Het adviesbureau voor verkeer en mobiliteit

  • Verkeer
  • ITS
  • Gedrag

 

Keypoint is een adviesbureau voor verkeer en mobiliteit, met vestigingen in Utrecht en Enschede. Onze gedreven en deskundige adviseurs denken met u mee, zijn pro-actief, hebben een open mind en zoeken naar vernieuwing.

Kijkt u eens rustig rond in onderstaand overzicht van onze werkvelden, welke projecten we doen, wie we zijn en wat we voor u kunnen betekenen. Bent u enthousiast geworden, of heeft u gewoon een vraag? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Verkeer
Openbaar vervoer
Verkeer
Openbaar vervoer
Openbaar Vervoer is in veel opzichten de ruggengraat van de samenleving. Keypoint ondersteunt overheden die naast vervoerder, een wezenlijke rol spelen in de beschikbaarheid en kwaliteit van het Openbaar Vervoer.
ITS
Data
ITS
Data
Voor een goede werking van informatiediensten, DRIS, verkeersmanagementsystemen, etc. is het belangrijk dat de data met de juiste kwaliteit, actualiteit en volledigheid beschikbaar komt en blijft. Binnen het werkveld Data richt Keypoint zich op deze data in de breedste zin van het woord. 
 
Gedrag
MaaS
Gedrag
MaaS
Een toegangspunt tot alle vervoersmogelijkheden, geredeneerd vanuit de gebruiker: dat is Mobility-as-a-Service, oftewel MaaS. MaaS is een ontwikkeling die ervoor zorgt dat Nederland in beweging blijft.
 
Verkeer
Fiets
Verkeer
Fiets
Keypoint begrijpt dat fietsen een levensbehoefte is en ziet de fiets als belangrijke modaliteit om onze steden leefbaar te houden. We dragen dit uit in woord en daad en bieden inzicht in fietsgedrag, waarbij we bijdragen aan een meer dan uitstekende fietsinfrastructuur.
ITS
Dynamische reisinformatie
ITS
Dynamische reisinformatie
Reisinformatie systemen (DRIS) voorzien reizigers van actuele vertrektijden van het openbaar vervoer en zijn essentieel voor een kwalitatief hoogwaardig openbaar vervoer systeem in Nederland.  


 
Gedrag
Gedragsbeïnvloeding
Gedrag
Gedragsbeïnvloeding
Het beïnvloeden van menselijk gedrag kan erg lastig zijn. Toch ontstaat soms nog steeds ongewenst gedrag, wat bijvoorbeeld zorgt voor files, verkeersonveiligheid of milieuvervuiling. 
 
Verkeer
Verkeersontwerp
Verkeer
Verkeersontwerp
Een goed verkeerskundig ontwerp draagt sterk bij aan verkeersveiligheid, vlotte doorstroming en een comfortabele reis. Het tekenen van een leesbaar ontwerp, gedragen door uniformiteit en voorspelbaarheid is een niet te onderschatten discipline.
 
ITS
Talking Traffic
ITS
Talking Traffic
Het Partnership Talking Traffic heeft als doel om onder andere de bereikbaarheid, doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren door real-time informatie uit te wisselen tussen weggebruikers en verkeerssystemen.
Gedrag
Monitoring & evaluatie
Gedrag
Monitoring & evaluatie
Monitoring en evaluatie zijn belangrijke onderdelen van de beleidscyclus. Het brengt de voortgang in beeld, toont aan welke effecten zijn behaald en wat lessen voor de toekomst zijn.
 
Verkeer
Verkeersanalyse
Verkeer
Verkeersanalyse
In Nederland zijn we gewend veel te analyseren en veel te ‘polderen’ om tot een optimaal en gedragen resultaat te komen. Keypoint streeft naar korte analyse- en overlegprocessen om tot snelle en concrete maatregelen te komen.
ITS
Smart Mobility
ITS
Smart Mobility
Smart Mobility is een verzamelnaam voor veel oplossingen – vaak technisch gedreven – om het verkeer efficiënter, veiliger en schoner te  maken. De nieuwe Smart Mobility ontwikkelingen bieden kansen voor weggebruikers maar ook voor wegbeheerders. 
Gedrag
Verkeersveiligheid
Gedrag
Verkeersveiligheid
We zien steeds meer verschillende modaliteiten op onze wegen, met soms grote massa- en snelheidsverschillen. In combinatie met een steeds drukker wordend verkeerssysteem, zorgt dit voor een toename van verkeersonveilige situaties op de weg. Hier dragen we als Keypoint graag oplossingen voor aan.