Zonder oprit je auto opladen met zelfopgewekte zonne-energie

Zonder oprit je auto opladen met zelfopgewekte zonne-energie

12 jan 2024

Nu de zon zich de laatste decennia steeds meer laat zien in Nederland, zetten steeds meer mensen zich in voor een duurzamere toekomst. Zo ook in gemeente Hengelo (OV). Steeds meer inwoners omarmen de zon, installeren zonnepanelen op hun huizen en stappen over op een elektrische auto. Maar hier ontstaat een uitdaging voor degenen zonder oprit. Want, hoe laad je je elektrische auto op met zelfopgewekte zonne-energie, als je niet kunt laden op eigen terrein?

Keypoint Consultancy is samen met de gemeente Hengelo een samenwerking gestart om hier een oplossing voor te vinden. We kijken hierbij naar oplossingen die al succesvol zijn toegepast binnen andere gemeenten, maar ook naar nieuwe benaderingen waarbij we bestaande voorzieningen efficiënter benutten en innovaties toepassen. Samen met lokale partners gaan we op zoek naar de wensen en mogelijkheden om ervoor te zorgen dat Hengeloërs zonder eigen oprit, ook hun zonne-energie kunnen gebruiken om nu en in de toekomst hun auto op te laden.

Het uiteindelijke doel van deze samenwerking is het uitwerken van enkele oplossingen in concrete pilots die gemeente Hengelo later dit jaar wil uitvoeren. We streven ernaar een diversiteit aan oplossingen aan te bieden, zodat we de laaduitdaging vanuit verschillende perspectieven kunnen benaderen. Op deze manier willen we in de toekomst een breed scala aan inwoners voorzien van passende laadoplossingen.  

Zo gaan we samen op weg naar een groenere, duurzamere toekomst voor Hengelo!

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Even voorstellen: Tim Vermast

Nieuws

20 feb
Ward de Jong Door

Ward de Jong

Even voorstellen: Tim Vermast

Deze week mogen we Tim Vermast verwelkomen bij Keypoint. Hij loopt stage op ons kantoor in Utrecht onder begeleiding van Ward de Jong.

Lees verder
Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Project

17 okt
Ronny Berning Door

Ronny Berning

Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Keypoint consultancy heeft in samenwerking met Witteveen+Bos, ondersteuning geleverd bij het opzetten van de aanbesteding voor iVRI's op de N264

Lees verder
Keypoint biedt verkeerskundige ondersteuning aan de gemeente Wierden

Project

28 aug
Frits de Haan Door

Frits de Haan

Keypoint biedt verkeerskundige ondersteuning aan de gemeente Wierden

Keypoint Consultancy ondersteunt het team van gemeente Wierden met verkeerskunde.

Lees verder