Project

Voorrang in Woudenberg

25 jan 2018

Opdrachtgever

Provincie Utrecht

Projectrol

Verkeersanalyse

Start project

jan 2018

Voorrang in Woudenberg
Johan

Johan

Adviseur Mobiliteit

Johan ziet altijd kansen in het verbinden van kennisgebieden

Innovator, productdeveloper en projectleider. Johan is niet eenduidig te vatten in zijn werkzaamheden en hij houdt zich op veel verschillende kennisgebieden van Keypoint bezig.

Meer over Johan

Andere betrokken collega's:

Mariska

Projecthistorie

Voorrang in Woudenberg

De N226 loopt door de bebouwde kom van Woudenberg. Ter hoogte van het centrumgebied van Woudenberg zijn twee voetgangersoversteekplaatsen en een fietsoversteek in twee richtingen gesitueerd. De oversteekplaatsen zijn conform de richtlijnen van het CROW ingericht. De fietsers hebben, in tegenstelling tot de voetgangers, geen voorrang. Op de oversteeklocatie hebben diverse ongevallen plaatsgevonden en de gemeente heeft klachten over de veiligheid van de oversteek ontvangen.

Op het kruispunt N226 – Laanzicht is in de ochtendspits veel voet- en fietsverkeer dat vanuit de Laanzicht de N226 oversteekt. Afslaand gemotoriseerd verkeer vanuit de Laanzicht moet voorrang verlenen aan deze overstekende voetgangers en fietsers. Het vermoeden is echter dat de voorrangsverplichting door automobilisten niet altijd wordt nageleefd.

De provincie Utrecht wil op beide locaties graag inzicht in het verkeersgedrag ter plaatse en heeft daarom aan Keypoint gevraagd een snelheidsmeting (d.m.v. een radarteller) en een cameraonderzoek uit te voeren.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Ombouw verkeerslichten naar intelligente verkeerslichten (iVRI) in Noord-Brabant

Nieuws

25 jun
Mark Door

Mark

Ombouw verkeerslichten naar intelligente verkeerslichten (iVRI) in Noord-Brabant

De provincie Noord Brabant, met 2,4 miljoen inwoners behorende tot de grootste provincies van Nederland beschikt over een innovatieve economie en functioneert als internationaal knooppunt van allerlei vervoersstromen. Noord Brabant heeft naast een groot snelwegennet een zeer fijnmazig onderliggend provinciaal netwerk.

Lees verder
Actualisatie RVVP

Project

01 jan
Patrick Door

Patrick

Actualisatie RVVP

Ontwikkelen van het Regionaal Verkeer en Vervoerplan RVVP Twente 2000-2004, inclusief het daarbij behorende actieprogramma en actieplan voor de periode 2001-2002...

Lees verder
Vliegende keep Concessiemanagement

Project

30 mei
Cees Door

Cees

Vliegende keep Concessiemanagement

Keypoint levert ter ondersteuning van het Bureau OV van de provincie Noord Brabant een 'vliegende keep'. Hierbij worden uiteenlopende projecten opgepakt en met prioriteit verder gebracht. Het betreft projecten op het gebied van concessiegrensoverschr...

Lees verder