Openbaar vervoer

Openbaar Vervoer is in veel opzichten de ruggengraat van de samenleving. Keypoint ondersteunt overheden die naast vervoerder, een wezenlijke rol spelen in de beschikbaarheid en kwaliteit van het Openbaar Vervoer.

Door de recente pandemie staat het Openbaar Vervoer onder zware druk. In een tijd van onzekerheid ondersteunt Keypoint overheden met innovatieve oplossingen voor de uitdagingen waar we nu voor staan en is in staat snel en flexibel te schakelen.

Keypoint blijft geloven in de kansen van het Openbaar Vervoer als een steeds meer geïntegreerd onderdeel van een duurzaam mobiliteitsnetwerk. De introductie van Zero Emissie materieel maakt dat het Openbaar Vervoer schoon en stil wordt. Het benoemen en uitrollen van HUB’s in het netwerk krijgt waarde als nieuwe, innovatieve deelconcepten reizigers ‘tailor-made’ gaan bedienen. De al even duurzame Fiets voor de First and Last Mile draagt bij aan een snel, verbindend HOV-netwerk. Voeg daarbij de grote potentie van deelmobiliteit en MaaS om het gebruik van al deze modaliteiten laagdrempelig te maken en we kunnen spreken van een zonnige toekomst voor het Openbaar Vervoer. Keypoint begrijpt hoe het Openbaar Vervoer werkt voor de reiziger, vervoerder en opdrachtgever, weet welke belangen er spelen en wil bijdragen aan de integratie in het duurzame mobiliteitsnetwerk. 

Samen met onze partners zijn we in staat u optimaal te adviseren; of het nu gaat om monitoring en evaluatie, onderhandelingsresultaten voor een noodconcessie, het ontwikkelen van HUB’s of het aanvragen en verwerken van TLS-data. Wij zijn kundig, ervaren en enthousiast om de uitdagingen samen met u aan te gaan.

Voorbeelden van werkzaamheden:

  1. Integrale mobiliteitsnetwerken bij gebiedsontwikkeling
  2. Ontwikkeling HUB’s personenvervoer en logistiek
  3. Data-analyses ten behoeve van doorstroming en betrouwbaarheid
  4. Begeleiding van TLS-aanvragen ten behoeve van opbrengsten- en verplaatsingsanalyses
  5. Begeleiding implementatie Zero Emissie Materieel en Laadinfrastructuur
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Heleen Joanne

Relevante projecten

Op het gebied van Openbaar vervoer

P+R: bestemming bereikt?!

Nieuws

08 mar
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

P+R: bestemming bereikt?!

Onder invloed van onder andere de woningbouwopgave en de energietransitie verandert onze leefomgeving in hoog tempo. Daarbij geven we vooral in steden minder ruimte aan de auto. Dit betekent dat we de overstap van auto op openbaar vervoer en actieve mobiliteit aan de rand van de stad moeten faciliteren. Keypoint voerde een scan uit en bepaalde zo voor vier bestaande P+R terreinen in Arnhem en Nijmegen welke maatregelen gewenst zijn om deze terreinen op te waarderen naar multimodale mobiliteitshub.

Lees verder
Vacatures bij Keypoint

Nieuws

08 jul
Patrick Door

Patrick

Vacatures bij Keypoint

Wij hebben bij Keypoint een aantal leuke en uitdagende vacatures open staan.

Lees verder
Vakbeurs Verkeer en Mobiliteit

Nieuws

08 jul
Patrick Door

Patrick

Vakbeurs Verkeer en Mobiliteit

Op 5 en 6 oktober staat Keypoint weer op de Vakbeurs Verkeer en Mobiliteit

Lees verder