Maximumsnelheden en parkeerdata: hoe Oost-Nederland digitaliseert

Maximumsnelheden en parkeerdata: hoe Oost-Nederland digitaliseert

19 okt 2023

Mobiliteitsdata wordt steeds belangrijker. Eind 2018 zijn er daarom afspraken gemaakt tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en regionale overheden om in het kader van het landelijke project ‘Digitalisering Overheden’ wegbeheerders digitaal capabel te maken.

De provincies Overijssel en Gelderland hebben Keypoint Consultancy de opdracht gegeven om hun ondersteuning te bieden bij het op orde brengen van hun mobiliteitsdata, met de focus op maximumsnelheden en parkeerdata. Beide data-items zullen eind 2023 voor 90% op orde moeten zijn. Om deze taak goed uit te voeren is er een structurele aanpak nodig zodat de informatie die wordt verzameld ook geborgd blijft.

De gemeentes in de provincie werken daartoe met platformen als NDW George om mobiliteitsdata op te slaan. Op dit platform ontsluiten gemeentes hun data over de maximumsnelheden. Deze informatie is openbaar en toegankelijk voor andere partijen die hier gebruik van willen maken. Denk bijvoorbeeld aan navigatie apps. Het Nationaal Parkeer Register (NPR) wordt gebruikt voor de data over parkeren.

Keypoint werkt samen met de gemeentes om de voortgang van de digitalisering te monitoren. Hiernaast worden gemeentes proactief benaderd om eigenaardigheden en problemen in beeld te krijgen. Keypoint kan gemeentes bij deze problemen helpen met technische ondersteuning en begeleiding. Zo zorgen we ervoor dat elke gemeente in staat is om met het digitaliseringsproject mee te doen.

Keypoint levert een maandelijkse rapportage over de voortgang van de gemeentes. Hierin wordt per gemeente inzichtelijk gemaakt of het data-item al (structureel) goed op orde is, aandacht vraagt of dat er nog niet gestart is met het ontsluiten van maximumsnelheden en/of parkeerdata.

Keypoint heeft veel ervaring op het gebied van Digitalisering. Lees hier meer over ons project in Limburg.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

Project

05 dec
Helen de Sain Door

Helen de Sain

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

“Kan Crowd-Sourced data gebruikt worden in het Incident-Management proces in verkeerscentrales van Rijkswaterstaat?” Deze vraag heeft Helen de Sain willen beantwoorden tijdens haar stage bij Keypoint.

Lees verder
Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Project

04 dec
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Daan de Wit heeft bij Keypoint een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van Bus Rapid Transit (BRT) in Nederland. Welke factoren beïnvloeden de levensvatbaarheid van deze vorm van openbaar vervoer? Daan heeft dit grondig onderzocht.

Lees verder
Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

Project

30 nov
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

De opkomst van digitaal verkeersmanagement brengt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid met zich mee. In 2024 kunnen automobilisten een waarschuwing verwachten wanneer ze een schoolzone betreden. Keypoint draagt bij aan deze ontwikkeling.

Lees verder