Project

Noord-Hollandse investeringsstrategie uitgebreid met openbaar vervoer

08 apr 2021

Opdrachtgever

Provincie Noord-Holland

Projectrol

Inhoudelijk expert

Start project

jan 2021

Noord-Hollandse investeringsstrategie uitgebreid met openbaar vervoer
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Data en mobiliteit binnen bereik

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Mobiliteitsdata wordent steeds belangrijker. Met behulp van data maken provincies en gemeenten hun beleid en plannen ze beheer en uitvoering. Zo ook de provincie Noord-Holland.

In een eerdere detachering heeft Justin zich bezig gehouden met de Noord-Hollandse investeringsstrategie voor provinciale wegen, en dan met name met als doel om de doorstroming van het wegverkeer te verbeteren.

 

De provincie wenst uiteraard niet alleen in autowegen-infratructuur te investeren. Op het gebied van openbaar vervoer liggen ook knelpunten in de doorstroming en betrouwbaarheid. Daarom heeft de provincie aan Justin gevraagd om de eerder ontwikkelde rekenmethodes voor wegverkeer uit te breiden met rekenmethodes voor het openbaar vervoer.

 

Op basis van snelheidsdata van de Nationale Databank Wegverkeergegevens (NDW) en interne wegvakgegevens van de provincie, heeft Justin een gekwantificeerde en geprioriteerde lijst van knelpunten van het openbaar vervoer opgesteld waar de provincie in zou moeten investeren. Het systeem is zo opgezet dat de berekening eenvoudig jaarlijks door de provincie kan worden geactualiseerd. Naast de concrete resultaten die dit oplevert heeft de provincie hiermee tevens een dataplatform om verder uit te bouwen voor toekomstige prioriteringen.

 

Wilt u ook weten waar knelpunten staan of hoe u het beste kunt investeren in doorstroming? Neem dan contact op met Justin of één van zijn collega's van het Datapoint-team.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

Project

01 feb
Justin Door

Justin

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

In toenemende mate werken publieke en private partijen samen aan duurzame oplossingen voor verstedelijking en mobiliteit. Eén van die oplossingen is het realiseren van buurthubs waar diverse providers deelmobiliteit aanbieden. Ook Enschede heeft zich op dat pad begeven en gaat voor een uitgebreid netwerk van compacte buurthubs. Keypoint heeft een tussenevaluatie gemaakt voor deze hubs.

Lees verder
Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder