Project

Noord-Hollandse investeringsstrategie uitgebreid met openbaar vervoer

08 apr 2021

Opdrachtgever

Provincie Noord-Holland

Projectrol

Inhoudelijk expert

Start project

jan 2021

Noord-Hollandse investeringsstrategie uitgebreid met openbaar vervoer
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Antoon

Mobiliteitsdata wordent steeds belangrijker. Met behulp van data maken provincies en gemeenten hun beleid en plannen ze beheer en uitvoering. Zo ook de provincie Noord-Holland.

In een eerdere detachering heeft Justin zich bezig gehouden met de Noord-Hollandse investeringsstrategie voor provinciale wegen, en dan met name met als doel om de doorstroming van het wegverkeer te verbeteren.

 

De provincie wenst uiteraard niet alleen in autowegen-infratructuur te investeren. Op het gebied van openbaar vervoer liggen ook knelpunten in de doorstroming en betrouwbaarheid. Daarom heeft de provincie aan Justin gevraagd om de eerder ontwikkelde rekenmethodes voor wegverkeer uit te breiden met rekenmethodes voor het openbaar vervoer.

 

Op basis van snelheidsdata van de Nationale Databank Wegverkeergegevens (NDW) en interne wegvakgegevens van de provincie, heeft Justin een gekwantificeerde en geprioriteerde lijst van knelpunten van het openbaar vervoer opgesteld waar de provincie in zou moeten investeren. Het systeem is zo opgezet dat de berekening eenvoudig jaarlijks door de provincie kan worden geactualiseerd. Naast de concrete resultaten die dit oplevert heeft de provincie hiermee tevens een dataplatform om verder uit te bouwen voor toekomstige prioriteringen.

 

Wilt u ook weten waar knelpunten staan of hoe u het beste kunt investeren in doorstroming? Neem dan contact op met Justin of één van zijn collega's van het Datapoint-team.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder