Openbaar vervoer

Openbaar Vervoer is in veel opzichten de ruggengraat van de samenleving. Keypoint ondersteunt overheden die naast vervoerder, een wezenlijke rol spelen in de beschikbaarheid en kwaliteit van het Openbaar Vervoer.

Het openbaar vervoer speelt een sleutelrol in de  mobiliteitstransitie. Ook zien we dat het openbaar vervoer een belangrijke sociale functie heeft, omdat het mensen mobiel maakt die niet over eigen vervoer beschikken. Goed OV draagt bij aan de kwaliteit van ons leven, ook wel de Brede Welvaart genoemd.

Vanuit dit perspectief begeleiden wij onze opdrachtgevers onder meer in het maken van een schaalsprong voor het OV. Hierbij geven we advies over het inzetten van emissieloze en comfortabele voertuigen die direct, snel en hoogfrequent zijn, zoals Bus Rapid Transit (BRT). Hierbij houden we rekening met de toekomst, waarin autonome en verbonden voertuigen een rol spelen.

Als expert in OV-planstudies hebben we ruime ervaring in het inhoudelijk uitvoeren en procesmatig doorlopen van dergelijke studies. Onze projecten omvatten het afwegen van (route)alternatieven op basis van effectiviteit, infrastructurele inpassing, sociaaleconomische aspecten en efficiëntie. Enkele van onze succesvolle projecten omvatten onder andere:

Naast het verbeteren van het openbaar vervoer zelf, begrijpen we bij Keypoint dat de reis van deur tot deur essentieel is. We geven advies over het realiseren van mobiliteitshubs in het netwerk en het bevorderen van innovatieve deelconcepten. Hiermee wordt de integratie van duurzame modaliteiten bevorderd. De fiets speelt een cruciale rol in het creëren van een snel en verbindend openbaarvervoernetwerk, namelijk voor de first and last mile. Daarnaast zien we de potentie van deelmobiliteit en Mobility as a Service (MaaS) om het gebruik van verschillende vervoersmiddelen laagdrempelig te maken en het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken voor iedereen.

Bij Keypoint onderbouwen we onze adviezen graag met geschikte data. Zo hebben we voor meerdere opdrachtgevers data-analyses uitgevoerd ten behoeve van doorstroming en betrouwbaarheid van het openbaar vervoer. Ook hebben we ruime ervaring met het aanvragen en verwerken van gegevens voor reizigersaantallen. Afhankelijk van het onderzoek, vragen we deze gegevens op bij de betreffende vervoerder of bij Trans Link Systems (TLS). Kijk ook gerust eens rond op ons Datapoint, waar we databronnen uit het hele mobiliteitswerkveld samenbrengen.

Bij Keypoint werken we nauw samen met onze partners en opdrachtgevers voor een optimaal advies. Of het nu gaat om monitoring en evaluatie van een lopende ov-concessie, onderhandelingsresultaten voor een noodconcessie, het ontwikkelen van hubs of het aanvragen en verwerken van TLS-data, we beschikken over de kennis, ervaring en enthousiasme om samen met u de uitdagingen aan te gaan. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we uw OV-vraagstukken aanpakken en uw doelen helpen realiseren.

Cees Bakker

Cees Bakker

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees Bakker

Andere betrokken collega's:

Heleen Edens Joanne Bakhuis

Relevante projecten

Op het gebied van Openbaar vervoer

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mar
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreƫerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder
Monitoring concessie busvervoer Almere

Projectupdate

12 mar
Heleen Edens Door

Heleen Edens

Monitoring concessie busvervoer Almere

Vertrekken de bussen op tijd? Hoeveel reizigers reizen met buslijn M8? Voelt de reiziger zich veilig in het ov? Dat is wat Keypoint monitort voor de gemeente Almere.

Lees verder
Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Project

29 feb
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Haarlem is bezig veel wegen te transformeren naar GOW30. Keypoint voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar het effect dat deze transitie kan hebben op het openbaar vervoer in de stad.

Lees verder

Onze mensen

Drijfveren lopen uiteen, de passie is de gemeenschappelijke deler.