Werkvelden


Keypoint Consultancy is een adviesbureau voor verkeer en ruimte. Keypoint is een commerciële spin-off van de Universiteit Twente, met vestigingen in Utrecht en Enschede. De gedreven en deskundige adviseurs van Keypoint denken mee met de opdrachtgever, zijn pro-actief, hebben een open mind en zoeken naar vernieuwing. Keypoint biedt specialistische diensten waarbij we drie werkvelden onderscheiden. Dit is aangegeven in de volgende figuur.Ten eerste “Verkeer”. Binnen dit werkveld helpen we de opdrachtgever op het gebied van fiets, openbaar vervoer, verkeersanalyse en verkeersontwerp.

Het tweede werkveld betreft “ICT”. Binnen dit werkveld staat het snijvlak tussen ICT en mobiliteit centraal, waarbij we slimme oplossingen adviseren voor onder meer informatiesystemen voor openbaar vervoer (DRIS), C-ITS / Talking Traffic en Data-analyse. Daarbij helpen we de opdrachtgever vanaf de eerste vraag tot en met de realisatie en overdracht aan beheer.

Het derde werkveld is “Gedrag”. Hierbinnen werken we aan projecten zoals Beter Benutten, om reizigers slimmer van A naar B te laten gaan. Door bewuster keuzes wordt het gedrag van de reiziger beïnvloed.

Kenmerkend voor veel van onze projecten is dat we vaak werken op het snijvlak van de benoemde expertisegebieden.

Voor deze onderwerpen kunnen wij u van begin tot einde bijstaan, dus beginnend bij de beleidsontwikkeling, vervolgens de inhoudelijke advisering en uiteindelijk het project/procesmanagement bij de realisatie. Voorbeelden van onze projecten kunt u vinden op onze projectenpagina.

Wij komen graag een keer langs om nader kennis te maken en te bespreken hoe wij iets voor u kunnen betekenen.