Openbaar vervoer

Openbaar Vervoer is in veel opzichten de ruggengraat van de samenleving. Keypoint ondersteunt overheden die naast vervoerder, een wezenlijke rol spelen in de beschikbaarheid en kwaliteit van het Openbaar Vervoer.

Door de recente pandemie staat het Openbaar Vervoer onder zware druk. In een tijd van onzekerheid ondersteunt overheden met innovatieve oplossingen voor de uitdagingen waar we nu voor staan en is in staat snel en flexibel te schakelen.

Keypoint blijft geloven in de kansen van het Openbaar Vervoer als een steeds meer geïntegreerd onderdeel van een duurzaam mobiliteitsnetwerk. De introductie van Zero Emissie materieel maakt dat het Openbaar Vervoer schoon en stil wordt. Het benoemen en uitrollen van HUB’s in het netwerk krijgt waarde als nieuwe, innovatieve deelconcepten reizigers ‘tailor-made’ gaan bedienen. De al even duurzame Fiets voor de First and Last Mile draagt bij aan een snel, verbindend HOV-netwerk. Voeg daarbij de grote potentie van MaaS om het gebruik van al deze modaliteiten laagdrempelig te maken en we kunnen spreken van een zonnige toekomst voor het Openbaar Vervoer. Keypoint begrijpt hoe het Openbaar Vervoer werkt voor de reiziger, vervoerder en opdrachtgever, weet welke belangen er spelen en wil bijdragen aan de integratie in het duurzame mobiliteitsnetwerk. 

Samen met onze partners zijn we in staat u optimaal te adviseren; of het nu gaat om monitoring en evaluatie, onderhandelingsresultaten voor een noodconcessie, het ontwikkelen van HUB’s of het aanvragen en verwerken van TLS-data. Wij zijn kundig, ervaren en enthousiast om de uitdagingen samen met u aan te gaan.

Voorbeelden van werkzaamheden:

  1. Integrale mobiliteitsnetwerken bij gebiedsontwikkeling
  2. Ontwikkeling HUB’s personenvervoer en logistiek
  3. Data-analyses ten behoeve van doorstroming en betrouwbaarheid
  4. Begeleiding van TLS-aanvragen ten behoeve van opbrengsten- en verplaatsingsanalyses
  5. Begeleiding implementatie Zero Emissie Materieel en Laadinfrastructuur
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Heleen Joanne

Relevante projecten

Op het gebied van Openbaar vervoer

Vacatures Enschede en Utrecht

Nieuws

15 feb
Michiel Door

Michiel

Vacatures Enschede en Utrecht

We hebben voor zowel de vestiging in Enschede als de vestiging in Utrecht een leuke vacature staan. Spreekt het je aan om in een hecht team te werken aan afwisselende mobiliteitsprojecten?

Lees verder
HOV-Westland

Project

08 dec
Cees Door

Cees

HOV-Westland

Het Westland is een welvarende en innovatieve streek, mede door de snelgroeiende ontwikkeling op het gebied van agribusiness. Voor dit gebied – strategisch gelegen tussen Den Haag, Delft, Vlaardingen en Rotterdam – onderzoekt Keypoint samen met Witteveen en Bos hoe het Openbaar Vervoer een sterke impuls kan krijgen met als tijdshorizon 2040/2050.

Lees verder
Schoon ov is een imagokwestie

Nieuws

06 nov
Cees Door

Cees

Schoon ov is een imagokwestie

Artikel Biind: De coronacrisis kan de implementatie van zero emissiebussen in een stroomversnelling brengen. Met een schoon imago kan het ov de reiziger ná de crisis terugwinnen.

Lees verder