Openbaar vervoer

Openbaar Vervoer is in veel opzichten de ruggengraat van de samenleving. Keypoint ondersteunt overheden die naast vervoerder, een wezenlijke rol spelen in de beschikbaarheid en kwaliteit van het Openbaar Vervoer.
Keypoint begrijpt hoe het Openbaar Vervoer werkt voor de klant, de vervoerder en de opdrachtgever en weet welke belangen er spelen. Het Openbaar Vervoer is sterk verweven met andere modaliteiten zoals lopen, fiets en auto en kent een sterke sociale component. Bovendien vormt het een prominent onderdeel van Mobility-as-a-Service concepten die wereldwijd en in Nederland steeds meer uitgerold worden. Volgens ons ligt de basis voor goede planvorming bij onderzoek en (data-)analyse. Dit vertaalt zich in strategische visievorming en resulteert in goede dienstregelingen, exploitatiebegrotingen en een passend aanbod voor de klant.

Voorbeelden van werkzaamheden:
  1. Conceptontwikkeling en uitrol van HOV-netwerken, inclusief ruimtelijke kwaliteitssprong
  2. Data-analyses GPS en OV-chipkaart
  3. Uitwerking en afstemming dienstregelingen ten behoeve van vervoerder en overheid
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Bas Johan

Relevante projecten

Op het gebied van Openbaar vervoer

Highlights from Down Under

Nieuws

14 feb
Erik Door

Erik

Highlights from Down Under

Keypoint collega Erik Klok is net terug van een reis naar Australiƫ en Nieuw-Zeeland en kwam terug met de nodige inspiratie en nieuwe ideeƫn. Wat kunnen we leren van deze landen Down Under? En wat doen we hier eigenlijk al best goed? Erik neemt ons mee.

Lees verder
Nieuwe busstation en busbrug in Zwolle feestelijk geopend

Nieuws

12 feb
Cees Door

Cees

Nieuwe busstation en busbrug in Zwolle feestelijk geopend

Zaterdag 9 februari zijn in Zwolle het nieuwe busstation en de nieuwe Schutte busbrug feestelijk geopend.

Lees verder
Reistijdmeting stations en metrohaltes Amsterdam

Project

09 jan
Sanne Door

Sanne

Reistijdmeting stations en metrohaltes Amsterdam

Keypoint voert een reistijdmeting uit op alle treinstations en diverse metrohaltes in de gemeente Amsterdam. De gemeente wil graag hun verkeermodel valideren aan de hand van werkelijke verplaatsingen.

Lees verder