Openbaar vervoer

Openbaar Vervoer is in veel opzichten de ruggengraat van de samenleving. Keypoint ondersteunt overheden die naast vervoerder, een wezenlijke rol spelen in de beschikbaarheid en kwaliteit van het Openbaar Vervoer.
Keypoint begrijpt hoe het Openbaar Vervoer werkt voor de klant, de vervoerder en de opdrachtgever en weet welke belangen er spelen. Het Openbaar Vervoer is sterk verweven met andere modaliteiten zoals lopen, fiets en auto en kent een sterke sociale component. Bovendien vormt het een prominent onderdeel van Mobility-as-a-Service concepten die wereldwijd en in Nederland steeds meer uitgerold worden. Volgens ons ligt de basis voor goede planvorming bij onderzoek en (data-)analyse. Dit vertaalt zich in strategische visievorming en resulteert in goede dienstregelingen, exploitatiebegrotingen en een passend aanbod voor de klant.

Voorbeelden van werkzaamheden:
  1. Conceptontwikkeling en uitrol van HOV-netwerken, inclusief ruimtelijke kwaliteitssprong
  2. Data-analyses GPS en OV-chipkaart
  3. Uitwerking en afstemming dienstregelingen ten behoeve van vervoerder en overheid
Cees

Cees

Teamleider, Adviseur mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Bas Johan

Relevante projecten

Op het gebied van Openbaar vervoer

Keypoint en Moventem voeren samen OV-Monitoring Oost Nederland uit

Project

16 feb
Erik Door

Erik

Keypoint en Moventem voeren samen OV-Monitoring Oost Nederland uit

Per 1 januari 2013 voert de combinatie ROMA en Keypoint Consultancy de monitoring van het openbaar vervoer in Oost Nederland uit. Eind 2012 won deze combinatie de Europese aanbesteding van het OV Cluster van de provincies Gelderland, Overijssel en Fl...

Lees verder
Reisinformatie systeem (DRIS) busstation Zwolle

Project

04 mar
Mark Door

Mark

Reisinformatie systeem (DRIS) busstation Zwolle

Ten zuiden van het treinstation in Zwolle legt de gemeente Zwolle een nieuw busstation aan. Op dit nieuwe busstation brengt de provincie Overijssel in samenwerking met de gemeente Zwolle, ProRail en NS een Dynamisch Reisinformatie Systeem (DRIS) aan.

Lees verder
Bezoek Zweedse delegatie II

Project

01 jun
Cees Door

Cees

Bezoek Zweedse delegatie II

In 2010 heeft Keypoints Zweedse relatie, het adviesbureau Trivector, al eens een bezoek gebracht aan de gemeente Hengelo. De delegatie bestond destijds onder andere uit een aantal gemeentelijke bestuurders en ambtenaren. Zij waren met name geïnteress...

Lees verder