Westlands openbaar vervoer van de toekomst

Westlands openbaar vervoer van de toekomst

10 mrt 2021

Er gebeurt veel op economische-maatschappelijke gebied in de metropoolregio Rotterdam Den Haag met het Westland als een van de meest dyamische regio's. Om de gebiedsontwikkelingen, economische ambities en kennisontwikkeling te realiseren in een aantrekkelijke woon- en werkklimaat kan hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) niet ontbreken. 

Het projectteam, bestaande uit adviseurs van Witteveen+Bos, Panteia en Keypoint, werkt samen met de opdrachtgevers aan de verkenning van het toekomstige HOV van het Westland. Door middel van een onderzoek bepalen we hoe een passend en haalbaar HOV-systeem in het gebied vormgegeven kan worden, met als eindbeeld 2050.  

Als eerste stellen we een aantal realistische varianten op voor het HOV. Hieraan ligt een gedegen analyse van huidige en toekomstige situatie ten grondslag: belangrijkste mobiliteitsstromen, knelpunten in het OV en toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen. Op basis hiervan wordt in samenspraak met partijen een voorkeursvariant voor het HOV gekozen.  

Keypoint levert belangrijke expertise op het gebied van openbaar vervoer en data-analyse en -visualisatie. We maken bijvoorbeeld met een knelpuntenanalyse met Datapoint, berekenen de exploitatiekosten van het OV, en maken bestaande data en toekomstige varianten visueel inzichtelijk op kaart. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

Project

05 dec
Helen de Sain Door

Helen de Sain

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

“Kan Crowd-Sourced data gebruikt worden in het Incident-Management proces in verkeerscentrales van Rijkswaterstaat?” Deze vraag heeft Helen de Sain willen beantwoorden tijdens haar stage bij Keypoint.

Lees verder
Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Project

04 dec
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Daan de Wit heeft bij Keypoint een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van Bus Rapid Transit (BRT) in Nederland. Welke factoren beïnvloeden de levensvatbaarheid van deze vorm van openbaar vervoer? Daan heeft dit grondig onderzocht.

Lees verder
Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

Project

30 nov
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

De opkomst van digitaal verkeersmanagement brengt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid met zich mee. In 2024 kunnen automobilisten een waarschuwing verwachten wanneer ze een schoolzone betreden. Keypoint draagt bij aan deze ontwikkeling.

Lees verder