Met brains in de bus: ontwerpstudie Tangent Brainportlijn

Met brains in de bus: ontwerpstudie Tangent Brainportlijn

02 okt 2023
In opdracht van de provincie Noord-Brabant en in samenwerking met de gemeenten Best, Eindhoven, Oirschot en Veldhoven hebben wij een studie uitgevoerd naar een mogelijk tracé voor de tangent Brainportlijn. De tangent Brainportlijn is een nieuw te realiseren schakel in het ov-netwerk van de Brainportregio dat geschikt moet zijn voor een zelfrijdend BRT-systeem. De tangent bundelt aan de westkant van Eindhoven regionale buslijnen op vrijliggende infrastructuur en creëert daarmee een snelle verbinding tussen regionale mobiliteithubs en belangrijke werklocaties, zoals de Brainport Industrie Campus en de High Tech Campus in Eindhoven en ASML in Veldhoven.  
 
Aanleiding voor de studie is de verwachting dat in 2040 het huidige vervoersnetwerk in de regio onder druk komt te staan door een toename van het aantal inwoners en arbeidsplaatsen. Naar verwachting leidt dit tot vergaande congestie en is een mobiliteitstransitie noodzakelijk. Omdat de beschikbare (openbare) ruimte beperkt is, moeten er lastige keuzes gemaakt worden over hoe deze ruimte in de toekomst optimaal benut wordt. Onze studie biedt beleidsmakers en bestuurders handvatten om die keuzes te maken.
 
Keypoint heeft samen met specialistische partners (voor ontwerp en modelstudie) varianten opgesteld en deze in een trechteringsproces getoetst op onder meer technische, vervoerkundige, infrastructurele, sociale en financiële aspecten om uiteindelijk tot een voorkeursvariant te komen. Voor deze voorkeursvariant worden een schetsontwerp, faseringsplan en SSK-raming opgesteld. Dit project heeft veel raakvlakken met HOV4, waar Keypoint ook bij betrokken is geweest.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Project

03 jun
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Veel gemeenten zijn bezig met het invoeren van 30 km/uur als maximumsnelheid binnen een groot deel van de bebouwde kom. Wij maken voor gemeenten en provincies graag inzichtelijk wat de invloed is van de nieuwe maximumsnelheden op de rijtijden van het ov. Hiervoor maken we onder andere gebruik van floating car data uit bussen.

Lees verder
Even Voorstellen: Luuk Spijker

Project

30 apr
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Even Voorstellen: Luuk Spijker

Op 16 april is Luuk Spijker begonnen als stagiair bij Keypoint. Hij gaat zich de komende tijd bezighouden met een onderzoek naar de mogelijkheden van Bus Rapid Transit onder begeleiding van Justin van Steijn.

Lees verder
Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreëerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder