Nieuws

Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

19 dec 2019

Opdrachtgever

Keypoint

Projectrol

Nieuws

Start project

dec 2019

Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Rick

Het einde van het jaar staat traditioneel in het teken van congressen en symposia, maar bestaat ook uit gesprekken met collega’s, opdrachtgevers en concurrenten over de plannen en trends voor het nieuwe jaar. Daarbij is het altijd een uitdaging om de trends in de wereld van mobiliteit – ondertussen een heel brede wereld – te duiden en te overzien wat ze voor ons werkveld betekenen. Een bloemlezing. 

Van getallen naar beleving: Is snelheid altijd leidend?

We zijn veel te sterk geneigd de snelheid van verplaatsingen als de belangrijkste maatstaf te benoemen. Deze vast in ons hoofd geplaatste gedachte is er praktisch niet uit te slaan. In de verkeersmodellen is snelheid leidend, de wereld van het OV is op snelheid gericht en ook nieuwe modaliteiten als de speedpedelec en elektrische steps voldoen vooral aan onze kennelijke behoefte ergens snel en efficiënt te komen. Wellicht is het tijd om dit eens ter discussie te stellen. Het belang van beleving en vitaliteit wordt namelijk ook steeds groter. Dit hangt weer samen met een meer concrete gedachte die post lijkt te vatten bij de beleidsmakers: de groeiende potentie van lopen.

Aandacht voor de voetganger: De stappenteller werkt!

Lopen en wandelen zijn altijd zeer belangrijk geweest, maar blijken vaak beleidsmatig een ondergeschoven kind. De voordelen van lopen zijn vooral duidelijk in de overvolle steden van Nederland waar de fiets ook steeds minder de ruimte krijgt, zowel op fietspaden als in stallingen. Interessant is dat in een stad als Londen de laatste jaren veel meer gelopen wordt. Waardoor? Onderzoekers stellen dat dit voor een groot deel te danken is aan: jawel, de stappenteller. Die er kennelijk voor zorgt dat de appgebruiker gemotiveerd wordt om de 6000 stappen te halen, om gezond en vitaal te blijven. Kennelijk is dus snelheid niet altijd het belangrijkst bij verplaatsingen. App-technologie is dus kennelijk in staat onze modal split te beïnvloeden. Er is hoop voor MaaS!

Klik hier om verder te lezen.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Geslaagde Datadag Mobiliteit

Nieuws

09 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Geslaagde Datadag Mobiliteit

We kijken terug op een geslaagde Datadag Mobiliteit, met een drukbezochte interactieve webinar over data uit voertuigen door Keypoint en NDW, en mooie één op één gesprekken in onze digitale stand.

Lees verder
Helpen in Houten

Project

08 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Helpen in Houten

Als projectleider mobiliteit zorgen wij ervoor dat diverse projecten in Houten worden gerealiseerd. We richten ons vooral op projecten uit de mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk.

Lees verder
Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

Nieuws

09 mrt
Bas Door

Bas

Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

In Nederland is afgesproken dat eind 2023 alle wegbeheerders Mobiliteitsdata leveren. De zogenaamde Digitaliserings-opgave. Bij Keypoint is Bas Pietersen volop met dit onderwerp bezig. Maar wat betekent het eigenlijk, wat is de stand van zaken en wat gaat het ons brengen?

Lees verder