Nieuws

Zweeds vervoersbedrijf Nobina bezoekt Nederland

23 apr 2018

Opdrachtgever

-

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

apr 2018

Zweeds vervoersbedrijf Nobina bezoekt Nederland
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Donderdag 19 april 2018 heeft de top van het Zweedse openbaar vervoerbedrijf Nobina een bezoek aan Nederland gebracht. Deze delegatie wilde graag een impressie van een goed werkend Bus Rapid Transit systeem in Nederland. Keypoint heeft voor hen een korte rondleiding verzorgd, waarbij werd gefocust op het HOV op de vrijliggende busbanen in Almere en de R-netverbinding met Amsterdam. De excursie werd, wellicht mede ingegeven door de fantastische weersomstandigheden, enthousiast ontvangen.

Keypoint onderhoudt goede contacten met het Zweedse adviesbureau Trivector en tussen beide wordt regelmatig kennis uitgewisseld. Naar aanleiding van een Keypoint-studie van enkele Hoogwaardige Openbaar Vervoer bussystemen in Nederland, kregen we het verzoek voor een korte rondleiding door een van deze systemen. Interessante constatering van de Zweedse delegatie was dat bij HOV in Zweden vooral wordt gekeken naar de bussen, maar dat in Nederland veel meer aspecten een rol spelen. Het gaat hierbij niet alleen om type bus en frequentie van de bussen, maar ook om bijvoorbeeld de ruimtelijke inrichting, de locaties van haltes, vrijliggende businfrastructuur, Korte Afstandsradio (KAR) en prioriteit ten opzichte van het overige verkeer. Keypoint heeft ruime kennis van en ervaring met deze diverse aspecten van Hoogwaardig Openbaar busvervoer. 
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Project

22 jun
Ronny Door

Ronny

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Bevorderen van de doorstroming door vervanging van rotondes door iVRI’s op 3 kruispunten op de N264 bij Uden.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

Nieuws

14 jun
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. Deze derde blog gaat over de invloed van parkeerbeleid op deelmobiliteit in de stad.

Lees verder
Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder