Keypoint Consultancy

Werken bij
Keypoint

Keypoint Consultancy is met circa 25 medewerkers een middelgroot adviesbureau met vestigingen in Utrecht en Enschede. Dit betekent voor jou korte, informele communicatielijnen, veel afwisseling, eigen verantwoordelijkheid en vrijheid in je werk. Bij ons krijg je ruimte voor vernieuwende ideeën en heb je invloed op de koers van het bedrijf. Plezier en uitdaging in de werkzaamheden en een goede balans tussen werk en privé hebben bij Keypoint Consultancy echt betekenis.

Vacatures Studenten

Collega’s aan het woord
 

Liesbeth Knap
Adviseur Mobiliteit
Goede bereikbaarheid met actieve mobiliteit
“Een werkdag bij Keypoint is heel afwisselend. Naast data-analyse zijn mijn dagen gevuld met overleggen, uitzoekwerk, en schrijfwerk. En door de kleinschaligheid kan je makkelijk even sparren met enthousiaste collega’s!”
Lees het verhaal
Ramon Kamphuis
Adviseur Mobiliteit
Ik breng mensen met elkaar in verbinding
“Als beginnend adviseur vind ik het prettig om kennis te maken met de breedte van het mobiliteitswerkveld en dat kan bij Keypoint!”
Lees het verhaal
Ward de Jong
Adviseur Mobiliteit
Werken met enthousiaste collega’s aan uitdagende projecten
“Bij Keypoint heb ik de ruimte en vrijheid om te doen wat ik interessant vind. Werken aan Uitdagende projecten met een jong en gedreven team is wat mij aanspreekt.”
Lees het verhaal

Uitgelichte vacatures

Bekijk alle vacatures

Terug naar overzicht

Adviseur Data en Digitalisering

De wereld digitaliseert en dat geldt ook voor de wereld van mobiliteit. Data (zoals de Data Top15) is daarbij een onmisbare bouwsteen. Als jij data, en met name het toepassen daarvan binnen bijvoorbeeld digitaal verkeersmanagement en de Real Time Traffic Information (RTTI)  interessant vindt, lees dan verder! We zijn namelijk op zoek naar een adviseur Data en Digitalisering met minimaal 2 jaar ervaring voor een van onze vestigingen (Utrecht / Enschede). Je gaat overheden ondersteunen om ‘digitaal capabel’ te zijn en je werkt aan het ontwikkelen, testen en opschalen van nieuwe datagedreven mobiliteitstoepassingen. Daarbij werk je samen met overheden en serviceproviders en autofabrikanten. Je doet dit binnen een enthousiast en ervaren team dat gericht is op het optimaal ontzorgen van onze opdrachtgevers en het maken van impact voor de samenleving.

Wie zijn wij?

Keypoint Consultancy is met 25 medewerkers een middelgroot adviesbureau met vestigingen in Utrecht en Enschede. Dit betekent voor jou korte, informele communicatielijnen, veel afwisseling, eigen verantwoordelijkheid en vrijheid in je werk. Bij ons krijg je ruimte voor vernieuwende ideeën en heb je invloed op de koers van het bedrijf. Samen met onze opdrachtgevers, grotendeels overheden door het hele land, zetten wij ons ervoor in om Nederland verder te brengen. Vandaar ook ons motto "Samen slim vooruit". We doen dat door gebruik te maken van beschikbare mobiliteitsdata en informatie, door onderzoeken uit te voeren, beleid op te stellen en door het realiseren en aanbesteden van concrete projecten. Wij zijn sterk op het snijvlak van Mobiliteit, Technologie en Data. Daarbij starten we onze advisering altijd vanuit de behoeften van de reiziger. Die willen we uiteindelijk goed bedienen.

Balans, plezier en ontwikkeling

Bij Keypoint consultancy vinden we het belangrijk dat je plezier en uitdaging kunt vinden in je werk. Ook behouden we graag een goede balans tussen werk en privé. Natuurlijk moet een klus soms onder hoge tijdsdruk afgemaakt worden en zetten we met elkaar de schouders er onder. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat er ook momenten van relatieve rust nodig zijn. Samen houden we dat evenwicht in de gaten.

Naast het plezierig en professioneel samenwerken, ondernemen we regelmatig leuke activiteiten, zoals teambuilding activiteiten met collega’s, of een weekafsluitertje op kantoor.

We vinden het belangrijk dat je je ontwikkelt binnen je vakgebied. We organiseren periodiek (interne) trainingen op verschillende onderwerpen waar je op kunt inschrijven. Daarnaast richten we ons op jouw individuele ontwikkeling en zitten we 2 á 3 keer per jaar met je om tafel waarbij we kijken wat je doet, wat je wilt gaan doen en wat je daarvoor eventueel nodig hebt aan (externe) cursussen/coaching. Binnen de open cultuur kun je altijd  sparren met collega’s. Daarnaast bieden we iedereen binnen Keypoint een coach aan, dit is een collega (meestal een senior) die als een soort vertrouwenspersoon functioneert. Je kiest hem/haar zelf uit omdat het belangrijk is dat je een klik hebt en terecht kunt met allerlei vragen.

Wat ga je doen?

In je rol als adviseur Data en Digitalisering draag je bij aan de enorme slag die we de komende jaren gaan maken in digitaal maatschappelijk verantwoord verkeersmanagement. Dat doe je concreet door wegbeheerders te ondersteunen in de landelijke Digitaliseringsopgave, waarvan de data top 15 eind dit jaar zoveel mogelijk ‘op orde’ is, maar waarvan we ook weten dat de ontwikkelingen ook daarna in rap tempo verder gaan. Kijk alleen maar naar de impact van de Europese RTTI-verordening die op 1 januari 2025 ingaat. Daarin staan data(toepassingen) beschreven zoals Ge- en verboden (ook zoneringen), Verkeerscirculatieplannen, Weg, tunnel en rijstrookafsluitingen, Wegwerkzaamheden en Tijdelijke verkeersmanagement maatregelen. Samen met overheden en serviceproviders werk jij aan de databeschikbaarheid en de implementatie van de in-car toepassingen daarvan. Dat doen we nu al in meerdere Regionale Data Teams (RDT’s) en in landelijke projecten met overheden en serviceproviders zoals Safety Priority Services en VM-IVRA.

Ons aanbod:

 • Een functie die je zelf mede invulling geeft. Vanuit je eigen kracht en ontwikkeldoelen positioneer je jezelf binnen Keypoint.
 • Samenwerking met een team van dynamische, enthousiaste en gedreven collega's die van toegevoegde waarde willen zijn voor onze klanten en de samenleving. We ondernemen regelmatig samen leuke activiteiten, zoals de jaarlijkse zomerbarbecue (met partners), borrels, quizzen en sportieve evenementen.
 • Een modern en ruim kantoor in hartje Utrecht of op het Kennispark in Enschede.
 • Een prettige werk-privé balans.
 • Optimale (technische) middelen en vrijheid om je werkweek in te passen zoals jij dat wilt. Je werkt in de cloud, met je eigen bedrijfslaptop, smartphone en eventuele aanvullende ICT-middelen. We bieden uiteraard ook faciliteiten om een deel van je werk vanuit huis te kunnen uitvoeren.
 • 37 vrije dagen (waarvan 12 ATV) op basis van een 40-urige werkweek.
 • Een marktconform salaris, dat meegroeit met jouw ontwikkeling en de inflatie correcties van de CAO Universiteiten.
 • Een opleidingsbudget om jezelf persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen.

Jouw profiel:

 • Je bent idealiter beschikbaar voor 32 tot 40 uur in de week.
 • Je hebt een universitair of HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ten minste 2 jaar ervaring als adviseur, projectleider of beleidsmedewerker op het gebied van data en digitalisering.
 • Je hebt een (zich ontwikkelend) netwerk binnen ons werkveld, bij voorkeur binnen verschillende overheden.
 • Je hebt de wil om jezelf te ontwikkelen en een gezonde nieuwsgierigheid naar de trends en nieuwe toepassingsmogelijkheden in ons vakgebied.
 • Je bent sterk in zelfstandig werken, maar kunt ook als teamspeler uit de voeten.
 • Je hebt goede Nederlandstalige en Engelstalige communicatieve (zowel mondeling als schriftelijk) en sociale vaardigheden.

Voor meer informatie kan je vrijblijvend met ons kennismaken. Bel voor een afspraak met Ronnie Poorterman (via 06-58 79 66 81).

Wil je liever direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatie naar info@keypoint.eu. Geef in je sollicitatie een korte motivatie waarom jij de adviseur Data en Digitalisering bent die we zoeken en wat jouw visie is op de toekomst van digitaal verkeersmanagement. Voeg je CV bij en wij laten je snel weten of jij voor ons een interessante kandidaat bent.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
location_on

Vestiging Utrecht

Nieuwegracht 24A

3512 LR Utrecht

access_time

Fulltime functie

32 tot 40 uur

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie van projectmedewerker mag je contact opnemen met Ronnie Poorterman.

Ronnie Poorterman

Ronnie Poorterman

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

smartphone030 202 78 05 mail_outlineronnie.poorterman@keypoint.eu

Heb je nog vragen?

“Kom jij ons team versterken? Keypointers zijn betrouwbaar, gedreven en zijn nieuwsgierig. We hebben een open en integere persoonlijkheid en kunnen goed samenwerken.”

smartphone053 - 48 25 700