Project

Voorrang in Woudenberg

25 jan 2018

Opdrachtgever

Provincie Utrecht

Projectrol

Verkeersanalyse

Start project

jan 2018

Voorrang in Woudenberg
Sander

Sander

Adviseur Smart Mobility en ITS

Waarnemen, denken, doen

Je hebt een verkeers- of mobiliteitsprobleem en daar wil je een project voor formeren. Dan heb je Sander nodig. Sander weet messcherp het probleem te doorgronden en daarop een project of proces in te richten.

Meer over Sander

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Voorrang in Woudenberg

De N226 loopt door de bebouwde kom van Woudenberg. Ter hoogte van het centrumgebied van Woudenberg zijn twee voetgangersoversteekplaatsen en een fietsoversteek in twee richtingen gesitueerd. De oversteekplaatsen zijn conform de richtlijnen van het CROW ingericht. De fietsers hebben, in tegenstelling tot de voetgangers, geen voorrang. Op de oversteeklocatie hebben diverse ongevallen plaatsgevonden en de gemeente heeft klachten over de veiligheid van de oversteek ontvangen.

Op het kruispunt N226 – Laanzicht is in de ochtendspits veel voet- en fietsverkeer dat vanuit de Laanzicht de N226 oversteekt. Afslaand gemotoriseerd verkeer vanuit de Laanzicht moet voorrang verlenen aan deze overstekende voetgangers en fietsers. Het vermoeden is echter dat de voorrangsverplichting door automobilisten niet altijd wordt nageleefd.

De provincie Utrecht wil op beide locaties graag inzicht in het verkeersgedrag ter plaatse en heeft daarom aan Keypoint gevraagd een snelheidsmeting (d.m.v. een radarteller) en een cameraonderzoek uit te voeren.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Projectupdate

20 aug
Rick Door

Rick

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Het in-car tonen van brugopeningen is zinvol: mensen waarderen de informatie en ze passen hun gedrag (soms) aan. Dit blijkt uit onderzoek dat door Keypoint is uitgevoerd.

Lees verder
Matchen de matrixborden?

Nieuws

15 aug
Heleen Door

Heleen

Matchen de matrixborden?

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. Dit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten. We hebben onderzocht of de publiek-private dataketen goed werkt: waar het goed en mis ging in de dataketen.

Lees verder
Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder