Westlands openbaar vervoer van de toekomst

Westlands openbaar vervoer van de toekomst

10 mrt 2021

Er gebeurt veel op economische-maatschappelijke gebied in de metropoolregio Rotterdam Den Haag met het Westland als een van de meest dyamische regio's. Om de gebiedsontwikkelingen, economische ambities en kennisontwikkeling te realiseren in een aantrekkelijke woon- en werkklimaat kan hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) niet ontbreken. 

Het projectteam, bestaande uit adviseurs van Witteveen+Bos, Panteia en Keypoint, werkt samen met de opdrachtgevers aan de verkenning van het toekomstige HOV van het Westland. Door middel van een onderzoek bepalen we hoe een passend en haalbaar HOV-systeem in het gebied vormgegeven kan worden, met als eindbeeld 2050.  

Als eerste stellen we een aantal realistische varianten op voor het HOV. Hieraan ligt een gedegen analyse van huidige en toekomstige situatie ten grondslag: belangrijkste mobiliteitsstromen, knelpunten in het OV en toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen. Op basis hiervan wordt in samenspraak met partijen een voorkeursvariant voor het HOV gekozen.  

Keypoint levert belangrijke expertise op het gebied van openbaar vervoer en data-analyse en -visualisatie. We maken bijvoorbeeld met een knelpuntenanalyse met Datapoint, berekenen de exploitatiekosten van het OV, en maken bestaande data en toekomstige varianten visueel inzichtelijk op kaart. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Project

03 jun
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Veel gemeenten zijn bezig met het invoeren van 30 km/uur als maximumsnelheid binnen een groot deel van de bebouwde kom. Wij maken voor gemeenten en provincies graag inzichtelijk wat de invloed is van de nieuwe maximumsnelheden op de rijtijden van het ov. Hiervoor maken we onder andere gebruik van floating car data uit bussen.

Lees verder
Even Voorstellen: Luuk Spijker

Project

30 apr
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Even Voorstellen: Luuk Spijker

Op 16 april is Luuk Spijker begonnen als stagiair bij Keypoint. Hij gaat zich de komende tijd bezighouden met een onderzoek naar de mogelijkheden van Bus Rapid Transit onder begeleiding van Justin van Steijn.

Lees verder
Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreƫerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder