Project

Westlands openbaar vervoer van de toekomst

10 mrt 2021

Opdrachtgever

Gemeente Westland

Projectrol

Inhoudelijk expert

Start project

jan 2021

Westlands openbaar vervoer van de toekomst
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

HOV-Westland

08 dec 2020

Er gebeurt veel op economische-maatschappelijke gebied in de metropoolregio Rotterdam Den Haag met het Westland als een van de meest dyamische regio's. Om de gebiedsontwikkelingen, economische ambities en kennisontwikkeling te realiseren in een aantrekkelijke woon- en werkklimaat kan hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) niet ontbreken. 

Het projectteam, bestaande uit adviseurs van Witteveen+Bos, Panteia en Keypoint, werkt samen met de opdrachtgevers aan de verkenning van het toekomstige HOV van het Westland. Door middel van een onderzoek bepalen we hoe een passend en haalbaar HOV-systeem in het gebied vormgegeven kan worden, met als eindbeeld 2050.  

Als eerste stellen we een aantal realistische varianten op voor het HOV. Hieraan ligt een gedegen analyse van huidige en toekomstige situatie ten grondslag: belangrijkste mobiliteitsstromen, knelpunten in het OV en toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen. Op basis hiervan wordt in samenspraak met partijen een voorkeursvariant voor het HOV gekozen.  

Keypoint levert belangrijke expertise op het gebied van openbaar vervoer en data-analyse en -visualisatie. We maken bijvoorbeeld met een knelpuntenanalyse met Datapoint, berekenen de exploitatiekosten van het OV, en maken bestaande data en toekomstige varianten visueel inzichtelijk op kaart. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder