Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

03 jun 2024

Veel gemeenten zijn bezig met het invoeren van 30 km/uur als maximumsnelheid binnen een groot deel van de bebouwde kom. Het doel hiervan is om het snelheidsverschil tussen gemotoriseerde weggebruikers en langzamer verkeer te verkleinen en zo de verkeersveiligheid te vergroten.

Die plannen hebben niet alleen invloed op de verkeersveiligheid, maar ook op het openbaar vervoer. Wij verwachten positieve effecten in het kader van leefbaarheid. Lagere snelheden maken fietsen en lopen aantrekkelijker en veiliger. Dat is belangrijk voor het voor- en natransport. Er zijn echter ook negatieve effecten, vooral op de rijtijden van het ov.  

Wij maken voor gemeenten en provincies graag inzichtelijk wat de invloed is van de nieuwe maximumsnelheden op de rijtijden van het ov. Hiervoor maken we onder andere gebruik van floating car data uit bussen.  

We berekenen de extra reistijd die de bussen nodig hebben om hun route af te leggen na invoering van de nieuwe wegcategorisering.  Hiermee berekenen we per traject of wegvak de verwachte extra rijtijd. Deze informatie zetten wij om naar een overzichtelijke interactieve kaart, die duidelijk maakt wat de gevolgen zijn voor het openbaar vervoer.  

Interactieve kaart met extra reistijden voor het ov per wegvak.

Interactieve tabel met extra reistijden per buslijn.

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor uw provincie of gemeente? Neem dan contact op met Justin van Steijn of Ramon Kienhuis

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Even Voorstellen: Luuk Spijker

Project

30 apr
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Even Voorstellen: Luuk Spijker

Op 16 april is Luuk Spijker begonnen als stagiair bij Keypoint. Hij gaat zich de komende tijd bezighouden met een onderzoek naar de mogelijkheden van Bus Rapid Transit onder begeleiding van Justin van Steijn.

Lees verder
Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreƫerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder
Monitoring concessie busvervoer Almere

Projectupdate

12 mrt
Heleen Edens Door

Heleen Edens

Monitoring concessie busvervoer Almere

Vertrekken de bussen op tijd? Hoeveel reizigers reizen met buslijn M8? Voelt de reiziger zich veilig in het ov? Dat is wat Keypoint monitort voor de gemeente Almere.

Lees verder