Noord-Hollandse investeringsstrategie uitgebreid met openbaar vervoer
Justin van Steijn
Justin van Steijn
Adviseur Mobiliteit

Noord-Hollandse investeringsstrategie uitgebreid met openbaar vervoer

08 apr 2021

Mobiliteitsdata wordent steeds belangrijker. Met behulp van data maken provincies en gemeenten hun beleid en plannen ze beheer en uitvoering. Zo ook de provincie Noord-Holland.

In een eerdere detachering heeft Justin zich bezig gehouden met de Noord-Hollandse investeringsstrategie voor provinciale wegen, en dan met name met als doel om de doorstroming van het wegverkeer te verbeteren.

 

De provincie wenst uiteraard niet alleen in autowegen-infratructuur te investeren. Op het gebied van openbaar vervoer liggen ook knelpunten in de doorstroming en betrouwbaarheid. Daarom heeft de provincie aan Justin gevraagd om de eerder ontwikkelde rekenmethodes voor wegverkeer uit te breiden met rekenmethodes voor het openbaar vervoer.

 

Op basis van snelheidsdata van de Nationale Databank Wegverkeergegevens (NDW) en interne wegvakgegevens van de provincie, heeft Justin een gekwantificeerde en geprioriteerde lijst van knelpunten van het openbaar vervoer opgesteld waar de provincie in zou moeten investeren. Het systeem is zo opgezet dat de berekening eenvoudig jaarlijks door de provincie kan worden geactualiseerd. Naast de concrete resultaten die dit oplevert heeft de provincie hiermee tevens een dataplatform om verder uit te bouwen voor toekomstige prioriteringen.

 

Wilt u ook weten waar knelpunten staan of hoe u het beste kunt investeren in doorstroming? Neem dan contact op met Justin of één van zijn collega's van het Datapoint-team.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

Project

05 dec
Helen de Sain Door

Helen de Sain

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

“Kan Crowd-Sourced data gebruikt worden in het Incident-Management proces in verkeerscentrales van Rijkswaterstaat?” Deze vraag heeft Helen de Sain willen beantwoorden tijdens haar stage bij Keypoint.

Lees verder
Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Project

04 dec
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Daan de Wit heeft bij Keypoint een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van Bus Rapid Transit (BRT) in Nederland. Welke factoren beïnvloeden de levensvatbaarheid van deze vorm van openbaar vervoer? Daan heeft dit grondig onderzocht.

Lees verder
Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

Project

30 nov
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

De opkomst van digitaal verkeersmanagement brengt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid met zich mee. In 2024 kunnen automobilisten een waarschuwing verwachten wanneer ze een schoolzone betreden. Keypoint draagt bij aan deze ontwikkeling.

Lees verder