Maximumsnelheden en parkeerdata: hoe Oost-Nederland digitaliseert

Maximumsnelheden en parkeerdata: hoe Oost-Nederland digitaliseert

19 okt 2023

Mobiliteitsdata wordt steeds belangrijker. Eind 2018 zijn er daarom afspraken gemaakt tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en regionale overheden om in het kader van het landelijke project ‘Digitalisering Overheden’ wegbeheerders digitaal capabel te maken.

De provincies Overijssel en Gelderland hebben Keypoint Consultancy de opdracht gegeven om hun ondersteuning te bieden bij het op orde brengen van hun mobiliteitsdata, met de focus op maximumsnelheden en parkeerdata. Beide data-items zullen eind 2023 voor 90% op orde moeten zijn. Om deze taak goed uit te voeren is er een structurele aanpak nodig zodat de informatie die wordt verzameld ook geborgd blijft.

De gemeentes in de provincie werken daartoe met platformen als NDW George om mobiliteitsdata op te slaan. Op dit platform ontsluiten gemeentes hun data over de maximumsnelheden. Deze informatie is openbaar en toegankelijk voor andere partijen die hier gebruik van willen maken. Denk bijvoorbeeld aan navigatie apps. Het Nationaal Parkeer Register (NPR) wordt gebruikt voor de data over parkeren.

Keypoint werkt samen met de gemeentes om de voortgang van de digitalisering te monitoren. Hiernaast worden gemeentes proactief benaderd om eigenaardigheden en problemen in beeld te krijgen. Keypoint kan gemeentes bij deze problemen helpen met technische ondersteuning en begeleiding. Zo zorgen we ervoor dat elke gemeente in staat is om met het digitaliseringsproject mee te doen.

Keypoint levert een maandelijkse rapportage over de voortgang van de gemeentes. Hierin wordt per gemeente inzichtelijk gemaakt of het data-item al (structureel) goed op orde is, aandacht vraagt of dat er nog niet gestart is met het ontsluiten van maximumsnelheden en/of parkeerdata.

Keypoint heeft veel ervaring op het gebied van Digitalisering. Lees hier meer over ons project in Limburg.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint ondersteunt de Stedendriehoek bij aanbesteding NMS

Project

04 jun
Gertjan Stoel Door

Gertjan Stoel

Keypoint ondersteunt de Stedendriehoek bij aanbesteding NMS

Het contract voor het huidige verkeersmanagementsysteem van Deventer en Apeldoorn, DevIS, loopt in 2025 af. Regio Stedendriehoek gaat een nieuw verkeersmanagementsysteem aanbesteden. Keypoint verwerkt de wensen en eisen van alle betrokkenen tot een functioneel programma van eisen (PvE) en een marktbenaderingsadvies.

Lees verder
Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Project

03 jun
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Veel gemeenten zijn bezig met het invoeren van 30 km/uur als maximumsnelheid binnen een groot deel van de bebouwde kom. Wij maken voor gemeenten en provincies graag inzichtelijk wat de invloed is van de nieuwe maximumsnelheden op de rijtijden van het ov. Hiervoor maken we onder andere gebruik van floating car data uit bussen.

Lees verder
Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreƫerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder