Project

Westlands openbaar vervoer van de toekomst

10 mrt 2021

Opdrachtgever

Gemeente Westland

Projectrol

Inhoudelijk expert

Start project

jan 2021

Westlands openbaar vervoer van de toekomst
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

HOV-Westland

08 dec 2020

Er gebeurt veel op economische-maatschappelijke gebied in de metropoolregio Rotterdam Den Haag met het Westland als een van de meest dyamische regio's. Om de gebiedsontwikkelingen, economische ambities en kennisontwikkeling te realiseren in een aantrekkelijke woon- en werkklimaat kan hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) niet ontbreken. 

Het projectteam, bestaande uit adviseurs van Witteveen+Bos, Panteia en Keypoint, werkt samen met de opdrachtgevers aan de verkenning van het toekomstige HOV van het Westland. Door middel van een onderzoek bepalen we hoe een passend en haalbaar HOV-systeem in het gebied vormgegeven kan worden, met als eindbeeld 2050.  

Als eerste stellen we een aantal realistische varianten op voor het HOV. Hieraan ligt een gedegen analyse van huidige en toekomstige situatie ten grondslag: belangrijkste mobiliteitsstromen, knelpunten in het OV en toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen. Op basis hiervan wordt in samenspraak met partijen een voorkeursvariant voor het HOV gekozen.  

Keypoint levert belangrijke expertise op het gebied van openbaar vervoer en data-analyse en -visualisatie. We maken bijvoorbeeld met een knelpuntenanalyse met Datapoint, berekenen de exploitatiekosten van het OV, en maken bestaande data en toekomstige varianten visueel inzichtelijk op kaart. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder