrangsverplichting door automobilisten niet altijd wordt nageleefd.

De provincie Utrecht wil op beide locaties graag inzicht in het verkeersgedrag ter plaatse en heeft daarom aan Keypoint gevraagd een snelheidsmeting (d.m.v. een radarteller) en een cameraonderzoek uit te voeren.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

Project

22 jan
Rick Door

Rick

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

De Gemeente Enschede heeft Keypoint gevraagd om een verkeerskundig adviseur. Rick heeft deze taak op zich genomen.

Lees verder
Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Nieuws

19 dec
Cees Door

Cees

Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Het einde van het jaar staat traditioneel in het teken van congressen en symposia, maar bestaat ook uit gesprekken met collega’s, opdrachtgevers en concurrenten over de plannen en trends voor het nieuwe jaar. Daarbij is het altijd een uitdaging om de trends in de wereld van mobiliteit – ondertussen een heel brede wereld – te duiden en te overzien wat ze voor ons werkveld betekenen. Een bloemlezing.

Lees verder
Korte autoritten

Project

18 dec
Erik Door

Erik

Korte autoritten

Voor de provincie Gelderland bracht Keypoint korte autoritten in kaart met behulp van INRIX data. Doel was om in beeld te brengen in hoeverre de data geschikt zijn als basis voor een effectieve inzet van fietsstimuleringsmaatregelen. Conclusie is dat dit kan, maar dat er ook een aantal beperkingen zijn.

Lees verder